Mám PC s Intel Celeron 1700 Mhz,5 let staré.Na kabelu primary HDD 40GB bez problémů.Na kabelu secondary bylo hdd 80GB a CD mechanika celá léta bez problémů.Koupil jsem HDD Seagate 250GB a nahradil jím disk 80GB.Všude mám NTFS.Nový disk jsem plnil daty až do kapacity cca 125GB.Pak nastaly potíže se zápisem až disk totálně zatuhl.Tak jsem ho chtěl zformátovat (opět na NTFS protože mám W2k),ale po hodině kdy vše běželo normálně mi to vyhodilo hlášku "Operace formátování se nezdařila",ale data jsou pryč.Připadá mi to,jako by disk byl funkční pouze do poloviny kapacity.Když jsem na něj chtěl nainstalovat W2k tak mi to ve fázi před formátováním dalo možnost "chcete naformátovat HDD 250GB na kapacitu 125GB?",což jsem odmítl.Přitom mám v PC použitou utilitku pro čtení velkých disků.
Už se s tím trápím celý měsíc .Pomůže mi někdo prosím?
HDD po čase odmítá zápis dat
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Nejdříve odstraň oddíl/y na disku, pak znovu oddíl/y vytvoř a teprve potom formátovat. Podívej se zda systém podporuje BigLba (správu velkých disků). Win2k neznám, tak podrobněji neporadím.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Pic píše:Nejdříve odstraň oddíl/y na disku, pak znovu oddíl/y vytvoř a teprve potom formátovat. Podívej se zda systém podporuje BigLba (správu velkých disků). Win2k neznám, tak podrobněji neporadím.
Oddíly jsem odstranil a znovu vytvořil,formátoval a instaloval , ale nepomohlo to.Nevím jak zjistit,jestli můj systém má podporu velkých disků.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
PS5 se odmítá připojit k 5GHz síti - hlásí špatné heslo
od Renee » 19 srp 2024 09:13 » v Vše ostatní (inet) - 14
- 7667
-
od Renee