Zdravím Vás.
Bratr má nové pc a otec nový notebook.U obou se vyskytl problém že při zapnutí nenaběhne win.ani do biosu se nelze dostat a jen na černé obrazolce bliká čárka jako by se tam mělo něco napsat, ale psát tam nelze.Prosím poraďte.Děkuji
system se nechce nahodit
-
- Pohlaví:
Re: sistem se nechce nahodit
Pokud je to úplně nový a nevím proč mám dojem, že je to od stejného prodejce, pak s tím běžte zpátky. Nebo můžete systém přeinstalovat, ale ja bych volil tu první variantu. Kdo ví, co vám tam nacpal.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: system se nechce nahodit
Pokud jsou oba nové, tak zpět k prodejci, ať Vám předvede jejich funkčnost. Jen dotaz - proč jste nepožadovali jejich předvedení - nač kupovat zajíce v pytli, ani to nejsou rohlíky!
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
-
- Pohlaví:
I s těmi rohlíky se dnes musí opatrně, i když nevím jak by mi vedle v samošce zkusili funkčnost.
Ono je to asi tak, že si člověk kupuje nový PC a už se těší, jak to doma poběží. Stejně je to s návody, lidi si koupěj věc a návod mají to v deseti jazycích, jenom ne v cs a pak tápou.
Lidi neznají svoje práva a jsou i tací, kteří se stydí jít zpátky.
P.S. Jen takový můj zážitek.
Asi před dvěmi lety jsem kupoval Bluetooth a kupoval jsem ho v obchodě kde jsem dřív kupoval několik PC.
Žádnej výběr nebyl, beztak jsem tomu nerozuměl a cena byla přijatelná. Tak jsem tu krabici popadl, doma jsem si udělal kafe a šel instalovat. Jenomže v té krabici byl jen obal. Tak jsem to vzal a běžel zpátky. Venku lilo a já v trenýrkách, pantoflích a lidi koukali co je to za debila. Musím dodat, že jeden kamarád mi říká že mám kozí nohy.
V obchodě na mne zase koukali na zlodějě, ale nakonec mi vrátili prachy.
Asi o 100m dál jsem šel koupit jiný. Ptal jsem se jestli má cs návod, protože korejsky neumím. Tak to vyndali z krabice a pod tím obalem byl.
Udělal jsem nový kafe a ten návod byl česky jen na té úvodní straně a ostatní anglicky. Navíc to bylo rozmazaný.
Pak už jsem to vzdal, ale bylo to o nervy. Funguje stále.
To jen na okraj.

Ono je to asi tak, že si člověk kupuje nový PC a už se těší, jak to doma poběží. Stejně je to s návody, lidi si koupěj věc a návod mají to v deseti jazycích, jenom ne v cs a pak tápou.
Lidi neznají svoje práva a jsou i tací, kteří se stydí jít zpátky.
P.S. Jen takový můj zážitek.
Asi před dvěmi lety jsem kupoval Bluetooth a kupoval jsem ho v obchodě kde jsem dřív kupoval několik PC.
Žádnej výběr nebyl, beztak jsem tomu nerozuměl a cena byla přijatelná. Tak jsem tu krabici popadl, doma jsem si udělal kafe a šel instalovat. Jenomže v té krabici byl jen obal. Tak jsem to vzal a běžel zpátky. Venku lilo a já v trenýrkách, pantoflích a lidi koukali co je to za debila. Musím dodat, že jeden kamarád mi říká že mám kozí nohy.
V obchodě na mne zase koukali na zlodějě, ale nakonec mi vrátili prachy.
Asi o 100m dál jsem šel koupit jiný. Ptal jsem se jestli má cs návod, protože korejsky neumím. Tak to vyndali z krabice a pod tím obalem byl.
Udělal jsem nový kafe a ten návod byl česky jen na té úvodní straně a ostatní anglicky. Navíc to bylo rozmazaný.
Pak už jsem to vzdal, ale bylo to o nervy. Funguje stále.

