probem z barvou u TV

Místo pro témata a příspěvky spadající MIMO počítačovou problematiku (tedy např. sport, zdraví, vtipy, škola...).

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior

ps
Level 2
Level 2
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod ps » 07 zář 2007 12:13

Neuvádíš jakou máš gk ale i přesto dá se sehnat a velmi levně redukce z s-vhs>cinch. cca 30kč já mám starou ATI-9800pro před tím jsem používal nvidia FX-5200 a u všech jsem tento problém vyřešil tímto způsobem. Při zapojení s-vhs -scart byly barvy bud' černobílé nebo rozpité v případě použití této redukce bylo vše ok.

Reklama
karlos
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod karlos » 07 zář 2007 13:15

Ps, máš na mysli asi toto. To co se tor zatím neúspěšně snaží vytvořit, je to samé zadarmo, respektive za cenu kabelů. A až to bude dělat podruhé, tak již bude vědět jak, takže mu to nebude trvat déle než deset minut. :wink: Každopádně je to však výborný tip za super koruny pro každého, kdo nemá možnost, či odvahu si redukci vyrobit sám.
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)

mmmartin
Moderátor
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod mmmartin » 07 zář 2007 17:18

karlos píše:Jsou i prameny, které uvádějí, že lze nahulváta spojit živé (bez kondenzátoru) a připojit na kolík CINCHe. Stejně tak spojit stínění a tato připojit na kroužek CINCHe. Doplňuji, že já osobně bych to takto nepropojoval, ale prý to tak funguje také, bez viditelných změn (prý).

Změny jsou viditelné. Spojením dvou výstupů (luma + chroma) natvrdo ti klesne úrověň signálu na polovinu(výstupní odpor jednoho zatížíš výstupním odporem druhého, kerý je stejný) a to způsobí, že obraz je tmavý a ani nastavením jasu se to nedá příliš napravit.

Tor
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Příspěvekod Tor » 13 zář 2007 20:12

no s kamošem jsem neco řešil a i kdyz jsem luma a chroma spojil do hromada az po zapnuti signalu tak mi akorat naskočil obraz ale byl černobylej ten kondenzator mel sloužit jako přepinač ale je to na hovno protoze i tak to nefunguje .. protoze nevim jakej ma vstup televize pro barevnej obraz na scartce .. a pak bych to musel teprv spravně navist chroma aby to bylo barevný konečně

jo chci jestě udat tu grafickou kartu ... je to 7900GS s vystupem na vivo .. a mam na to redukci na s-video a jakýsi dalsi tri cinče ale nevim jak to s nema propojit proto jsem to řešil pres s-video ale furt jsem na to nepřišel a do tv mužu dat jak s-video tak i kompozitni kabel .. ale i kdyz to bylo puvodně přes s.video tak to bylo černobíli a ted to mam pres kompozitni jak to je tu uvedono předchozich zpravách ale to je uplně stejný a proto bych potřebaval navist na ten spravnej kolin a scart chroma ale nevim ???

//sloučeny dva příspěvky
//Karlos

karlos
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod karlos » 14 zář 2007 07:31

Jsi si jistý, že je jsi vše zapojil správně?
Přílohy
svhscomposite.jpg

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod guest » 14 zář 2007 07:51

Tor píše:no s kamošem jsem neco řešil a i kdyz jsem luma a chroma spojil do hromada az po zapnuti signalu tak mi akorat naskočil obraz ale byl černobylej ten kondenzator mel sloužit jako přepinač ale je to na hovno protoze i tak to nefunguje .. protoze nevim jakej ma vstup televize pro barevnej obraz na scartce .. a pak bych to musel teprv spravně navist chroma aby to bylo barevný konečně

jo chci jestě udat tu grafickou kartu ... je to 7900GS s vystupem na vivo .. a mam na to redukci na s-video a jakýsi dalsi tri cinče ale nevim jak to s nema propojit proto jsem to řešil pres s-video ale furt jsem na to nepřišel a do tv mužu dat jak s-video tak i kompozitni kabel .. ale i kdyz to bylo puvodně přes s.video tak to bylo černobíli a ted to mam pres kompozitni jak to je tu uvedono předchozich zpravách ale to je uplně stejný a proto bych potřebaval navist na ten spravnej kolin a scart chroma ale nevim ???

//sloučeny dva příspěvky
//Karlos

Luma máš špatně GK.

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 14 zář 2007 10:21

Jinak na odstraňování izolace na slabounkých drátcích je velmi dobrý acylpyrin. Drátek se příloží k acylpyrinu a pocínuje pájkou. Pozor ty výpary nedýchat, je to strašný smrádek, ale jinak velmi účinné.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

karlos
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod karlos » 14 zář 2007 18:21

Ten smrad si představit umím. Určitě to vyzkouším, dík za tip.

Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”