25k a bez investic? Jakože žádný servis nebo jen olej? To bude tak do 1. STK nebo nebo až se potká motor. Nebo myslíš servis a pak až bez investic.
K těm 1.4 16V vs 1.4 MPI by mě zajímalo, jak skapala ta 1.4 16V, zda se potkala kvůli rozvodům nebo třeba olej se moc neměnil. Právě 1.4 16V 55 kW jsem 5 let zpátky kupoval na ježdění kolem komína, nejlevnější 5dveřový Golf V a nemůžu si ho vynachválit, jen to chce na začátku velký servis, jako u každýho levnýho auta. Rozvody, svíčky, doplnění klimy, brzdy, pneu, sem tam nějaké nedostatky, často z vrakáče. Olej a filtry jsou samozřejmost, třeba i olej v manuálu jsem dělal a byl jsem celkově v servisu na 2/3 hodnoty celého auta. Ale díky tomu za 5 let jsem na to nemusel sáhnout (kromě oleje) a moje zkušenost je taková, jaká je. Neudělat to, tak je zkušenost asi opačná. A olej většinou nežere, na rozdíl od spousty 1.6 16V.
Za mě teda cokoliv od VW (Škoda, VW, Seat) s 1.4 16V, těch motorů je víc typů v různých modelech, ale nijak zvlášť se neliší. Na rozdíl od nafťáku se ti to hned zahřeje, hned to topí a je to tišší než starý TDI. Jen na začátku velký servis, pokud ho nechceš jen dojezdit. MPI je ještě starý poctivý OHV 8V motor s řetězem ze 120 a Felicií, na servis levný, ale žere trochu víc a jede hůř než 16V a třeba těsnění pod hlavou se na něm často řeší, to u 16V nebývá. Samozřejmě pořádně zkontrolovat, to už tu bylo zmíněno. A kilometry nebo stočení je asi to poslední co bych zde řešil.
Které auto koupit do 25000?
-
- Level 2.5
- Pohlaví:
Re: Které auto koupit do 25000?
AMD RYZEN 7 9800X3D @ PBO2 + ALF II 240 | ASUS ROG B650E-F | GIGABYTE RTX 4080 EAGLE OC 16GB @ 2820/23400MHz | Kingston FURY Beast 64GB @ 6000MHz, CL30 | Samsung 9100 PRO | Corsair HX1000 | be quiet! PB 500 FX | OLED 240 Hz QHD 27" LG Display
HTC Vive Pro 2
https://www.3dmark.com/3dm/123162764 25608 bodů
https://steamcommunity.com/id/johny66cz/
A6 3.0 BiTDI, 313 koní, 650 Nm, 0-100 za 5,1s
HTC Vive Pro 2
https://www.3dmark.com/3dm/123162764 25608 bodů
https://steamcommunity.com/id/johny66cz/
A6 3.0 BiTDI, 313 koní, 650 Nm, 0-100 za 5,1s
-
- Level 4.5
- Pohlaví:
BL!zZard píše:K těm 1.4 16V vs 1.4 MPI by mě zajímalo, jak skapala ta 1.4 16V, zda se potkala kvůli rozvodům nebo třeba olej se moc neměnil.
Zlomená klika. auto kupovala babička jako nové v roce 2006 , udržba před každou zimou rozvody se dělali v 95tkm - výměna za nový originály . A není to jediná špatná zkušenost s 16v. OHVčko drží a přežije i řidiče co se k němu chová jak dobytek. Ovšem jak jsem řekl , sháněl bych cokoliv s rotačkou ALH. Za mě spolu s PDčkem AXR či BMT nejlepší motory.
CPU:i5 8600k 5.3GHZ MB:MSI MPG Z390 Edge AC RAM:2x16GB 4133MT/s OS DISK:SATA Samsung 860 500gb NVME:KINGSTON NV2 1TB NVME2:WD SN 560 1TB HDD:2TB WD RED HDD2: WD DC HC330 10TB PSU:Seasonic 750GM GPU:RX5700 XT CASE:CoolerMaster COSMOS Custom
MOUSE:Razer DeathAdder Chroma
AUDIO:Skytec SPL 400 + Tesla ARS 744
PH:SAMSUNG Galaxy Z Flip 4 128gb
NT:Dell Vostro 14 5471/HP Elitebook G7
-
- Level 1
- Pohlaví:
TDI není univerzál - není to na městské jízdy ??