To jen na okraj.
jsou oba od jiného prodejce.PC k vánocum a notebook o něco dříve.Myslíte že mají skusit nainstalovat znovu winy.U toho notebooku slo spustit system ctrl f10 a šlo to už ale nefunguje ani to a u pc to si to píše ntlds nereaguje a chce to restart.
- Mirek1
- Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
píše ntlds
..není to NTLDR? http://www.ovsem.net/windows-xp/ntldr-n ... is-missing
..není to NTLDR? http://www.ovsem.net/windows-xp/ntldr-n ... is-missing
ano je to dr on mi to brácha mi to špatně napsal ve správě.
tak děkuji u toho pc bude problem vyřešen.
ještě potřebuji radu na ten notebook.tam se objevý jen blikající čárka.

- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Blue Spirit - asi jsi zmínce o rohlících špatně porozuměl. Srovnání rohlíků s PC právě kulhá v tom, že asi se nepoženu reklamovat rohlík, vzhledem k jeho ceně, ale když kupuji PC, nebo věci v podobné ceně, tak si to nechám předvést, zda je to funkční a zda to zvládá co od věci požaduji a pokud mi to nevyhovuje, poděkuji a nekoupím to. Platím svými penězi a nevím proč by bych měl platit za to co mi nevyhovuje, natož, že to je vadné. Stud zde není na místě. Právě z toho neseriózní obchodníci těží, obzvláště pokud prodávají nějakou techniku laickému kupci. Místo, aby jej poučili, tak jej ukecají a vnutí mu to, čeho se potřebují zbavit. Tím nechci říci, že se tak chovají všichni prodejci, ale znám jich dost.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
-
- Pohlaví:
Pic pochopil jsem to správně, s těma rohlikama to byl samozřejmě pokus o vtip. Ve všem s Tebou naprosto souhlasím. S tím nakupováním mám poměrně velkou zkušenost, protože ten můj okruh známých jde za mnou abych to šel s nima koupit. Ale ač je to zde díra tak na běžnou elektroniku jsou tu 2 skvělý obchody a bez problémů telku, video dovezou domů, naladí atd. S PC už je to horší, zatímco na ty běžné elektrospotřebiče jsou tu jen ty 2 obchody, tak PC se staví a prodávají na každém rohu. A taky to podle toho vypadá.
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
P3K píše:tak děkuji u toho pc bude problem vyřešen.ještě potřebuji radu na ten notebook.tam se objevý jen blikající čárka.
Opravná konzole a příkaz CHKDSK /F nebo (R)
BTW co to s těmi PC vyvádíte?

RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
PROSÍM TĚ MOHL BYS TO ŇÁK ROZEPSAT JÁ TOMU NEROZUMIM.NEVÍM CO JE OPRAVNÁ KONZOLE.DĚKUJI
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Po výpadku napájení notebook nechce nabootovat do Win Příloha(y)
od Grander » 09 led 2025 16:55 » v Problémy s hardwarem - 7
- 3267
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
14 led 2025 22:40
-
-
-
Sluchátka FiiO JT1 - Windows nechce načíst mikrofón Příloha(y)
od HelFix » 11 pro 2024 17:55 » v Problémy s hardwarem - 5
- 2719
-
od HelFix
12 pro 2024 13:50
-
-
-
TCL 40S615 - Cant load Android system Příloha(y)
od Daniel_Jackson » 25 zář 2024 10:58 » v Vše ostatní (hw) - 2
- 3171
-
od Daniel_Jackson
27 zář 2024 22:17
-
-
- 0
- 1957
-
od peta501
19 dub 2025 01:11
-
-
Zaplatil jsem 2799 Kč za Windows 11 Pro – systém není aktivovaný, klíč jsem nedostal Příloha(y)
od MoA285 » 27 kvě 2025 20:38 » v Reklamace a zákony - 15
- 4054
-
od MoA285
28 kvě 2025 00:59
-
Zpět na “Problémy s hardwarem”