AMD R9 390X 8GB nebo 4GB?
AMD R9 390X 8GB nebo 4GB?
Zdravím, pořídil jsem si tuto GK, co se týče výkonu naprostá spokojenost, pouze mě u ní zaráží jedna věc, čistě z informativního hlediska. Měla by být s 8GB pamětí, ale jakmile si nechám ve WIN zobrazit údaje o GK, tak jako celková dostupná grafická paměť je sice 8GB , ale vyhrazená je pouze 4GB a taktéž 4GB i sdílená. Co to prosím přesně znamená? Díky
Re: AMD R9 390X 8GB nebo 4GB?
Ahoj, co tím myslíš stránkovací soubor (virtuální pamět) ? Raději sem dej screen.. Na zjištění parametrů HW bych používal jiné programy např Everest nebo Speecy.
jedná se mi o to že jsem koupil GK s 8 GB paměti. Pokud si ale ve Win otevřu Rozlišení obrazovky->Upřesnit nastavení tak v Celkové dostupné grafické paměti je sice 8GB ale vyhrazená je pouze 4GB a 4GB je sdílená. :)
Je možné že Win více než 4 gb ani neukazuje zkus ten Everest nebo Speccy..
EDIT: jen pro ujasnění, celková dostupná grafická pamět je něco jiného než velikost paměti na grafické kartě, přičítá se k tomu i něco z operační paměti. Kdyby to ukazovalo pamět grafické karty bylo by to 8 192 MB..
EDIT: jen pro ujasnění, celková dostupná grafická pamět je něco jiného než velikost paměti na grafické kartě, přičítá se k tomu i něco z operační paměti. Kdyby to ukazovalo pamět grafické karty bylo by to 8 192 MB..
Ano takže Speccy mi již ukazuje 8192 MB. Děkuji,
Zpět na “Problémy s hardwarem”