Kombinace 2 monitorů různých frekvencí

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Petulak
nováček
Příspěvky: 2
Registrován: říjen 18
Pohlaví: Nespecifikováno

Kombinace 2 monitorů různých frekvencí

Příspěvekod Petulak » 10 říj 2018 16:23

Ahoj,
už jsem to vzdal, ale ještě se zkusím zeptat kdyby něco někoho napadlo. Sestava níže:

i7-3770k
16GB RAM
1080ti
ASUS ROG 2560x1440/144Hz/G-sync přes DP - zapojené v grafice
Něco 1920x1080/60Hz přes HDMI - zapojeno do desky na iGPU
Netaktované

Problém: Když se na 60Hz monitoru vyskytne jakýkoliv pohyb, omezí to druhý monitor na 60Hz po dobu pohybu a mezitím ho ještě zaseká, takže neexistuje mít třeba hru a youtube vedle. Docela známý problém, očividně ho někdo má, někdo ne a řešení je o štěstí. Zkoušel jsem vše z internetu, měnit nastavení, g-sync, nastavit 120Hz, přepojovat kabely atd. Mám doma ještě 980ti, stejný problém. Jako jediné řešení vidím zatím koupit druhou grafiku ve stylu GT610 a píchnout druhý monitor tam nebo si koupit Quadro, ty umí renderovat víc 3D věcí naráz. Nenapadá někoho něco nebo mám ten druhý monitor jen občas na práci a k vzteku? :smile:



Reklama
Chalpe00
nováček
Příspěvky: 45
Registrován: duben 17
Pohlaví: Muž

Re: Kombinace 2 monitorů různých frekvencí

Příspěvekod Chalpe00 » 11 říj 2018 08:07

zdravím, proč ten druhý monitor nemáš taky zapojenej do grafický karty? Koupení druhé grafiky ti bude stejně k ničemu, protože dvě grafické karty do jednoho PC pokud to není přes SLI nepůjde.

petr22
Guru Level 14.5
Guru Level 14.5
Příspěvky: 33459
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Kombinace 2 monitorů různých frekvencí

Příspěvekod petr22 » 11 říj 2018 09:31

V PC muzes mit grafickych karet kolik chces a zadne SLI nepotrebujes k tomu,
aby fungovaly samostatne.

Dve graficke karty tam uz ma ted, Intel HD a Nvidia.

Pokud to ale neni problem Intel HD ovladacu, tak druha Nvidia karta nejspis nepomuze.

Zacal bych aktualizaci ovladacu na chipset a na Intel HD grafiku na nejnovejsi verzi.

Uživatelský avatar
satik
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 3040
Registrován: leden 15
Bydliště: Praha / Krkonoše
Pohlaví: Muž

Re: Kombinace 2 monitorů různých frekvencí

Příspěvekod satik » 11 říj 2018 13:49

Resil jsem ten samej problem, nakonec jsem na pouzitelny reseni neprisel, takze jsem nakonec poridil 3 stejny monitory...
https://www.facebook.com/peasantsandcastles/
https://www.twitch.tv/satikcz/
https://www.youtube.com/c/SatikCZE
PC: Intel Core i7 8700K@5GHz+EK KIT L360, ASUS Maximus X HERO, 32GB RAM@3466, MSI RTX 2080Ti Trio, Fractal Define S, Seasonic P860, SSD 2TB celkem
Periferie: 3x AOC AG271QG (1440p 165Hz IPS), Razer Deathadder+Blackadder Chroma, Steelseries QcK+, Sennheiser PC360, DXRACER OH/KF06/NB

Chalpe00
nováček
Příspěvky: 45
Registrován: duben 17
Pohlaví: Muž

Re: Kombinace 2 monitorů různých frekvencí

Příspěvekod Chalpe00 » 11 říj 2018 14:08

Můžete mi tedy někdo vysvětlit co má za výhodu mít jeden monitor zapojený do grafiky a druhý do desky? Já mám jeden 60Hz a druhý 144Hz. Oba jsou zapojený do grafické karty a podobný problém nemám.

petr22
Guru Level 14.5
Guru Level 14.5
Příspěvky: 33459
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Kombinace 2 monitorů různých frekvencí

Příspěvekod petr22 » 11 říj 2018 14:31

Principialne je uplne jedno, kam je zapojeny druhy monitor. Do desky muze byt zapojeny
napriklad proto, ze je tam volne HDMI nebo proto, ze Intel HD grafika je jedina kde aktualizace
ovladacu nerozbije obrazovy vystup (to dela zase me, musim vypnout vsechno zapojene do Nvidie,
jinak se aktualizace nepovede).

Ja mam treba zapojene monitory do Nvidie a do Intelu projektor a TV.

SLI je pouze k tomu, aby ve hrach pod Direct X 11 a starsich bylo mozno spojit vykon dvou karet
a zobrazit hru na jednom monitoru, Direct X 12 uz SLI nepotrebuje a stejne tak SLI nepotrebuji
Windows aby fungovalo vice karet soucasne.

Petulak
nováček
Příspěvky: 2
Registrován: říjen 18
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Kombinace 2 monitorů různých frekvencí

Příspěvekod Petulak » 11 říj 2018 15:21

To zapojení do iGPU nemá žádnou super logiku, zkoušel jsem to kvůli tomu myšlení, že každý monitor bude mít svojí vlastní grafiku, ale problém je stejný ať je to pozapojované jakkoliv, tak jsem to tam prostě nechal :)

Ovladače a všechno co šlo mám samozřejmě aktuální.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Problém s frekvencí procesoru.
    od bohmacek » 04 bře 2018 20:19 » v Problémy s hardwarem
    15
    1115
    od dom324
    07 bře 2018 18:53
  • DOTAZNÍK: Vnímání různých druhů písma
    od Frontback » 01 bře 2018 14:09 » v Vše ostatní (z oblasti IT)
    0
    501
    od Frontback
    01 bře 2018 14:09
  • kombinace funkcí nepřímý odkaz a suma
    od Alkhay » 24 črc 2018 12:53 » v Kancelářské balíky
    7
    707
    od Alkhay
    30 črc 2018 10:57
  • Zvláštní chování kombinace LED žárovek
    od HappyMental » 02 úno 2018 14:39 » v Vše ostatní (Off topic)
    2
    489
    od HappyMental
    03 úno 2018 14:14
  • RAM - kombinace single a dual channel
    od jesoun » 24 úno 2018 14:44 » v Problémy s hardwarem
    21
    1185
    od dom324
    24 úno 2018 19:42

Zpět na “Problémy s hardwarem”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot], PARKR a 42 hostů