Je pro vás Bůh důležitý? Vyřešeno
-
- Pohlaví:
Re: Je pro vás Bůh důležitý?
Já jsem materialista a na boha ať už v jakékoliv formě nevěřím i když se často kolem nás dějí věci, které někdo za boží vůli může považovat. Je to však jen shoda fyzikálních zákonů, pevně stanovených algorytmů a náhod. Nikomu ovšem jeho názor a tedy ani víru neupírám, proltože i víra boha ve spojení s autosugescí apod. může někomu v těžkých chvílích pomoci. Ani nevěří, že je "něco" nad námi anebo mimo nás. Často kolem sebe vidíme věci, které nás nějak přinutí pomyslet si ono: "Boží mlýny melou pomalu ale jistě", ale nebylo by příhodnější použít staré přísloví: "Tak dlouho se chodí se džbánem pro vodu, až se ucho utrhne." ?
Naposledy upravil(a) guest dne 06 pro 2008 03:18, celkem upraveno 1 x.
Věřit nemusíme, Bůh je zakódován v každém z nás, to je ta informace staletí v podvědomí člověka jím samotným neovlivnitelná a nezjistitelná. Ale funguje a jak spolehlivě a nadčasově.
Cicero píše: Duše má především paměť, která je nekonečná a objímá nesmírné množství věcí. Platón tvrdí, že je vzpomínkou na život dřívější.
U duší naladěných na stejnou vlnu funguje telepatie (znáte to - právě jsem ti chtěl volat) není to náhodné...
Cicero píše: Duše má především paměť, která je nekonečná a objímá nesmírné množství věcí. Platón tvrdí, že je vzpomínkou na život dřívější.
U duší naladěných na stejnou vlnu funguje telepatie (znáte to - právě jsem ti chtěl volat) není to náhodné...
Myslím, že by to bylo dobré řešit...ne jen psaním s moderátory. Víme přece své a jak to chodí...
-
- Pohlaví:
Bůh je zakódován v každém z nás, to je ta informace staletí v podvědomí člověka jím samotným neovlivnitelná a nezjistitelná. Ale funguje a jak spolehlivě a nadčasově.
Nevím, je-li bůch zakódován v každém z nás, ale je fakt, že slovo bůch často používáme a někteří v něj i věří. Možná jenom tím, že nám to po staletí bylo vtloukáno do hlavy a možná tady víc než jinde platí: "Tisíckrát opakovaná lež stává se pravdou!"
Máš samozřejmě také pravdu, ale tak to nebylo myšleno a s tímto nesouvisí. Stav je takový jak jsem popsal a nemá souvislost s lidským násilím a vtloukáním myšlenek ideologií.
Původ je hodně hluboko a vzdálený tisíce let a můžeme se po dlouhou dobu o něm spekulovat, není ani jasné jestli věda tam dosáhne vůbec. Náš život je tak krátký, skutečně jako kapka v moři v záplavě věku.
Zajímavé číst Platóna, Cicera - zdá se, že věděli víc než dnes my i s nadupanými paměťmi superpočítačů a GB disků informací.
Je to náročné, ale když se to přečte víckrát, smysl to tedy má a hluboký (výňatek z článku Ciceron o přátelství AmicusWebSite)
cituji:
Původ duší nelze najít na zemi. V duších není nic smíšeného a složeného, nebo takového co by se jevilo jako vyrostlé nebo vytvořené ze země, a stejně tak nic vlhkého plynného nebo ohnivého. V těchto prvcích není totiž nic, co by mělo schopnost pamatovat si, myslit a uvažovat, co by uchovávalo minulost, předvídalo budoucnost a dokázalo obsáhnout přítomnost. To jsou vlastnosti pouze božské a nikdy nebude možno zjistit , odkud odjinud by mohly přijít k člověku , ne-li od božstva.
Původ je hodně hluboko a vzdálený tisíce let a můžeme se po dlouhou dobu o něm spekulovat, není ani jasné jestli věda tam dosáhne vůbec. Náš život je tak krátký, skutečně jako kapka v moři v záplavě věku.
Zajímavé číst Platóna, Cicera - zdá se, že věděli víc než dnes my i s nadupanými paměťmi superpočítačů a GB disků informací.
Je to náročné, ale když se to přečte víckrát, smysl to tedy má a hluboký (výňatek z článku Ciceron o přátelství AmicusWebSite)
cituji:
Původ duší nelze najít na zemi. V duších není nic smíšeného a složeného, nebo takového co by se jevilo jako vyrostlé nebo vytvořené ze země, a stejně tak nic vlhkého plynného nebo ohnivého. V těchto prvcích není totiž nic, co by mělo schopnost pamatovat si, myslit a uvažovat, co by uchovávalo minulost, předvídalo budoucnost a dokázalo obsáhnout přítomnost. To jsou vlastnosti pouze božské a nikdy nebude možno zjistit , odkud odjinud by mohly přijít k člověku , ne-li od božstva.
Myslím, že by to bylo dobré řešit...ne jen psaním s moderátory. Víme přece své a jak to chodí...
