Zdravím,
chtěl bych poradit s výběrem telefonu pro tátu. Chytrým telefonům se vyhýbal a když už tedy nějaký dostal tak je to hrůza která by odradila i mě.
Chtěl bych, aby měl co nejpříjemnější zážitek, něco, co ho přesvědčí že je to vlastně dobrá věc
Vývoj telefonu dlouho nesleduji ale co třeba toto Motorola? Zdá se, že se svou operační pamětí a Hz frekvencí by mohla být plynulá.
https://www.alza.cz/motorola-moto-g54-5 ... dq=7927073
Na ceně až tak nezáleží, ale něco rozumného co dodá cena / výkon poměr.
Díky
Výběr chytrého telefonu pro Taťku
-
- Level 2.5
- Pohlaví:
-
- Level 5
- Pohlaví:
Re: Výběr chytrého telefonu pro Taťku
Ta Motorola není špatná volba. Má čistý Android bez bloatware ( na rozdíl např. od Xiaomi).
Poměr cena/výkon je tam výborný.
Poměr cena/výkon je tam výborný.
-
- Level 1.5
- Pohlaví:
Tuhle motorolu mám. Asi před měsícem dostala aktualizaci na Android 14. Podle mě je u tohohle telefonu poměr cena/výkon skvělý. 12GB RAM, 256GB úložiště, SD karta na rozšíření, velká baterka (překvapivě to není tolik v ruce znát). Koukni na Samsung, co nabízí +- v téhle ceně a zjistíš, že platíš hlavně za značku a barvičky. HW parametry horší, cpu nejsem schopen na mobilech ohodnotit. Já si od toho slibuji, že mi vydrží pár let po stránce výkonu (při trendu boptnajících aplikacích). Dvě věci co mě rozčilují a to, že nelze u ní nastavit intenzitou vibrací (vyřešeno náramkem) a nabídka vyzvánění je dost omezená (7 skladeb..)
Já si pod pojmem "čistý android" představuji OS, jak ho zabalil a vystřelil Google do světa (telefony Google Pixel, Nokia 6.1. Nokia x20,...). Tohle to to není, pořád je to upravený OS a obsahuje minimum bloatwaru (Moto Apps, Moto Launcher, Moto widget, Moto gesta). Nazval bych to téměř čistý android. Nicméně velmi uživatelsky přívětivý a za mě jeden z těch lepších (Samsung je na tom hůř, ten tlačí i svoje foto, kalendáře, sms appky). Kromě těch pár aplikaci nic dalšího Motorola nevnucuje.
Jestli se pro ní rozhodneš, tak to tátovi hlavně nastav. V defaultu tam je snad každá funkce zapnutá. Např. probuzení telefonu pohybem, poklepáním na dispej. Nám se zapínal telefon na stole, protože to vyhodnocoval nako pohyb.. a hlavně zakaž Moto Apps. Přes tohle se tam natahá mrtě "sponzorských" appek (candy crush, temu, atd).
Btw. V balení je klasický silikonový pouzdro. Nabíječka není. Sklíčko dokoupit zvlášť.
Já si pod pojmem "čistý android" představuji OS, jak ho zabalil a vystřelil Google do světa (telefony Google Pixel, Nokia 6.1. Nokia x20,...). Tohle to to není, pořád je to upravený OS a obsahuje minimum bloatwaru (Moto Apps, Moto Launcher, Moto widget, Moto gesta). Nazval bych to téměř čistý android. Nicméně velmi uživatelsky přívětivý a za mě jeden z těch lepších (Samsung je na tom hůř, ten tlačí i svoje foto, kalendáře, sms appky). Kromě těch pár aplikaci nic dalšího Motorola nevnucuje.
Jestli se pro ní rozhodneš, tak to tátovi hlavně nastav. V defaultu tam je snad každá funkce zapnutá. Např. probuzení telefonu pohybem, poklepáním na dispej. Nám se zapínal telefon na stole, protože to vyhodnocoval nako pohyb.. a hlavně zakaž Moto Apps. Přes tohle se tam natahá mrtě "sponzorských" appek (candy crush, temu, atd).
Btw. V balení je klasický silikonový pouzdro. Nabíječka není. Sklíčko dokoupit zvlášť.
-
- Level 5.5
- Pohlaví:
Kdyby na cene preci jen zalezelo, tak v Datartu se da dostat na cenu 4000Kc (VIP ucet + kod na slevu 400Kc) :)
Za stejnou cenu uz se prodavala v nekolika obchodech v pulce zari.
Za stejnou cenu uz se prodavala v nekolika obchodech v pulce zari.
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Výběr telefonu pro tchyní
od HelFix » 03 lis 2024 15:32 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení - 3
- 1834
-
od richchie
04 lis 2024 19:28
-
-
-
výběr telefonu k tarifu do 5K (ceny operátora)
od spartane » 30 kvě 2024 13:46 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení - 0
- 2743
-
od spartane
30 kvě 2024 13:46
-
-
-
Pomalé, žádné nabíjení telefonu
od muffin105 » 23 lis 2024 21:37 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení - 9
- 1962
-
od muffin105
24 lis 2024 14:41
-
-
-
Nejde nahrát foto na telefonu (Safari, iOS)
od HelFix » 06 kvě 2024 12:27 » v PC-HELP - připomínky k fóru - 9
- 3913
-
od flowem
07 kvě 2024 10:46
-
-
-
Obnoveni ztracenych fotek z telefonu pri kopirovani do pc
od Dizzy66 » 21 led 2024 17:08 » v Vše ostatní (sw) - 2
- 4463
-