CPU bzučí Vyřešeno

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Nitram1980CZ
Level 2
Level 2
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: CPU bzučí

Příspěvekod Nitram1980CZ » 19 říj 2019 21:43

Souhlasím s petr22 procesor nemůže bzučet ( pískat) but je to ventilátor nebo cívky (deska,grafika,zdroj) ale procesor na 1 000 000% ne.

Reklama
Bwencik11
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod Bwencik11 » 19 říj 2019 22:01

Zdroj mám starý, z důvodu recyklace a úspory peněz, předtím v předchozí sestavě to nedělal, po složení téhle, začal. Otáčky se nezvyšují. Problém to není, ale chtěl jsem nějakou odbornou pomoc, ale tu tady nedostanu :D :D. Tak dík. Zdar

faraon
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod faraon » 19 říj 2019 22:02

Každý elektrický spotřebič je zdroj elektromagnetického rušení.

Tenhle "zvuk" sice procesor může vytvářet, ale těžko ho může vydávat, protože na něm nemá co fyzicky vibrovat. To rušení může buď vycházet přímo z něj, a něco na desce ho zachytává, nebo ho posílá po sběrnici do desky a na ní něco vibruje. Ta cívka by to mohla být, volnější závity drátu se mohou podle měnící se intenzity magnetického pole vůči sobě pohybovat a bzučet.

Z těch repráků to jde jenom když jsou zapojené v desce, nebo i když vytáhneš konektor ze zdířky?

Já slyším slabé šumění a pohvizdávání třeba když roluji dlouhou stránku v prohlížeči, grafické operace jsou velmi silný zdroj ruchů, takže hledej i kolem grafické karty, na ní může být pravděpodobných zdrojů toho zvuku ještě víc než na desce.
"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!

(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 19 říj 2019 22:04

Jakoupak odbornou pomoc by sis predstavoval - ze nekdo z nas sedne do auta, prijede
az k tobe a zjisti to za tebe ?

Vyjmenovali jsme ti vsechny veci, ktere v pocitaci mohou vydavat podobne zvuky.

Ted ale musis projevit iniciativu TY a prijit na to ktera ze jmenovanych veci to konkretne je.

Staci k tomu ucho a poslouchat - odhalit zdroj zvuku trva par minut, ale ty jsi jediny kdo to ma pred sebou !

"Zdroj mám starý, z důvodu recyklace a úspory peněz, předtím v předchozí sestavě to nedělal, po složení téhle, začal."

Jsi si vedom faktu, ze kazda sestava ma jinou spotrebu, tedy jinak zatezuje zdroj ? Tudiz informace
ze to se starou sestavou nedelalo ma nulovou hodnotu.

Bwencik11
Level 1
Level 1
Stav:

Re: CPU bzučí  Vyřešeno

Příspěvekod Bwencik11 » 19 říj 2019 22:10

Čekal jsem třeba, že se někdo s tím taky setkal, kdybych chtěl aby někdo z Vás nasedl do auta, tak si to dám do servisu.

Zpět na “Problémy s hardwarem”