Pokud myslis, ze opakovanim "na jinem PC ten disk funguje" problem vyresis, tak ti reseni rad prenecham.
Z principialneiho hlediska by ale bylo pro tazatele lepsi vyzkouset to, co jsem psal ja (screensho spravce disku, full scan treba v HD tune, vyndani z ramecku).
Podle popisu problemu si troufnu hadat ze na tom disku je FAT32 souborovy system, coz je vec velice nachylna k chybam (a zrovna u FAT32 filesystemu je pomerne obvykle ze nekde se nacte a nekde ne, rado se to projevuje treba u flashek a pametovych karet).
Existuje i jedmno rychle reseni: Testdiskem vykopirovat vsechna data a disk proste zformatovat (na NTFS a pomaly format).
Externí HDD nelze otevřít
-
- Pohlaví:
Re: Externí HDD nelze otevřít
To všechno je pochopitelně možné, nicméně neodpoví to na otázku "Proč to jinde funguje?". To že si někdy USB zařízení se systémem nerozumí už jsem psal.
Osobně bych tedy hledal chybu v systému na PC, kde disk nefunguje.
Je třeba si uvědomit že HDD nefunguje jenom na jednom PC.
Osobně bych tedy hledal chybu v systému na PC, kde disk nefunguje.
Je třeba si uvědomit že HDD nefunguje jenom na jednom PC.
sfc /scannow jsem zkusil, ale nepomohlo to
a v dalších poznatcích jsem se ztratil
--- Doplnění předchozího příspěvku (24 Úno 2015 22:59) ---
původně tam byl Fat 32 ale kvůli záloze z jiného pc bylo nutné to předělat na ntfs
--- Doplnění předchozího příspěvku (24 Úno 2015 23:03) ---
nevím jestli to pomůže, ale klidně můžu udělat test pomocí nějakého programu na notebooku kde se ten hdd v pohodě načítá
a v dalších poznatcích jsem se ztratil
--- Doplnění předchozího příspěvku (24 Úno 2015 22:59) ---
původně tam byl Fat 32 ale kvůli záloze z jiného pc bylo nutné to předělat na ntfs
--- Doplnění předchozího příspěvku (24 Úno 2015 23:03) ---
nevím jestli to pomůže, ale klidně můžu udělat test pomocí nějakého programu na notebooku kde se ten hdd v pohodě načítá
- Speed_dead
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Napadá mě, zda ho tento konkrétní počítač zvládá napájet. Disk je určený pro usb 3.0. Ten dává větší proud, než usb 2.0. Na eliminaci zda to není tímto bych zkusil připojit disk přes aktivní ( s externím napájením) usb hub nejlépe usb 3.0. Některé externí usb disky a vypalovačky používají pro usb 2.0 rozdvojku, kdy se zařízení zapojuje do dvou portů současně. Tato rozdvojka funguje občas taky s problémy.
Google ví skoro vše. Ale někdy je problém co tam napsat, aby to našlo to, co hledám.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic.
-
- Pohlaví:
aktivní usb hub nemám, a na ostatních pc to připojuji přes usb 2.0 a funguje dobře, disk má usb 2.0, a na tomto pc dřív fungoval i přes usb 2.0
-
- Pohlaví:
Pokud se disk na jiných PC načte a jenom na jednom ne, pak vidím 2 možnosti. Problém v systému, nedostatečné napájení. Přiklonil bych se k b).
-
- Pohlaví:
Nech si v sekci Hijack This zkontrolovat log. Pokud je tam nějaká verbež, může to tropit nečekané věci.
Omlouvám se, že oživuji téma, ale mám také problém s tímto HDD. Nejdou mi z něj přečíst žádná data, i když tam byla. Dostal jsem to, abych jsem se z toho bez záruky pokusil něco dostat. Tipuji to na problém s převodníkem, protože mi nejde načíst SMART (hlásí Unknown Error). Rád bych tedy krabičku nějak rozlousknul a připojil disk k PC normálně přes SATA. Bohužel nevím, jak to udělat a ani na netu jsem nenašel žádné návody pro tento model. Pod cedulkou nic neni, žádné šroubky nikde nejsou vidět a při násilném pokusu o oddělení se tam udělala jen úzká škvírka, tak se bojím, abych to nějak nerupnul.
A ty to snad přes SATA nemáš připojený ?
Grafická Karta: MSI GeForce 960GT 4G
Procesory:Intel Core i5
Síťový adaptér:NVIDIA nForce Networkink Controller
Monitor: BenQ 16:9
Herní myš: Logitech G700
Procesory:Intel Core i5
Síťový adaptér:NVIDIA nForce Networkink Controller
Monitor: BenQ 16:9
Herní myš: Logitech G700
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
eqkes = nejdou otevřít soubory (jpg, doc, xls...) Příloha(y)
od pajauh » 11 srp 2024 10:58 » v Vše ostatní (bezp) - 8
- 9219
-
od pajauh
Zobrazit poslední příspěvek
24 zář 2024 18:07
-
-
-
EXCEL -jak otevřít 2 excel sobory abych je viděla současne a samostatně
od Ketty02 » 30 srp 2024 21:19 » v Vše ostatní (sw) - 2
- 4749