Monitor

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_senior, Mods_junior, HW spec team

Robo101
nováček
Příspěvky: 6
Registrován: duben 19
Pohlaví: Nespecifikováno

Monitor

Příspěvekod Robo101 » 15 dub 2019 20:58

Zdravím,mám problém se spuštěním monitoru.
Při zapnutí pc se nezapne hned napoprvé,ale až když ho restartuji.Monitor mám asi půl rok a děje se to poslední cca měsíc.
Včera jsem přeinstaloval windows(nejen kvůli tomu),nainstaloval vše nové(ovladače a pod.) a dělá to stále.
Jiné problémy s PC nemám,vše ok.


Monitor : Samsung C24F390FHUX/EN černý (LC24F390FHUX/EN)

PC:Intel core i3 3,60 GHz,8gb RAM,Nvidia Geforce GT 1030

Win:10 x64

Děkuji za radu,pomoc


CPU: Intel Core i3-8100
GPU: Nvidia GT 1030
HDD: Seagate Barracuda 1TB (2016)
RAM: Crucial CT8G4DFS824A.C8FDD1 1x8GB
MBD: Asrock Z370 Pro4



Reklama
Robo101
nováček
Příspěvky: 6
Registrován: duben 19
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Monitor

Příspěvekod Robo101 » 17 dub 2019 15:23

Nikoho nic nenapadá v čem by mohl být problém? :huh:

Uživatelský avatar
dom324
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 2655
Registrován: prosinec 16
Pohlaví: Muž

Re: Monitor

Příspěvekod dom324 » 17 dub 2019 16:13

Myslím, že naopak všechny napadá až moc možností, kde by ten problém mohl být. Ten problém jsi popsal celkem vágně - není jasné co spouštíš a co se nespustí. A taky není úplně jasné, jestli se ten monitor skutečně nespustí, nebo jen nedostává žádný obrazový vstup. Tudíž by to chtělo lépe popsat problém, protože takhle to může být cokoliv od vadného zdroje monitoru, přes vadný kabel nebo grafiku až po vadný zdroj v pc.

Myslel jsi to tak, že spustíš monitor, on se nezapne, a musíš ho vypnout a pak zapnout aby byl obraz?
Nebo to myslíš tak, že spustíš pc a monitor, monitor se spustí ale není žádný obraz, a tak musíš restartovat pc?

Neuvádíš co za zdroj máš, takže těžko říct, jestli je to nějaká plečka, která může způsobovat problémy typu spouštění nadvakrát.

Bez toho, aby jsi upřesnil problém, Ti tu akorát můžeme vypsat dvacítku věcí, které můžou ale spíš nemusí pomoct.

Robo101
nováček
Příspěvky: 6
Registrován: duben 19
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Monitor

Příspěvekod Robo101 » 17 dub 2019 20:56

https://www.czc.cz/3a19ksb18kh1r8g2guhs8e3mk6/seznam

Přijdu domů a zapnu počítač,pc naběhne(slyším hdd,probliká klávesnice s myší).Monitor se nezapne ale svítí ledka že je napájen.Nechám to chvliku cca 30s a zmáčknu restart tlačítko na skříni a rozběhne se vše tentokrát i s monitorem jako by se nic nedělo.Přijde mi to tak jako by vše bylo moc rychlé a monitor se nestačil rozběhnout.

Jinak u toho monitoru v diskuzi na czc má jeden člověk stejný problém,psal jsem mu ale neodepsal.
https://www.czc.cz/samsung-c24f390f-led ... b9/diskuse

Na monitor nešahám,prostě podruhé naběhne normálně jako by nic....A jiné problémy ať už s tím monitorem nebo počítačem nemám,nic se neseká,nehlásí chyby,nic.

DavidM12
nováček
Příspěvky: 30
Registrován: březen 19
Pohlaví: Muž

Re: Monitor

Příspěvekod DavidM12 » 17 dub 2019 21:20

Zkusil bych přes HDMI připojit třeba televizi.Tím pádem se vyloučí monitor...
2.Pokud se monitor vypne s tím že nesvítí led a zapne až po startu PC tak signal do monitoru jde nebo ne?

Robo101
nováček
Příspěvky: 6
Registrován: duben 19
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Monitor

Příspěvekod Robo101 » 17 dub 2019 21:54

DavidM12 píše:Zkusil bych přes HDMI připojit třeba televizi.Tím pádem se vyloučí monitor...
2.Pokud se monitor vypne s tím že nesvítí led a zapne až po startu PC tak signal do monitoru jde nebo ne?


Monitor funguje,ale až když restartuji pc.
Led normálně nesvítí,jen když se vypne.

DavidM12
nováček
Příspěvky: 30
Registrován: březen 19
Pohlaví: Muž

Re: Monitor

Příspěvekod DavidM12 » včera, 08:00

Je možnost připojit přes HDMI třeba TV?

