Pro zábavu a také k pláči páni rádcové Vyřešeno
Re: Pro zábavu a také k pláči páni rádcové
45 biliónů? I když to převedu z anglosaského systému na evropský, tak i 45 miliard let nesedí. Vesmír je podle dnešních poznatků starý jen necelých 14 miliard let. A kde je těch 24 hodin?
- Clorky
- Moderátor / člen HW týmu
-
Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
Jakých 45 biliónů?
S Vesmírem to nemá nic, co společného. Video je zaměřeno na evoluci života na Zemi, nikoli na časové posuny spojeny s existencí vesmíru. A mezi číslicemi má tečku! Takže 4.5 biliónů let, a to je pokud vím, právě doba existence naší planety. Viz Wolfram.
Video trvá 1.5 minuty, jeho obsah však zachycuje rozdíly v čase mezi velkými událostmi v životě organismů. Převedeno 4.5 biliónů let na 24h.
S Vesmírem to nemá nic, co společného. Video je zaměřeno na evoluci života na Zemi, nikoli na časové posuny spojeny s existencí vesmíru. A mezi číslicemi má tečku! Takže 4.5 biliónů let, a to je pokud vím, právě doba existence naší planety. Viz Wolfram.
Video trvá 1.5 minuty, jeho obsah však zachycuje rozdíly v čase mezi velkými událostmi v životě organismů. Převedeno 4.5 biliónů let na 24h.
Tak jestli je tam tečka, tak ale velmi velmi mizerná ... Země je podle současného poznání stará 4,5 miliardy let, tedy anglosasky 4,5 biliónu let. Těch 24 hodin mi tam ale stále lavíruje, nevím kde jsou ... A s Vesmírem má vždy vše společné, bez Vesmíru není nic.
Tečka tam opravdu je, ale tak blbě umístěná, že vypadá jako část té pětky.
A stejně jsou to všechno lži, dvě třetiny Američanů vám cestou z nedělní bohoslužby vysvětlí že Země je stará 5000 let, protože to píše Bůh v Bibli, a ty zkameněliny schoval pod zem schválně, aby nás zmátl!
Ještě že jsem ateista
P.S. Půl hodiny po napsání tohoto příspěvku mi tady na fóru googlí reklama začala ukazovat Umučení Krista, a že se na něj mám jet podívat do Chorvatska
A stejně jsou to všechno lži, dvě třetiny Američanů vám cestou z nedělní bohoslužby vysvětlí že Země je stará 5000 let, protože to píše Bůh v Bibli, a ty zkameněliny schoval pod zem schválně, aby nás zmátl!
Ještě že jsem ateista

P.S. Půl hodiny po napsání tohoto příspěvku mi tady na fóru googlí reklama začala ukazovat Umučení Krista, a že se na něj mám jet podívat do Chorvatska

"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
- Clorky
-
Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
X píše:Tak jestli je tam tečka, tak ale velmi velmi mizerná ... Země je podle současného poznání stará 4,5 miliardy let, tedy anglosasky 4,5 biliónu let. Těch 24 hodin mi tam ale stále lavíruje, nevím kde jsou ... A s Vesmírem má vždy vše společné, bez Vesmíru není nic.
Je tam tečka. Tvá chyba, že jsi ji neviděl. Nevím, co více k tomu dodat. Třeba je taky dobré si pustit to video, kde to ještě navíc zmiňuje.
Já vím, jak stará je Země, také autor videa to ví. Víš to určitě i ty, tak kde je chyba? Co to má co společného s videem?
Jen to nenapsal v miliardách, ale biliónech. Což je to samé. Nevím, jak už lépe vysvětlit - on prostě převedl miliony/miliardy let na několik hodin a vložil je do běžného dne. Tudíž v 00:00 vznikla planeta, v 04:00 první buňky atd.
S poslední větou nesouhlasím. S Vesmírem má vždy vše společné, ale bez energie není Vesmír. Tudíž bez energie není nic.
faraon píše:Tečka tam opravdu je, ale tak blbě umístěná, že vypadá jako část té pětky.
Ještě že jsem ateista
Každý má jinou víru, to však neznamená, že je špatná...
Já jsem třeba agnostik.

Naposledy upravil(a) Clorky dne 02 čer 2014 19:45, celkem upraveno 1 x.
► Zobrazit spoiler
- Clorky
-
Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
Já v boha budu věřit, jakmile bude důkaz o jeho existenci. Nebo v něj nebudu věřit, pokud se možnost jeho existence úplně vyvrátí. Takže mi uniká pointa toho videa. 
V tuhle chvíli nemohu říct, že jsem ateista/teista. Proč? No protože v boha věřím i nevěřím, ale rozhodující je pro mě zrovna otázka jeho existence.

V tuhle chvíli nemohu říct, že jsem ateista/teista. Proč? No protože v boha věřím i nevěřím, ale rozhodující je pro mě zrovna otázka jeho existence.
Martin Kincl (youtube komentář) píše: Podle mě ses dopustil jednoho fatálního omylu. Význam slov vyvozuješ z jejich etymologického původu, ne z toho, jak jsou dnes chápána. Spousta dnešních výrazů už neoznačuje to, co kdysi. Vezmi si třeba slovo "revoluce". Etymologickým rozborem zjistíš, že "revoluce" znamená "krok zpátky v evoluci a opětovný evoluční proces". Sedí ti snad tato definice k Americké revoluci? Pochybuji...
Kromě toho; to, že "ateismus" u tebe neznamená "popření boha" je hezké, ale celkem irelevantní. Přesně to totiž může ono slovo označovat. To, jak ty tato slova chápeš není definitivní. Je dobré nad etymologií čas od času uvažovat, ale nemělo by to být důvodem k poučování.
Samozřejmě se můžeš nad podobnými věcmi rozčilovat, ale já osobně tohle nepovažuji za nic víc, než za hloupé slovíčkaření. Víš vůbec, kdo termín "agnosticismus" v daném významu poprvé použil? Byl to Thomas Henry Huxley - lékař a biolog žijící v 19. století. Dost možná to byl člověk chytřejší než my dva dohromady...
Veď v pohode, len som si na to video spomenul, keď som čítal diskusiu. 

