Dobrý den,
mám počítač B550i, Ryzen 5600x, 32 GB ram, Corsair RM750x.
V počítači jsem měl EVGA GTX 1080. Její teploty nedosahovaly ani 70 stupňů, počítač je využíván na Photoshop a v případě hraní jen na World of Tanks.
Včera jsem prohlížel stránky, najednou černá obrazovka, no signal a GPU zhasl nápis, který svítil bílé.
Počítač normálně svítí a jede, včetně periferií, ale GPU se nerozsvítí a ani větrák nerozjede.
Žádné artefakty ani náznak nefunkčnosti nevykazovala. Nicméně je asi v kremikovem nebi, že?
Zkusil jsem vyměnit PCI-E kabel, bez úspěchu. Karta nesmrdí a nejdou na ní vidět žádné odlišnosti.
Děkuji.
EDIT: Jen doplním, při zapnutí PC má tendenci větrák na GPU se roztočit, ale nestane se tak.
Odešla grafická karta?
Odešla grafická karta?
I skladník ve šroubárně si může psát vlastní SQL příkazy.
Re: Odešla grafická karta?
Myslím, že diagnóza bude správná. Mě se nedávno stalo totéž u manželčina počítače, kde byla GTX 950. Naštěstí u manželčina počítače byla možnost použít integrovanou grafiku, která jí prozatím stačí. To v tomto případě nepůjde, ale pokud je možnost vyzkoušet jinou grafickou kartu, rozhodně bych to udělal. Přesto, i já jsem názoru, že je ta grafika už mrtvá.
Počítač:
AMD FX-6300
základní deska ASRock 960GC-GS FX
2×4 GB Kingston HyperX Blu 1600 MHz, 1,65 V
grafická karta GIGABYTE GTX 750 Ti Ultra Durable 2 2GB GDDR5 OC 1215 MHz Edition
zdroj 650 W Approx APP650PS
1TB HDD Samsung HD 103SJ
3TB HDD Seagate ST3000DM001
Windows 10 Pro N
monitor BenQ VW2230H
AMD FX-6300
základní deska ASRock 960GC-GS FX
2×4 GB Kingston HyperX Blu 1600 MHz, 1,65 V
grafická karta GIGABYTE GTX 750 Ti Ultra Durable 2 2GB GDDR5 OC 1215 MHz Edition
zdroj 650 W Approx APP650PS
1TB HDD Samsung HD 103SJ
3TB HDD Seagate ST3000DM001
Windows 10 Pro N
monitor BenQ VW2230H
Usmazeny regulator? To nevypada na popraskani vodivych spoju, regulator je soucastka za par korun.
Děkuji za odpovědi.
Kartu jsem dal na Aukro od koruny jako nefunkční, já to bohužel opravit nedovedu. Jen mne trochu trápí cena nových grafických karet, ale nedá se nic dělat.
Kartu jsem dal na Aukro od koruny jako nefunkční, já to bohužel opravit nedovedu. Jen mne trochu trápí cena nových grafických karet, ale nedá se nic dělat.
I skladník ve šroubárně si může psát vlastní SQL příkazy.
Ja bych napred zkusil servis, diagnostika by mohla byt i zdarma - takhle to prodas za par stovek a nekdo ziska kartu ktera se prodava za 10 tisic.
Presne takhle mi nedavno odesla GTX 1080 Ti Aorus. Na Aukru sem ji jako nefunkcni prodal za 6k. K cemu je komu nefunkcni karta mi je sice zahadou, ale byl sem rad aspon za to
Prodava se tam takhle dost nefunkcnich karet, dokonce i Alza to tam nabizi, a ne za zrovna nizky ceny.

K cemu - opravi ji a ma funkcni kartu. Zalezi jen na konkretni zavade kolik stoji oprava.
Prakticky nikdy neni elektronika nefunkcni jako celek, vzdy je to jen nejaka soucastka.
Prakticky nikdy neni elektronika nefunkcni jako celek, vzdy je to jen nejaka soucastka.
Arha píše:Děkuji za odpovědi.
Rozhodně bych jí nechal diagnostikovat a případně opravit
MB: ASUS PRIME Z370-A; CPU: Intel Core i7-8700K + Noctua NH-D15; RAM: Crucial Ballistix 32GB DDR4 3600MHz CL16; VGA: ASUS GeForce RTX 3070 Noctua OC Edition; SSD: Samsung SSD 970 PRO 512GB + Samsung SSD 960 EVO 250GB + Samsung SSD 860 EVO 4TB; PSU: Seasonic FOCUS Plus 750 Platinum; CASE: Fractal Design Define R5; LCD: Dell AW3418DW Alienware; KEYBOARD: Logitech G910; MOUSE: Logitech G502 Hero; HEADPHONES: Logitech G635
petr22 píše:K cemu - opravi ji a ma funkcni kartu. Zalezi jen na konkretni zavade kolik stoji oprava.
To ano, ale je to risk. Oprava muze stat jen par stovek a nebo taky par tisic. Takze uz to pak takovy super kauf byt nemusi.
Jentak pro zajimavost, ten co tu nefunkcni kartu na Aukru ode mne koupil, ji ted znovu prodava jako neopravenou.
Za kolik ji koupil a za kolik prodava?
Podle popisu to vypada na napajeni karty, tedy nejspis regulator, tzn oprava na par minut a par korun. Ja byt
tazatelem tak to poslu na diagnostiku a teprve podle toho se rozhodnu.
Podle popisu to vypada na napajeni karty, tedy nejspis regulator, tzn oprava na par minut a par korun. Ja byt
tazatelem tak to poslu na diagnostiku a teprve podle toho se rozhodnu.
- pcmaker
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Nebyla grafika ještě v záruce? U EVGA se dala po registraci prodloužit na +1..10let.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2
- 4142
-
od Kminek
Zobrazit poslední příspěvek
03 bře 2025 07:11