CPU si žije svůj svět nebo bottleneck ? Vyřešeno
- pcmaker
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: CPU si žije svůj svět nebo bottleneck ?
PCI Express® Gen 4 má grafika, ale né CPU. Ten jede jen na PCI Express® Gen 3. Navíc, jak už bylo řečeno, má poloviční cache, což je u her dost zásadní.
- Strakery
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
Ale to jsou blbosti ( bez urážky) , nikdo nemá ve Far cry 4 70 FPS v místnosti. Doporučená je nějaká R9 290X a AMD FX-8350, což je 8 jádro, takže Far cry 4 musí umět využít více jáder v CPU a R9 290X, však moje RX musí být mnohem výkonnější.
Stejně, tak Witcher 3, doporučený CPU je AMD FX-8350, takže i ta hra umí pracovat s vice jádry.
AMD FX-8350 má L3 8M, můj má 16MB.
Skoro jsem na to přišel, pokud si v nastavení napájení nastavíte vysoký výkon, tak se zvolí jako min 100% a max 100%, ale to tak nesmí být. Dal jsem na min. 0 a max 100. CPU ve hře funguje na 4/4.2 Ghz
Jen mi FPS haprují třeba z 90 na 60, ale to muže být hrou. Už mám v místnosti 114 fps a venku 90 na Ultra nastavení. Počítám, třeba 10 fps drop, díky ultrawide monitoru.
Witcher 3, stejná lokace jako předtím.
Říkáte jak je to špatný CPU, už jsem chtěl objednávat nový a přitom to byl problém ve Windows. Nepochopím.
Stejně, tak Witcher 3, doporučený CPU je AMD FX-8350, takže i ta hra umí pracovat s vice jádry.
AMD FX-8350 má L3 8M, můj má 16MB.
Skoro jsem na to přišel, pokud si v nastavení napájení nastavíte vysoký výkon, tak se zvolí jako min 100% a max 100%, ale to tak nesmí být. Dal jsem na min. 0 a max 100. CPU ve hře funguje na 4/4.2 Ghz
Jen mi FPS haprují třeba z 90 na 60, ale to muže být hrou. Už mám v místnosti 114 fps a venku 90 na Ultra nastavení. Počítám, třeba 10 fps drop, díky ultrawide monitoru.
Witcher 3, stejná lokace jako předtím.
Říkáte jak je to špatný CPU, už jsem chtěl objednávat nový a přitom to byl problém ve Windows. Nepochopím.
AMD Ryzen 7 5800X3D MSI RX 6750 XT GAMING X TRIO12G + ASUS TUF 3060 Ti MSI MAG B550 TOMAHAWK Noctua NH-D15S chromax G.SKILL 16GB KIT DDR4 3200MHz 2x SSD_ Fractal Design ION+ 2 Platinum860W CZC.Gaming Lantern
MSI Gaming Optix MAG301RF (WFHD) + ASUS TUF Gaming VG289Q (4K) + OLED LG.
beyerdynamic DT 770 PRO 250 Ohm + Koss PORTA PRO + QCY T13
AMD FX-8350 jednak neni skutecne osmijadro, druhak herni vykon ve spouste her je srovnatelny
s dvoujadrovou i3 nebo maximalne ctyrjadrovou i5. FX-8350 je procesor z roku 2010. Nicmene,
FX-8350 je nejvykonnejsi bezne prodavany AMD procesor v dobe vydani Zaklinace 3, proto je uveden
v pozadavcich. Je ale ve vetsine her slabsi, nez i5 a i7 od Intelu prave kvuli mnohem nizsimu vykonu
na jedno jadro.
Kdyz bylo jen AMD FX, nikoho prakticky na herni pouziti nezajimalo. Je to 8 jadro s vykonem 2 az 4 jadra
Intelu. Vsechny hry z te doby jsou navrzene a optimalizovane tak, aby fungovaly na Intelu, coz znamena
nejvykonnejsi ctyrjadrove i7. Podporu vice nez 4 jader az na vyjimky nikdo nepotreboval (AMD na hry nikdo
nekupoval krome par lidi co zlakala nizka cena a pak se divili slabemu vykonu) ani ji az na par vyjimek
neimplementoval. To co to zmenilo byl az Ryzen roce 2017, kdy Intel musel reagovat a vydal levna sesti
a osmijadra. Teprve v tu chvily zacly hry podporovat vic nez 4 jadra. Starsi hry ale nikdo uz predelavat
nebude, proto se zatez procesoruve starsich hrach pohybuje treba kolem 40% a nejde to vyse.