-
- Level 4.5
- Pohlaví:
Není to pro něj ideální , ale pokud jezdí krátké trasy , a občas dostane prostě delší trasu a protáhneš ho , tak mu to určitě pomůže. Každopádně vím o mnoha kusech co jezdí 5km tam a 5km zpět už x let a žijou. Takže takovej strašák to uplně není , ovšem pokud tzo jezdí krátké trasdy je lepší to občas protáhnout
CPU:i5 8600k 5.3GHZ MB:MSI MPG Z390 Edge AC RAM:2x16GB 4133MT/s OS DISK:SATA Samsung 860 500gb NVME:KINGSTON NV2 1TB NVME2:WD SN 560 1TB HDD:2TB WD RED HDD2: WD DC HC330 10TB PSU:Seasonic 750GM GPU:RX5700 XT CASE:CoolerMaster COSMOS Custom
-
- Level 6
- Pohlaví:
Auta ti radit nebudu, máš tady hodně tipů.
Je tady i chválený motor na naftu. Tak to neber. Kup jenom motor na benzín. To je nejlepší na krátké trasy (a levnější na počáteční servis).
Je tady i chválený motor na naftu. Tak to neber. Kup jenom motor na benzín. To je nejlepší na krátké trasy (a levnější na počáteční servis).
-
- Level 1.5
- Pohlaví:
Z vlastnej skusenosti: kupil som auto za 600 EURO - Skoda Fabia 1.4 Benzinak 2002 rocnik, a samozrejme, mal som este len 18 rokov a uvedomil som si, ze by som uz nikdy auto nekupil za taku sumu. BTW auto mi predaval policajt - stocene kilometre, motor zaolejovany, brzdy skoro nefunkcne, nefungovala ani rucna brzda, problem so startovanim, niekedy som kluc musel otocit naspat do off a znovu, aby islo, kedze to seklo. Prevodovka zaberala vyssie....potom mi praskla pocas prace hadica na chladiacu kvapalinu. Mechanik mi povedal: toto je cierna diera penazi, zbavte sa toho auta. Prerobil som na tom aute asi len 300 EURO, nastastie. A uprimne ked clovek raz vyskusa elektromobil, nebude chciet spalovaci motor, ale to zial autor zrejme financie momentalne nema. Ale da sa kupit na bezne jazdenie elektroauto z bazaru aj za 8-10k euro
-
- Guru Level 15
- Pohlaví:
Elektroauto nema smysl ani nove (prilis drahe) a uz vubec ne pouzite. U pouziteho muze kdykoliv
umrit baterka a cele auto je mozno dat do srotu, protoze kupovan novy akumulator za pul milionu
je nesmysl. Navic pokud nemas vlastni dum nebo garaz, budes travit hodiny a hodiny na nabijeckach,
pricemz benzin natankujes do 5 minut a ujedes 700-1000 km v zime i v lete. Elektromobil bude mit
smysl, az za tech 25 tisic pujde koupit v bazaru, bude plne funkcni a vydrzi minimalne dalsich 15 let.
Na bezne jezdeni mam za 10 tisic Euro tri az ctyri auta na benzin, v perfektnim stavu.....
umrit baterka a cele auto je mozno dat do srotu, protoze kupovan novy akumulator za pul milionu
je nesmysl. Navic pokud nemas vlastni dum nebo garaz, budes travit hodiny a hodiny na nabijeckach,
pricemz benzin natankujes do 5 minut a ujedes 700-1000 km v zime i v lete. Elektromobil bude mit
smysl, az za tech 25 tisic pujde koupit v bazaru, bude plne funkcni a vydrzi minimalne dalsich 15 let.
Na bezne jezdeni mam za 10 tisic Euro tri az ctyri auta na benzin, v perfektnim stavu.....
-
- Level 1.5
- Pohlaví:
Tak nie je to auto pre kazdeho, ale ak mas doma solarne panely na dome, je najmenej nabijat auto cez obycajnu zasuvku. Sice musis mat urobenu novu elektromontaz inak sa ti kable roztavia, ale realne nabijas auto zadarmo a nestoji ta ani cent, vsetko mas zo solarnych panelov.
Ak byvas v bytovke, tak jasne, musis to dat nabit niekde a nabijanie stoji cca 5 euro na dojazd 150-170km.
