Dobrý den, nějak se mi začaly sekat hry. Je to asi od té doby co se mi jednou uvolnil káblík od větráčku na GPU a ta se zahřála na 120°C. Potom jsem dlouho nehrál a teď jsem si zapl BF3, který mi jel předtím na střední detaily na 50FPS, teď jede na nízké na 40FPS a mám framedropy. FarCry 3 mi jel kdysi na střední detaily asi na 60FPS teď mi jede na nízké na 30-40FPS. Také se mi docela zvedly teploty, na procesoru mám kvalitní chladič Cooler Master Vortex Plus a stejně se to smaží skoro na 70°C :( Nevíte čím to může být?
Teploty po 15 min. hraní FarCry 3:
Po přehřátí GK (nejspíš) se začaly sekat hry * Vyřešeno
Po přehřátí GK (nejspíš) se začaly sekat hry *
Naposledy upravil(a) Myloš dne 04 dub 2014 13:47, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Oprava nadpisu „Začali se sekat hry“ – původně jsem chtěl opravit jen tu hrubku, ale nakonec jsem ho upřesnil – čím víc toho v nadpisu uveeš, tím líp.
Důvod: Oprava nadpisu „Začali se sekat hry“ – původně jsem chtěl opravit jen tu hrubku, ale nakonec jsem ho upřesnil – čím víc toho v nadpisu uveeš, tím líp.
Re: Po přehřátí GK (nejspíš) se začaly sekat hry *
Gk se taktuje podle aktuální teploty. Já bych zkusil nanést novou pastu a sehnat si nějaký program pro vyčištění chybových zpráv. Windows jsou mnohem chytřejší, než dříve, tak si možná dávají pozor, aby se pc znovu nepřehřál.
cipisek5: pastu jsem novou dával cca před 2 měsícema. Myslím že Windows na to nemá vlil. Ale možná se pletu.
UP
UP
Může to být virami v počítači že se ti to seká... A nebo že jsi tam něco odpálil.. No nic méně zkus požádat O kontrolu počítače do sekce HiJackThis
Počítač jede jinak OK, dělal jsem scan v mbam a nic to nenašlo.
- Adys301
- člen HW spec týmu
-
Master Level 9
- Pohlaví:
- Stav:
Stáhni si GPU-Z a udělej screen ze záložky Senzors http://www.techpowerup.com/downloads/23 ... -z-v0-7-7/
100°C u karty jako GTS 250 je strašně moc, viděl bych to na uvolnění chladiče, možná když jsi zapojoval ten větráček.
Teď jsem mimo pc, ale chladič tam drží dobře, víc už utáhnout ani nejde. Zkusím zase někdy přepastovat a nějak tam přidělám chladič z GTX560.
Odesláno z mého ZTE Kis Lite pomocí Tapatalk 2
Odesláno z mého ZTE Kis Lite pomocí Tapatalk 2
Tyhle karty skoro netopí...
No jo, ale proč tak topí mě? Dneska jsem při hraní FarCry3 dosáhl max 98°C, ale i na nejnižší detaily jsem měl dropy FPS, kdysi na střední detaily plynule.
Zkontroluj uchycení chladiče, přepastuj, točí se ventilátor? Na dotek je grafika horká?
Nevím jak u tvé karty, ale moje R9 290 má při hraní her kolem 95°C běžně, jenže je to taky už jiná liga. I když mi to připadá stejně nějak moc
Můj pc -
Op. systém - Windows 8.1 (64bit)
Základní deska - MSI B85-G43 Gaming
Procesor - Intel Core i5 4440 3.30GHz
Graf. karta - MSI R9 290 Gaming 4G - 4Gb
HDD - Seagate Barracuda 1Tb
SSD - Samsung 840 Evo 120Gb Basic
Seasonic M12II 620W
Kingston HyperX 8Gb 1600MHz
Op. systém - Windows 8.1 (64bit)
Základní deska - MSI B85-G43 Gaming
Procesor - Intel Core i5 4440 3.30GHz