► Zobrazit spoiler
Clorky píše:...Martin Kincl (youtube komentář) píše:(bla bla bla) Vezmi si třeba slovo "revoluce". Etymologickým rozborem zjistíš, že "revoluce" znamená "krok zpátky v evoluci a opětovný evoluční proces". Sedí ti snad tato definice k Americké revoluci? (bla bla bla)
Slovo "revoluce" v prvotním významu pochází z astronomie a znamená zrození nové hvězdy. Teprve v době francouzské revoluce se začalo používat i v tomto významu, protože už v té době bylo každému s fungujícími minimálně deseti buňkami šedé kůry mozkové jasné, že jde o událost přinejmenším srovnatelnou s oním nebeským úkazem. (Pak se to holt zažilo i pro méně významné puče, jako byl ten tzv. sametový.)
Tudíž onen komentátor by si měl místo prázdného tlachání velmi důkladně doplnit vzdělání, protože takhle působí jako to kuře, které se vyklubalo ze skořápky, rozhlédlo se kolem sebe a vypísklo: "Tady je ale bordel!" Čistě náhodou mohlo mít zrovna v tom okamžiku pravdu, ale opravdu jen náhodou...
Já bych parafrázoval jednoho profesora fyziky, který prohlásil: "Kdo věří v telekinezi, ať mi zvedne ruku." Takže pravím: "Kdo věří v Boha, ať mi ho ukáže." Tím nevylučuji věci "mezi nebem a zemí", ostatně jsem jich sám zažil řadu, jen odmítám jakoukoliv nadpřirozenou bytost, vyšší moc, stvořitele, pána na obláčku či ducha svatého obletovaného andělíčky, prostě cokoliv kromě chaosu ovládajícího Vesmír od jeho vzniku až po nekonečno, tečka.
A protože tohle je počítačové fórum, a téma Pro zábavu..., tak bych ocitoval prastarou knížku s názvem Vtipy z Internetu:
Proč Bůh nemá titul CSc.?
1. Má jenom jednu známou publikaci.
2. Ta je v hebrejštině.
3. Nejsou v ní odkazy na další prameny.
4. Nebyla publikována ve známém vědeckém časopise.
5. Mnozí pochybují o tom, že ji napsal osobně.
6. Je nutno přiznat, že je známá po celém světě - ale co dělal potom?
7. Jeho schopnost týmové práce je velmi omezená.
8. Ostatním vědcům se nepodařilo zopakovat jeho experimenty.
9. Nepožádal etickou komisi o souhlas s experimentováním na lidech.
10. Když se mu jeden pokus nevydařil, pokusil se zahladit stopy utopením pokusných objektu.
11. Jedince, kteří se nechovali podle očekávání, vyřadil z pokusného souboru.
12. Nechodil do přednášek - jenom vzkázal studentům, co si mají prostudovat.
13. Nechal za sebe učit svého syna.
14. První dva studenty vyhodil, protože se naučili něco navíc.
15. I když má jen 10 požadavků, většina studentů v praktickém testu propadne.
16. Konzultace poskytuje jen velmi zřídka, a to ještě na vrcholku hory.
"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!
Však vašu piču sem taky neviděl a věřím že ju máte! 
Pokud o sobě člověk říká, že v boha nevěří, že bůh není, tak je technicky vzato taky věřící, protože věří v to, že bůh není. Nevěřící člověk v podstatě neexistuje, a ateismus je nesmyslnej pojem. Leda by člověk nevěřil v nic, ale to je blbost

Pokud o sobě člověk říká, že v boha nevěří, že bůh není, tak je technicky vzato taky věřící, protože věří v to, že bůh není. Nevěřící člověk v podstatě neexistuje, a ateismus je nesmyslnej pojem. Leda by člověk nevěřil v nic, ale to je blbost

Just Fucking Google It!
- Clorky
-
Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
faraon píše:Clorky píše:...Martin Kincl (youtube komentář) píše:(bla bla bla) Vezmi si třeba slovo "revoluce". Etymologickým rozborem zjistíš, že "revoluce" znamená "krok zpátky v evoluci a opětovný evoluční proces". Sedí ti snad tato definice k Americké revoluci? (bla bla bla)
(...)
Tudíž onen komentátor by si měl místo prázdného tlachání velmi důkladně doplnit vzdělání, protože takhle působí jako to kuře, které se vyklubalo ze skořápky, rozhlédlo se kolem sebe a vypísklo: "Tady je ale bordel!" Čistě náhodou mohlo mít zrovna v tom okamžiku pravdu, ale opravdu jen náhodou...
(...)
Jeho komentář ale oplývá dobrou pointou, ne jako to video. Neřekl bych, že zase tak záleží na správnosti etymologického rozboru.
Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”