Moj znamy kupoval auto z ruky elektro a ma ho uz stvrty rok bez problemov funguje. A stalo ho to nejakych 8000 EURO.
Ano so spalovakom dojdes z bodu A do bodu B, ale aka je prvotna investicia za auto, aby fungovalo bez problemov ked ho kupis za 1000 EURO?
+ s elektro autom mas vo vela statoch parkovanie zadarmo aj v centre mesta.
Niektore zony v zahranici mas len low-emission entry, takze ak mas nejaky srot z roku 2004, tak na to mozes zabudnut, tam s autom nevlezies bez pokuty.
Malo ludi si to uvedomuje, ale kupit si auto za 1000 EURO a cakat, ze to bude jazdit ako stihacka, je absurdne. Do toho auta treba velmi vela penazi vrazit. Vela aut v takejto cene a zivotnosti ma hrdzu, ktora sa bude dalej a dalej rozsirovat az dokym tam bude diera ako v Marianskej priekope. Ak si mam vybrat auto za 1000 EURO alebo jazdit MHD, dokym nebudem mat peniaze na nieco normalne, tak si volim MHD. Kolko majitelov aut zataji skutocne vady? Ktory mechanik by skontroloval cele auto pred kupou zadarmo? Ktory majitel by pozical auto mechanikovy na kontrolu na par dni, dokym by to rozobral a skontroloval? Je to hra s ohnom a horiacou gulou.
Kup auto za 25 000 CZK a zistis. Vysledna suma bude minimalne 2x taka alebo pri najhorsom aj 6x taka a ked clovek zisti, ze suma za to auto, aby fungovalo ako ma bez problemov by stala 6000 EURO, tak to radsej zvoli predat niekomu a zataji tieto vady dalej - zacarovany kruh klamstiev a zavadzani.
Chces auto? Nasetri si normalnu sumu a kup si nieco normalne, fungujuce a hlavne s co najnovsymi prvkami v doprave. Kupit auto so zltymi svetlometmi, ktore maju svietivost mozno na 10 metrov je nonsens.
Mali by uz zacat robit nove stvrte, kde budu ZAKAZANE spalovaky, ktore nesplnaju aspon EURO normu 6 a vzdy ked vyjde nova norma, tak dat minulej norme maximalnu dobu jazdy 7 rokov. Niet divu, ze nad Prahou je taky smog a znecisteny vzduch, ked tam jazdia tie sroty z roku 2000 a vacsina z nich su ludia, ktori podplacaju EK znamych, aby im dali zelenu, ze mozu jazdit. Keby vsetky auta mali povolenu Normu 6-7 apod, tak by taky humus nad Prahou vo vzduchu nebol, to iste plati nad Bratislavou a dalsimi velkomestami.
Predstav si len situaciu, ak by realne spalovacie auta vymizli z ciest, rovnako aj autobusy, ako lepsie by sa clovek citil, nebol by taky nenormalny hluk a cistejsie prostredie. Nerobim tu nejaky green-washing, ale z vlastnej skusenosti a zivota viem, ze je to unavujuce pocuvat tie auta ako giganticky robia hluk na cestach, v okolo bytovky apod. Cim som starsi, tym si viac uvedomujem, ze chcem zit mimo mesta a mat pokoj a ticho, lebo ten ustavicny HLUK je na hlavu...
Ja by som uprimne auta, ktore su take stare na bezne jazdenie zakazal. Smrdi to, huci to, vyzera to strasne. Ved len take svetla z auta v roku 2002 maju tak neskutocne kratku viditelnost na ceste. Ked si porovnas auta z roku 2024, tak tie svietia tak daleko, ze sa chodec nemoze do svetiel ani len pozriet, lebo to oslepuje. A kolko stoja taketo nove svetlomety do takeho auta? Je to prilis drahe, takze koniec-koncov ten clovek, ktory si kupi srot z roku 2002-2004 zisti, ze aby to bolo bezpecnejsie a lepsie a aby sa to nerozpadlo na ceste na druhy den, tak do toho musi vratit nenormalne mnozstvo penazi. A zisti, ze je na sume mozno 5000, mozno aj 6000 EURO, niekedy auto za 1000 EURO moze fungovat s investiciou do 1000, to by mal taky clovek stastie. Hlavne neverit ludom, ktori napisu "garazovane" je to chytak a ludia sa velmi rychlo namotaju a nema to ako zistit, ze to auto bolo garazovane.
