na novem tabletu s Win 8.1 (bing) jsem v dusledku neznalosti spravneho zachazeni s bateriemi Li-Ion 2x nechal pred uplnym nabitim akumulator uplne vybit (stav baterie klesl v moznostech napajeni Windows na 0% a tablet se vypl). Udelal jsem sice nevedomky koninu, ale doufal jsem ze snad baterie prezije bez ujmy.
Jenze pote, co jsem se docetl, ze se lithiovky nemaj nechavat domrte vybijet, jsem nainstaloval Aidu64 a s hruzou jsem zjistil, ze kapacita "Plne nabiteho akumulatoru" poklesla od "Jmenovite kapacity"

A tak bych se potreboval zeptat:
- Muze byt pokles kapacity dusledkem vybiti akumulatoru az do vypnuti tabletu? (predpokladal jsem, ze (kor v dnesni dobe) je zde nejaka rezerva a system je natolik chytry, ze vcas vypne tablet, aby se baterii nic nestalo)
- Nebo moje chyba nemusi mit vubec vliv na pokles kapacity a jedna se o prirozeny jev, ze pri nabijeni/vybijeni akumulatoru ze site kapacita postupne klesa
Jde mi o to, ze mi u tabletu na vydrzi docela dost zalezi a nechtel bych, aby se mi casem zkratila na polovinu...
Tablet mam asi tyden.
Diky moc za rady.
--- Doplnění předchozího příspěvku (25 Pro 2014 14:31) ---
Jeste doplnujici otazka - Jsou tyhle merice kapacity v programech jako Everest, Aida64, HwInfo apod. vubec presne (a podle ceho kapacitu urcuji), nebo je treba tohle merit jinymi metodami (merici pristroje)?
Dekuji