Uživatelský avatar
Martab
Moderátor / člen HW týmu
Guru Level 13.5
Guru Level 13.5
Příspěvky: 27157
Registrován: březen 11
Pohlaví: Muž

Re: Monitor

Příspěvekod Martab » včera, 12:52

Ano, pokud má TV HDMI vstup. Proběhne při spuštění PC POST? (pípnutí reproduktoru v PC).
Předpokládám, že tam máš Windows 10, a tam se proces spouštění po klasickém vypnutí a tvrdém restartu tlačítkem liší, tedy i tam může být problém. Kdyžtak zkus vypnout PC přes Start->Vypnout, ale drž při tom stisknutou klávesu SHIFT.
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD

„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)

Neboj se použít SZ a upozornit na své téma ;)

Přehled desktopových socketů a CPU

Robo101
nováček
Příspěvky: 6
Registrován: duben 19
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Monitor

Příspěvekod Robo101 » včera, 21:11

Nepípá nic při spouštění.
To vypnutí s SHIFTEM jsem zkoušel,když jsem ho po vypnutí pustil naběhlo znova.Jde o to že když už to vše nastartuji tak se pak monitor zapíná hned,jenom jak to vypnu na delší dobu tak se zapne až na podruhé(po restartu,a ten s shiftem neudělám když nic nevidím).

Díky za zájem všem.......

Uživatelský avatar
Hikorust
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 143
Registrován: červen 16
Pohlaví: Muž

Re: Monitor

Příspěvekod Hikorust » včera, 21:27

Přípoj televizi ať můžeš vyloučit monitor. Řešil jsem na chlup stejný problém. Počítač zapnutý a po vypnutí nechtěl naběhnout. Monitor problikával, jako by nedostávál signál. Počítač poslechově jel, ale opak byl pravdou. Připojil jsem TV a zjistil, že počítač je v jakýmsi loopu, ale do Windowsu se nedostane. Opět jen přes restart. Projel bych si ještě v prohlížeči událostí errory. To ti taky ledacos napoví.

Můj problém vyřešilo až to, když jsem vypojil a znovu zapojil kabely od větráků. Měl jsem na jednom 4pinu píchnutý čtyři větráky za sebou. Odpojil jsem je a zapojil jsem je znovu i s větrákem od cpu a od té doby mám klid.
Fractal Design Define R5, i7 8700 + Noctua NH-U14S, GTX 1070ti - Asus ROG Strix A8G, Asus ROG Strix B360 F, 16GB HyperX Predator 2666, Seasonic S12II-620, Kingston UV400 - 120GB, Samsung PM863 960GB, Seagate BarraCuda - 1TB, 4TB, Samsung C24FG73, Logitech G502, MSI Interceptor DS4100, Sony Wireless Headset 2.0

Robo101
nováček
Příspěvky: 6
Registrován: duben 19
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Monitor

Příspěvekod Robo101 » včera, 21:30

Hikorust....s tou tv to bude problém,ale nějak to snad zvládnu.A jak a kde projedu ty errory prosím? A díky moc...

Uživatelský avatar
Hikorust
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 143
Registrován: červen 16
Pohlaví: Muž

Re: Monitor

Příspěvekod Hikorust » včera, 21:50

START --> Počítač --> Spravovat --> Systémové nástroje --> Prohlížeč událostí

Hledej chybu s červeným vykřičníkem. Podle data a času by to mělo jít přiřadit.

Dál bych zkusil vypnout Fast startup windowsu. Podle různých diskuzí na fóru to vypadá, že to může k takovým problémům přispívat.

Jinak je tohle dost všeobecnej problém. Muže za tím být spoustu věcí a těžko se bude dohledávat příčina. Co třeba zdroj?
Fractal Design Define R5, i7 8700 + Noctua NH-U14S, GTX 1070ti - Asus ROG Strix A8G, Asus ROG Strix B360 F, 16GB HyperX Predator 2666, Seasonic S12II-620, Kingston UV400 - 120GB, Samsung PM863 960GB, Seagate BarraCuda - 1TB, 4TB, Samsung C24FG73, Logitech G502, MSI Interceptor DS4100, Sony Wireless Headset 2.0


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • NTB druhý monitor vidí, ale monitor nic nezobrazí
    od CepiniusCZ » 23 črc 2018 23:01 » v Problémy s hardwarem
    0
    521
    od CepiniusCZ
    23 črc 2018 23:01
  • Pracovní 55" monitor/TV/multi-monitor
    od void » 23 dub 2018 00:42 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    9
    871
    od SpaceExplo
    24 dub 2018 12:12
  • Monitor
    od stuartik » 30 říj 2018 19:58 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    1
    228
    od xbs
    30 říj 2018 20:05
  • Monitor
    od fidodido » 27 pro 2018 20:12 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    5
    379
    od fidodido
    28 pro 2018 18:03
  • Monitor
    od sherry » 28 srp 2018 10:53 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    4
    275
    od sherry
    28 srp 2018 12:02

Zpět na “Problémy s hardwarem”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 26 hostů