Ahojte, na notebooku mi z cista jasna nenabehol system a namiesto toho mi ponuklo nanovo instalovanie OS z recovery particie.
Ked som disk vybral a zapojil do stolneho PC, tak som zistil, ze particia na ktorej bol nainstalovany OS spolu so subormi sa zobrazuje ako RAW.
Ako takyto disk bez formatovania vratim naspet na NTFS? Aby som z neho zachranil aj pripadne data...
Skusal som chkdsk no to sa na RAW pouzit neda.
Je na to nejaky program, alebo nieco co by mi to opravilo? Vopred ďakujem za radu.
Disk sa zobrazuje ako RAW
Re: Disk sa zobrazuje ako RAW
Nejdriv bych zachranoval data a az pak bych si s tim hral.
1. test disku utilitou od vyrobce (v nouzi staci Crystal Disk Info), na vadnem disku se nema smysl o neco pokouset
2. zachrana dat - Get Data Back nebo R-Studio (je nutna komercni verze pro zachranu dat)
3. Testdisk - vyhledat souborovy system, pokud najde NTFS, zapsat na disk a doufat ze se to tim opravi.
Nicmene tomu disku bych neveril, predpokladam ze to je nejake stare SSD kdyz ma jen 128 GB coz sotva staci na Windows
aby zustalo 30% volneho mista pro optimalni vykon.
1. test disku utilitou od vyrobce (v nouzi staci Crystal Disk Info), na vadnem disku se nema smysl o neco pokouset
2. zachrana dat - Get Data Back nebo R-Studio (je nutna komercni verze pro zachranu dat)
3. Testdisk - vyhledat souborovy system, pokud najde NTFS, zapsat na disk a doufat ze se to tim opravi.
Nicmene tomu disku bych neveril, predpokladam ze to je nejake stare SSD kdyz ma jen 128 GB coz sotva staci na Windows
aby zustalo 30% volneho mista pro optimalni vykon.
Je to ADATA SU650 120GB SSD, stare je 3 roky, instalovany bol na nom win 7. Pravda, nepozeral som kolko na nom bolo naposledy dat, nepouziam ho ja ale rodicia.
Co som pozeral cristal disk info, tak ten zobrazil dobry stav, da sa v tom urobit aj nejaky test?
Testdisk som tiez pozeral, je to viac menej linuxovy program a s tym moc neviem pracovat, asi by som narobil viac skody ako osohu.
Get Data Back nebo R-Studio vedia zachranit data aj ak je disk ako RAW?
Este som skusal jeden program AOMEI recovery partition wizard v demo verzii a v nom mi naslo nejaku malu particu o velkosti 3MB a pise sa pri nej boot, moze to byt nieco co by to sposobovalo, ci nemam dalej porkacovat v tej obnove?
Co som pozeral cristal disk info, tak ten zobrazil dobry stav, da sa v tom urobit aj nejaky test?
Testdisk som tiez pozeral, je to viac menej linuxovy program a s tym moc neviem pracovat, asi by som narobil viac skody ako osohu.
Get Data Back nebo R-Studio vedia zachranit data aj ak je disk ako RAW?
Este som skusal jeden program AOMEI recovery partition wizard v demo verzii a v nom mi naslo nejaku malu particu o velkosti 3MB a pise sa pri nej boot, moze to byt nieco co by to sposobovalo, ci nemam dalej porkacovat v tej obnove?
Neni to disk jako RAW, jde o to, ze nelze rozpoznat souborovy system, proto ukazuje RAW.
Get data Back i R-Studio maji vlastni zpusob rozpoznani obsahu (je nutny plny sken disku),
je ale treba komercni verze, demo nic neobnovi, ale ukaze ze neco obnovit dokaze.
Get data Back i R-Studio maji vlastni zpusob rozpoznani obsahu (je nutny plny sken disku),
je ale treba komercni verze, demo nic neobnovi, ale ukaze ze neco obnovit dokaze.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 5
- 1009
-
od mmmartin
Zobrazit poslední příspěvek
05 čer 2025 17:42