Dobrý den , včera jsem si přivezl novou základovou desku a procesor ( asus b150-pro d3 , Intel i5 6600k) abych je vyměnil za bývalé ( gigabyte 870a-ud3 a amd phenom ii x4) pořídil jsem si rovnou i chladič CPU . grafickou kartu mám téměř novou sapphire r9 380. Vše jsem dal dohromady a po zapnutí začne deska dlouze blikat oranžově , roztočí se vetraky , HDD začne fungovat , DVD ROM také, ale nenabehne obraz , nic nepipa , zkusil jsem vyndat RAM a nechat tam jen 1 , stále nic , zkusil jsem vyndat gk , také nic.
Nevěděl by někdo čím by to mohlo být ? Děkuji
Dodatečně přidáno po 1 hodině 48 minutách 57 vteřinách:
Vrátil jsem tam zpět to , co jsem tam měl, to znamená, že zdroj i GK je ok , tak kde by mohl být problém? :)
Problém s deskou
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Problém s deskou
Co je to za RAM paměti? Co je to za zdroj a jak je starý? Monitor zkus zapojit na integrovanou grafiku, ne na tu r9.
Děkuju za vaše názory a rady. 

-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Monitor jsem zkoušel samozřejmě na oboje , zdroj SAGA II 500 , ramky 2x Hyperx fury 2gb ddr3 + 2x hyperxfury 4gb ddr3
Ještě jsem se nezeptal, jaké světlo na desce bliká? Myslíš tím síť?
Zkus ještě základní funkční konfiguraci, tzn. odpoj vše kromě desky, procesoru a jedné RAM (při neúspěchu vyzkoušej další). Pokud bude vše správně zapojeno a přes to se na VGA monitoru neobjeví obraz, znamená to buď slabý zdroj, nebo chybu v desce/ CPU. V opačném případě se signál na monitoru objeví a vypíše se něco ve smyslu "chybí pevný disk".
Zkus ještě základní funkční konfiguraci, tzn. odpoj vše kromě desky, procesoru a jedné RAM (při neúspěchu vyzkoušej další). Pokud bude vše správně zapojeno a přes to se na VGA monitoru neobjeví obraz, znamená to buď slabý zdroj, nebo chybu v desce/ CPU. V opačném případě se signál na monitoru objeví a vypíše se něco ve smyslu "chybí pevný disk".
Děkuju za vaše názory a rady. 

-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Takhle , bedna má normálně speaker a jde o to , že nepipne ani když vypojim vše např grafiku, ani chybu RAM nezahlasi , nejradši bych byl kdyby to bylo jen špatně zapojené , což si myslím že není . že zadu desky bliká oranžové světlo . ke spuštění by mělo podle výrobce stačit i 350w . zkusim to celé složit na stole jen s tím nejnutnějším , nemám tam VGA , ale ten druhy konektor , když jsem to připojil tak jak to bylo , tak normálně běží , tak si myslím , že bude problém někde v desce , nedej bože v procesoru , ale než pojedu pro něco nového tak jsem se chtěl zeptat , jestli by někdo nevěděl , abych zbytečně nevyhazoval peníze a nakonec to nebylo něčím jiným
Dodatečně přidáno po 37 minutách 10 vteřinách:
Vecer sem dam fotky jak to mám zapojené na stole a třeba mám něco špatně ale jsem si jistý , že speaker je zapojeny dobře , nemůže to dělat nějaký ohly PIN pod procesorem ? Nebo pasta pod chladičem ? Diky
Dodatečně přidáno po 37 minutách 10 vteřinách:
Vecer sem dam fotky jak to mám zapojené na stole a třeba mám něco špatně ale jsem si jistý , že speaker je zapojeny dobře , nemůže to dělat nějaký ohly PIN pod procesorem ? Nebo pasta pod chladičem ? Diky
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
PSU kompatibilita s novou základní deskou Příloha(y)
od Viktor737 » 26 zář 2024 17:06 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 17
- 4999
-
od Viktor737
Zobrazit poslední příspěvek
29 zář 2024 15:04
-
-
- 4
- 4387
-
od petr22