Zdravím, mám problém mám 4x RAM DDR2 Samsung 4GB 2Rx8 PC2 - 6400U - 666 - 12 E3 M378T5263AZ3 - CF7 0816 kde prodejce psal že jsou pouze na desky s AMD. Odzkoušel jsem v Intelu, PC se vůbec nerozběhlo. Vložil jsme na desku s AMD. Bios mi normálně naběhne napíše mi správnou kapacitu RAM a frekvenci ale při instalaci windows hlásí závady paměti. Zkoušel jsme i jednotlivě a u každé RAM pořád ten samý problém. Nikde na netu jsme se nedočetl že by RAM s tímhle produktovým číslem vyráběli jen pro AMD takže z na 90% padělek. Neporadil by někdo jestli by to šlo v biosu nějak ošetřit aby normálně ty RAM běželi a nebo je mám vyhodit do kontejneru?
PS: čipy jsou K4T1G044QQ což je výrobce Samsung takže úplný padělek to asi nebude

RAM se docela zahřívají. Zkouším to na desce GIGABYTE MA790FX-DQ6 s poslední verzí BIOS, měla by podporovat 16GB RAM podle manuálu. V memory listu ale RAM větší jak 2GB není. Ale pokud to bere bios normálně mi hlásí velikost ram (16GB 800MHz) tak nevím proč by to nemělo fungovat. Jinak teď tam mám 4X 2GB 800Mhz a běží bez problému. Zkoušel jsem i jinou 4GB a 3X2GB taky bylo funkční.