Zdravim, nedavno jsem dostal novy monitor BenQ XL2411Z. Krasa, nadhera, jede suprove, ale tuhle jsem si pustil anime One Punch Man a pri akcnich a rychlejsich scenach se obraz "rozdeli" na dve casti a ta jedna blika. - https://www.youtube.com/watch?v=v3O9Is6kjYc
Jestli jste si niceho nevsimli, tak myslim toto - http://screenshot.cz/8F9EN/
Jeste jedno opakuji, ze se mi to zatim stalo u akcnejsich scenach. Normalne v prohlizeci, pomalych scenach nebo pri hrani Doty je vsechno v poradku.
Nevite v cem je problem?
Problem s obrazem monitoru
- WinDroid
- Level 6.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Problem s obrazem monitoru
Vím, že to je starší téma ale asi se ti to děje furt. Pro vysvětlení. Tenhle jev se nazývá tearing a prostě vzniká
Má s tím problém snad každý. Je jen pár možností jak to vyřešit. Vertikální synchronizace a lepší co funguje, je mód v okně, nebo borderless (v okně bez rámečků, v podstatě fullscreen) ale při modu v okně nebo borderless tak mi vzniká stutter (sekání i přes vysoké fps, neplynulý pohyb) tobě se to třeba dít nebude. Nvidia má ještě takovou vychytávku (adaptive vsync) to je vylepšená vertikální synchronizace a můžeš si jí zapnout v ovladačích. Ještě si pamatuju, že byla nějaká krabička kterou sis zapojil a kompletně ti to redukovalo tearing, ale to stálo hromadu peněz. Na tearing už jsem si zvyknul.. ze začátku když jsem zjistil co to je, tak jsem byl hrozně nervní když jsem to viděl 
edit: ve windowsu (prohlížeč atp. mi s tim pomohlo to, že jsem zapnul aero mód, jak se zapne taková ta průhledná lišta. Pak se to ve windowsu neděje.

edit: ve windowsu (prohlížeč atp. mi s tim pomohlo to, že jsem zapnul aero mód, jak se zapne taková ta průhledná lišta. Pak se to ve windowsu neděje.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 0
- 1727
-
od Vondrys
Zobrazit poslední příspěvek
03 srp 2024 11:50