Ak byvas v bytovke, tak jasne, musis to dat nabit niekde a nabijanie stoji cca 5 euro na dojazd 150-170km.
Moj znamy kupoval auto z ruky elektro a ma ho uz stvrty rok bez problemov funguje. A stalo ho to nejakych 8000 EURO.
Ano so spalovakom dojdes z bodu A do bodu B, ale aka je prvotna investicia za auto, aby fungovalo bez problemov ked ho kupis za 1000 EURO?
+ s elektro autom mas vo vela statoch parkovanie zadarmo aj v centre mesta.
Niektore zony v zahranici mas len low-emission entry, takze ak mas nejaky srot z roku 2004, tak na to mozes zabudnut, tam s autom nevlezies bez pokuty.
Malo ludi si to uvedomuje, ale kupit si auto za 1000 EURO a cakat, ze to bude jazdit ako stihacka, je absurdne. Do toho auta treba velmi vela penazi vrazit. Vela aut v takejto cene a zivotnosti ma hrdzu, ktora sa bude dalej a dalej rozsirovat az dokym tam bude diera ako v Marianskej priekope. Ak si mam vybrat auto za 1000 EURO alebo jazdit MHD, dokym nebudem mat peniaze na nieco normalne, tak si volim MHD. Kolko majitelov aut zataji skutocne vady? Ktory mechanik by skontroloval cele auto pred kupou zadarmo? Ktory majitel by pozical auto mechanikovy na kontrolu na par dni, dokym by to rozobral a skontroloval? Je to hra s ohnom a horiacou gulou.
Kup auto za 25 000 CZK a zistis. Vysledna suma bude minimalne 2x taka alebo pri najhorsom aj 6x taka a ked clovek zisti, ze suma za to auto, aby fungovalo ako ma bez problemov by stala 6000 EURO, tak to radsej zvoli predat niekomu a zataji tieto vady dalej - zacarovany kruh klamstiev a zavadzani.
Chces auto? Nasetri si normalnu sumu a kup si nieco normalne, fungujuce a hlavne s co najnovsymi prvkami v doprave. Kupit auto so zltymi svetlometmi, ktore maju svietivost mozno na 10 metrov je nonsens.
Mali by uz zacat robit nove stvrte, kde budu ZAKAZANE spalovaky, ktore nesplnaju aspon EURO normu 6 a vzdy ked vyjde nova norma, tak dat minulej norme maximalnu dobu jazdy 7 rokov. Niet divu, ze nad Prahou je taky smog a znecisteny vzduch, ked tam jazdia tie sroty z roku 2000 a vacsina z nich su ludia, ktori podplacaju EK znamych, aby im dali zelenu, ze mozu jazdit. Keby vsetky auta mali povolenu Normu 6-7 apod, tak by taky humus nad Prahou vo vzduchu nebol, to iste plati nad Bratislavou a dalsimi velkomestami.
Predstav si len situaciu, ak by realne spalovacie auta vymizli z ciest, rovnako aj autobusy, ako lepsie by sa clovek citil, nebol by taky nenormalny hluk a cistejsie prostredie. Nerobim tu nejaky green-washing, ale z vlastnej skusenosti a zivota viem, ze je to unavujuce pocuvat tie auta ako giganticky robia hluk na cestach, v okolo bytovky apod. Cim som starsi, tym si viac uvedomujem, ze chcem zit mimo mesta a mat pokoj a ticho, lebo ten ustavicny HLUK je na hlavu...
Ja by som uprimne auta, ktore su take stare na bezne jazdenie zakazal. Smrdi to, huci to, vyzera to strasne. Ved len take svetla z auta v roku 2002 maju tak neskutocne kratku viditelnost na ceste. Ked si porovnas auta z roku 2024, tak tie svietia tak daleko, ze sa chodec nemoze do svetiel ani len pozriet, lebo to oslepuje. A kolko stoja taketo nove svetlomety do takeho auta? Je to prilis drahe, takze koniec-koncov ten clovek, ktory si kupi srot z roku 2002-2004 zisti, ze aby to bolo bezpecnejsie a lepsie a aby sa to nerozpadlo na ceste na druhy den, tak do toho musi vratit nenormalne mnozstvo penazi. A zisti, ze je na sume mozno 5000, mozno aj 6000 EURO, niekedy auto za 1000 EURO moze fungovat s investiciou do 1000, to by mal taky clovek stastie. Hlavne neverit ludom, ktori napisu "garazovane" je to chytak a ludia sa velmi rychlo namotaju a nema to ako zistit, ze to auto bolo garazovane.
