Jaktože mi hrajou interní repráky?

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

wistahelp
Level 1
Level 1
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Jaktože mi hrajou interní repráky?

Příspěvekod wistahelp » 06 led 2008 14:24

Mám notes. Do konektoru pro sluchátka mám zapojený reproduktory a hraju muziku přes ně. To znamená, že interní repráky notebooku nehrajou, protože ten kablík strčenej do díry od sluchátek je vypne. Ale je to dva dny, co mi začly hrát i tyhle zabudovaný repráky. Přesto, že mám kabel od vnějších repráků pořád zastrčenej do sdířky pro sluchátka, interní repráky hrajou. Nikdy to tak nebylo a nevím, co s tím. Když chci mít třeba repráky vypnutý a neposlouchat třeba hudbu z nějakých www, která je embed a otravuje mě, vždy jsem vypnul repráky a hudbu jsem neslyšel. Jenže teď - nevím, jakým zásahem - mi hrajou i interní repráky a hudbu slyším furt. Co to? Co to? Díky.
HP COMPAQ 6720s/ C2D T2410/ 15.4" WXGA BV/ 2GB/ 160GB 5.4k/ DVD±RW/ WF/ BT/ VIS HB

Reklama
mmmartin
Moderátor
Elite Level 10
Elite Level 10
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod mmmartin » 06 led 2008 14:36

Odpojování interních repráků může být buďto hardérové (konektor pro připojení sluchátek je rozpojovací, signál do repráků jde přes něj a když do něj zapíchneš jack od sluchátek, rozpojíš cestu k reprákům a ty přestanou hrát) nebo softvérové (systém "pozná", že sluchátkový výstup je zatížený odporem sluchátek a vypne signál do repráků). Proto i závada může mít dvě příčiny. V prvním případě jde pravděpodobně o mechanické poškození sluchátkového konektoru na notebooku, ve druhém případě o problém v příslušném softvéru, nebo v obvodu, která spíná signál do interních repráků.

zlobyl
Tvůrce článků
Level 4.5
Level 4.5
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod zlobyl » 07 led 2008 19:22

Koukni se do nastavení zvuku, jestli tam máš zaškrtnuto-Používat pouze výchozí zařízení.
Prosím, omluvte mou častou nepřítomnost na fóru.Bohužel jsou věci, které člověk nemůže ovlivnit a já tudíž nemám moc času, abych se sem dostal.Budu se snažit tady být vždy, když to bude možné, ale nic zaručit nemohu.Je mi to líto.

Zpět na “Problémy s hardwarem”