Zdravím. Koupil jsem si nový mikrofon, který funguje dobře a jím to podle mě není. Také jsem si upgradoval základní desku, CPU a RAM.
Když nahrávám hlas z mikrofonu do audacity nebo jiného programu či ho poslouchám přes windows (ve správci zvuků), tka když dám hlasitost repdoruktorů na max, tak je v pozadí slyšet takové šumění. Je to úplně stejné šumění ať mikrofon poslouchám ve správci zvuků či to nahrávám v audacity nebo jsem ještě zkoušel mixcraft, kde je to úplně stejné.
Základní deska: MASI Z97 Gaming 5
Mikrofon: Trust Starzz
Zvukovou kartu mám jen integrovanou v základovce. Mikrofon jsem zkoušel zapojit jak do zdířky v předním panelu, tak přímo do základní desky zezadu, ale je to všude stejné. Tak jsem myslel, že je to asi zvukovkou, ale když jsem potom zkoušel nahrávat přímo v Sony Vegasu 12.0, tak tam je zvuk bez šumu.
Teď to řeším tak, že si hlas nahrávám v notebooku v audacity, kde je to bez šumu. Zkoušel jsem audacity a správce zvuků nastavit úplně stejně jako to mám na notebooku, ale je to furt stejné, je tamprostě v pozadí slyšet šum.
Ve správci zvuků mám zaškrtnuto, aby se eliminoval šum a aukustická ozvěna. Zkoušel jsem to všemožně, vypnout eliminaci aukustické ozvěny, ale je to stejné. Když vypnu eliminaci šumu, je to ještě horší. Nevíte co s tím ?
Děkuji.
Mikrofon šumí, ve vegasu ne
Mikrofon šumí, ve vegasu ne
Win 10 64x
MSI MAG B550 TOMAHAWK
RAM 32GB
AMD RYZEN 7 5800X
MSI GeForce RTX 3090 SUPRIM X 24G
MSI MAG B550 TOMAHAWK
RAM 32GB
AMD RYZEN 7 5800X
Re: Mikrofon šumí, ve vegasu ne
martanius píše:tka když dám hlasitost repdoruktorů na max, tak je v pozadí slyšet takové šumění.
Na tom mi nepřijde nic neobvyklého.
Nevím jaký máš OS, ale mikrofon-vlastnosti a máš tam nastavení "zesílení mikrofou" máš tam nastaveno 0.0dB
(případně v Realtek jestli používáš)
Marek
V zesílení mám 0dB.
Dobře, ale když si přehrávám zvuk nahraní na notebooku či z vegasu a zesílím reproduktory na max, tak šum neslyším.
Děkuji za odpověď.
Dobře, ale když si přehrávám zvuk nahraní na notebooku či z vegasu a zesílím reproduktory na max, tak šum neslyším.
Děkuji za odpověď.
Win 10 64x
MSI MAG B550 TOMAHAWK
RAM 32GB
AMD RYZEN 7 5800X
MSI MAG B550 TOMAHAWK
RAM 32GB
AMD RYZEN 7 5800X
Nejsem odborník, ale tvá zvuková karta nebude asi valné kvality stejně jako mikrofon.
S HW za pár stovek prostě mít studiovou kvalitu nebudeš.
Že to není na nahrávkách z Vegasu bude tím, že Vegas softwarově potlačuje šum (myslím že nějak stahuje zesilovač mikrofonu, nebo tak).
Zkusíme to ještě jednou nastavit, třeba to pomůže.
Zkontroluj si ovladače jestli používáš integ. zvuk. kar. tak poslední jsou 6.0.1.7592.
Na kartě Zvuk v záložce záznam máš vlevo dole konfigurovat přes to si mikrofon kalibroval nebo ne? jestli ne tak udělej.
když nepomůže tak
1, mikrofon - vlastnosti, záložka doplňky, tam zatrhni a, zrušení odchylky DC b, potlačení šumu.
2, mikrofon - vlastnosti, záložka upřesnit tam nastav tu CD kvalitu
Více toho nevymyslím, Marek
S HW za pár stovek prostě mít studiovou kvalitu nebudeš.
Že to není na nahrávkách z Vegasu bude tím, že Vegas softwarově potlačuje šum (myslím že nějak stahuje zesilovač mikrofonu, nebo tak).
Zkusíme to ještě jednou nastavit, třeba to pomůže.
Zkontroluj si ovladače jestli používáš integ. zvuk. kar. tak poslední jsou 6.0.1.7592.
Na kartě Zvuk v záložce záznam máš vlevo dole konfigurovat přes to si mikrofon kalibroval nebo ne? jestli ne tak udělej.
když nepomůže tak
1, mikrofon - vlastnosti, záložka doplňky, tam zatrhni a, zrušení odchylky DC b, potlačení šumu.
2, mikrofon - vlastnosti, záložka upřesnit tam nastav tu CD kvalitu
Více toho nevymyslím, Marek
Děkuji za typy. Ale když dám konfigurovat v záložce záznam, tak mě to píše, že rozpoznávání řeči není pro aktuální jazyk k dispozici.
Win 10 64x
MSI MAG B550 TOMAHAWK
RAM 32GB
AMD RYZEN 7 5800X
MSI MAG B550 TOMAHAWK
RAM 32GB
AMD RYZEN 7 5800X
A když si přepneš jazyk na AJ (Jazyk zobrazení)?
Ostatní jsi zkoušel a stále stejné?
Ostatní jsi zkoušel a stále stejné?
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Sluchátka FiiO JT1 - Windows nechce načíst mikrofón Příloha(y)
od HelFix » 11 pro 2024 17:55 » v Problémy s hardwarem - 5
- 2809
-
od HelFix
Zobrazit poslední příspěvek
12 pro 2024 13:50
-
Zpět na “Problémy s hardwarem”