-
- Pohlaví:
Odpověď na tu původní otázku zřejmě zní ano. Kouklo na to 282 návštěvníků a to jednoznačně znamená, že je ta otázka zajímá.
Stále nevím, o jakém Bohu je řeč. O osobním, nebo neosobním?
Ale nechci slyšet tu frázi, že Bůh je jen jeden. Už víme, že jsou nejméně dva.
Připomíná to, jako když se tady někdo na fóru ptá proč mu nejde internet a nenapíše, jaké má připojení. To se z něj pak doluje, jinak na to nejde odpovědět.
Ale nechci slyšet tu frázi, že Bůh je jen jeden. Už víme, že jsou nejméně dva.
Připomíná to, jako když se tady někdo na fóru ptá proč mu nejde internet a nenapíše, jaké má připojení. To se z něj pak doluje, jinak na to nejde odpovědět.
- Magnat
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Ne Weslo, neuctívají ho jako Boha, ale uctívají ho, to je podle mne stigma, které je potřeba také časem "odstranit", ne lépe řečeno překonat. Je to problém běžného lidu, který to zatím neumí jinak cítit, rádi užívají různorodých rituálů ( ty společenské jsou podle mě fajn) a stále se modlí k různým bůžkům. Osobně uznávám cestu zenu, která mi je nejbližší, jakožto studentovi bojových umění
"Pro zdravé jsou největším nebezpečím nemocní, silným hrozí zkáza nikoli od silnějších,nýbrž od těch nejslabších"
-Friedrich Nietzsche-
-Friedrich Nietzsche-
- jarod72pm
- Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Evidentně s tebe mluví skrytá agresivita což není dobré ani pro bojové sporty.
Ne opravdu to není stigma ani nic co by měli uctívat pro překonání.
Byl to velký učitel který ukazoval možné cesty ke svému vlastnímu Já.
To že lidi mají rituály je zcela normální a běžná věc protože někdy vymezují člověku mantinely pro jeho existenci a na tom není nic divného a opravdu to není o pocitech ale pro lidi je to realita života .
Tak či tak tvoje myšlenkové závěry jsou ve všem mylné ale to je zcela normální jev pokud jsi to nestudoval nebo osobně to neprožil.
Ne opravdu to není stigma ani nic co by měli uctívat pro překonání.
Byl to velký učitel který ukazoval možné cesty ke svému vlastnímu Já.
To že lidi mají rituály je zcela normální a běžná věc protože někdy vymezují člověku mantinely pro jeho existenci a na tom není nic divného a opravdu to není o pocitech ale pro lidi je to realita života .
Tak či tak tvoje myšlenkové závěry jsou ve všem mylné ale to je zcela normální jev pokud jsi to nestudoval nebo osobně to neprožil.
AMD FX 8370 +Freezer i30,Asus M5A97 EVO 2.0,GIGABYTE GV-N1060WF2OC-6GD,Kingston 2x8GB 1866MHz,case Zalman Z9,SSD 256GB Crucial MX ,WD Green 1TB 7200rpm SATA2,Zdroj Seasonic M12II 750W,Externí Seagate 1TB e-sata.
Je pro vás Bůh důležitý?
Takového člověka neznám
Ale šlyšel jsem, že je prý svině 
Takového člověka neznám

Naposledy upravil(a) X dne 06 pro 2008 22:40, celkem upraveno 1 x.
V míře krutosti si se starozákonním Hospodinem zadá snad jen indická bohyně Kálí. Ale ta dost zaostává. Takový indiánský Manitou je přímo protiklad, je zcela mírumilovný.
Snad by si george mohl najít chvilku času, když už založil to téma a trochu ho objasnit.
George, proč se narodil Ježíšek? A proč myslíš, že se vůbec narodil? Protože to je napsáno v nějaké knize?
Snad by si george mohl najít chvilku času, když už založil to téma a trochu ho objasnit.
George, proč se narodil Ježíšek? A proč myslíš, že se vůbec narodil? Protože to je napsáno v nějaké knize?
Mohu se pokusit objasnit tuto otázku, opravdu jen pokusit. Položil jsem dotaz velmi aktuální k době, kterou prožívá celý kulturní svět a byl bych rád, kdybychom do narození malého dítěte - Ježíška podebatili každý o té své představě života s Bohem nebo bez něho a poznali tak jestli je ten těžký život co žijeme snadnější.
To Radix: To X: zeptal jsem se já, ty pokud víš odpověz, pokud nevíš - zdrž se diskuze
Pozn.: ta "nějaká" kniha je Bible
Téma je stále žhavé, zeptal jsem se - vy odpovídáte na dotaz.
To Radix: To X: zeptal jsem se já, ty pokud víš odpověz, pokud nevíš - zdrž se diskuze
Pozn.: ta "nějaká" kniha je Bible
Téma je stále žhavé, zeptal jsem se - vy odpovídáte na dotaz.
OK, protože o Bohu vůbec nic nevím, zdržuji se diskuze.
Jen nechápu, proč jinde píšeš o kritickém myšlení a vzápětí na něj rezignuješ.
Jen nechápu, proč jinde píšeš o kritickém myšlení a vzápětí na něj rezignuješ.
Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”