-
- Guru Level 15
- Pohlaví:
Svetlomety nejsou o stari auta, ale o normach - do aut se montuji cimdal tim silnejsi svetlomety, ktere jsou dnes
uz tak vykonne, ze oslnuji. Ano - chodec se nemuze do svetel podivat - a to je prave spatne - driv to tak nebylo.
To ze u starsich aut svetlomety sviti mene je spravne. Mimo obec kdyz nic nejede proti mas pouzivat dalkova
svetla, od toho tam jsou. Jinak vidis na tech 10 metru. To je ale pro holcinu, co sotva v SUV vidi pres volant
moc slozite, tak ji tam radsi dame LED svetlomety co osviti silnici na pul km a oslni vse.
Co se tyce elektroauta - auto na benzin musi ujet 150.000 km, aby se vyrovnalo skodlivym latkam vzniklym pouze
pri vyrobe elektromobilu a jeho akumulatoru. Rakovinnotvorne latky se uvolnuji hlavne z brzd a pneumatik, jelikoz
elektromobil je o pul tuny tezsi, ma tyto emise vetsi. Ze by elektromobil neprodukoval emise je mytus. Nicmene,
dotaz byl na auto za 25 tisic.
Ja pred 3 rokama prodal prave za 25 tisic Oktavku prvni generace, rok 2001, skutecne garazovana, nic ji nebylo,
benzin ve sportovni uprave (kola, prevodovka).
uz tak vykonne, ze oslnuji. Ano - chodec se nemuze do svetel podivat - a to je prave spatne - driv to tak nebylo.
To ze u starsich aut svetlomety sviti mene je spravne. Mimo obec kdyz nic nejede proti mas pouzivat dalkova
svetla, od toho tam jsou. Jinak vidis na tech 10 metru. To je ale pro holcinu, co sotva v SUV vidi pres volant
moc slozite, tak ji tam radsi dame LED svetlomety co osviti silnici na pul km a oslni vse.
Co se tyce elektroauta - auto na benzin musi ujet 150.000 km, aby se vyrovnalo skodlivym latkam vzniklym pouze
pri vyrobe elektromobilu a jeho akumulatoru. Rakovinnotvorne latky se uvolnuji hlavne z brzd a pneumatik, jelikoz
elektromobil je o pul tuny tezsi, ma tyto emise vetsi. Ze by elektromobil neprodukoval emise je mytus. Nicmene,
dotaz byl na auto za 25 tisic.
Ja pred 3 rokama prodal prave za 25 tisic Oktavku prvni generace, rok 2001, skutecne garazovana, nic ji nebylo,
benzin ve sportovni uprave (kola, prevodovka).
-
- Level 4
- Pohlaví:
S těmi brzdami to není tak jednoduché. U elektromobilu se brzdí tak, že se dá noha z plynového pedálu. Brzdy se používají minimálně. Zní to divně, ale je to tak. Výhodou elektromobilu je, že se všechny škodlivé látky zachytí už ve výrobě, což u spalovacích vozidel nelze.
-
- nováček
- Pohlaví:
Máte pravdu, koupě elektromobilu, zejména ojetého, může být riskantní. Baterie jsou často nejdražší součástí a jejich výměna může stát majlant. Navíc pokud nemáte přístup k domácí nabíječce, může být nabíjení na veřejných stanicích problém. A už dlouho říkám, že bychom měli hrát více https://mostbet-online.cz/no-deposit-bonus/ se z takového auta co nejdříve vykoupit) Až budou elektromobily cenově dostupnější a budou mít delší životnost baterií, určitě bude o přechodu na ně uvažovat více lidí. Prozatím jsou benzinové vozy pravděpodobně stále nejlepší volbou pro každodenní jízdu. Kolik vozů máte nyní ve svém vozovém parku?
Naposledy upravil(a) redicisfollows dne 21 říj 2024 20:03, celkem upraveno 1 x.
-
- Level 1
- Pohlaví:
Podstatnější než přesně který model je , kdo ti ho vybere a zkontroluje ...
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2
- 1699
-
od amirinda
06 lis 2024 13:01
-