Uživatelé internetového bankovnictví České spořitelny nemohli od středeční noci odesílat potvrzovací SMS k platebním příkazům. Vyřešit problémy, které se dotkly několika tisíc klientů s telefonním číslem od T-Mobilu, se podařilo až ve čtvrtek dopoledne. Jak Novinky zjistily, banka textové zprávy zablokovala kvůli jedinému klientovi.
„Využívám služeb České spořitelny a pro zaslání autorizační SMS jsem si na pobočce změnil číslo. K mému údivu se toto číslo objevilo u dalších klientů České spořitelny. Tedy pokud dnes od 20.00 (ve středu, pozn. red.) někdo zadal platbu z České spořitelny, údaje o platbě mi přišly na můj telefon,“ řekl Novinkám klient, na jehož číslo začaly nekontrolovaně proudit potvrzovací SMS zprávy.
„Za dvě hodiny mi přišlo cca 300 SMS. Do toho mi volalo několik lidí s tím, jestli jsem hacker, že moje číslo je nastaveno pro jejich internetové bankovnictví,“ dodal s tím, že s problémem se samozřejmě obrátil na banku.
San Francisko - Takzvané chytré domy, které svým obyvatelům umožňují přes internet kontrolovat alarm, zámky a řadu dalších funkcí, otevírají cestu lupičům s hackerskými dovednostmi, varovali američtí experti na počítačovou bezpečnost.
"Trend chytrých domů rychle sílí, ale stejně rychle se vyvíjí v problém bezpečnosti," řekl agentuře AFP poradce firmy Trustwave Daniel Crowley.
"Napojení věcí na síť otevírá celou škálu dveří k útokům. A pokud tady mluvíme o kontrole zamykání vchodu, garáže nebo ovládání poplašného zařízení, pak to začíná být děsivé," dodal.
Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”
Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 6 hostů