Procesor neni spatny - u nej je ale pointa v tom, ze sis zbytecne koupil APU, ktere nevyuzivas, takze mas
slabsi procesorovou cast proti Ryzenu rady x a grafickou cast, kterou nepotrebujes, protoze mas dedikovanou
grafiku.
s dvoujadrovou i3 nebo maximalne ctyrjadrovou i5. FX-8350 je procesor z roku 2010. Nicmene,
FX-8350 je nejvykonnejsi bezne prodavany AMD procesor v dobe vydani Zaklinace 3, proto je uveden
v pozadavcich. Je ale ve vetsine her slabsi, nez i5 a i7 od Intelu prave kvuli mnohem nizsimu vykonu
na jedno jadro.
Kdyz bylo jen AMD FX, nikoho prakticky na herni pouziti nezajimalo. Je to 8 jadro s vykonem 2 az 4 jadra
Intelu. Vsechny hry z te doby jsou navrzene a optimalizovane tak, aby fungovaly na Intelu, coz znamena
nejvykonnejsi ctyrjadrove i7. Podporu vice nez 4 jader az na vyjimky nikdo nepotreboval (AMD na hry nikdo
nekupoval krome par lidi co zlakala nizka cena a pak se divili slabemu vykonu) ani ji az na par vyjimek
neimplementoval. To co to zmenilo byl az Ryzen roce 2017, kdy Intel musel reagovat a vydal levna sesti
a osmijadra. Teprve v tu chvily zacly hry podporovat vic nez 4 jadra. Starsi hry ale nikdo uz predelavat
nebude, proto se zatez procesoruve starsich hrach pohybuje treba kolem 40% a nejde to vyse.
Procesor neni spatny - u nej je ale pointa v tom, ze sis zbytecne koupil APU, ktere nevyuzivas, takze mas
slabsi procesorovou cast proti Ryzenu rady x a grafickou cast, kterou nepotrebujes, protoze mas dedikovanou
grafiku.
Naposledy upravil(a) petr22 dne 08 črc 2022 23:20, celkem upraveno 4 x.
- Mafian2771989
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Strakery píše:...Skoro jsem na to přišel, pokud si v nastavení napájení nastavíte vysoký výkon, tak se zvolí jako min 100% a max 100%, ale to tak nesmí být. Dal jsem na min. 0 a max 100. CPU ve hře funguje na 4/4.2 Ghz...
To je teda zajímavý, já mam právě nastaveno na obojím 100%, aby se CPU nepodtaktovával (což si ty celou dobu chtěl, ale nikdo tě nepochopil).... ale já zas nechápu, že musíš mít min na 0 a max na 100, přitomhle nastavení by se právě měl procesor podtaktovávat, když si myslí, že nemusí dávat větší výkon. Já už to tak nastavuju od dob, co maj procesory idle takty, vim, že většinou ve starých hrách se měl tendenci procesor flákat, ale jak píšu, že mam 100% u minima a i maxima, aby se nepodtaktovával, popř. jel i v turbo taktech, seš si jist, žes to nenapsal blbě?
- Strakery
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
Nenapsal, u těch prvních fotek je nastavený na obojím 100% a cpu jelo na 3.2 Ghz někdy 2.5Ghz atd ( viz. foto ) Včera jsem to změnil, min na 0 a max na 100% a CPU se sice podtaktovává ve Windows, ale ve hře, jak jsem fotil, jede na max, stabilně.
I když. Já, bych raději, aby tak jel i ve Windows, ale tak lepší než nic. :)
Ano, nikdo mě nepochopil, pořád se řeší využití, ale mě zajímal takt CPU.
I když. Já, bych raději, aby tak jel i ve Windows, ale tak lepší než nic. :)
Ano, nikdo mě nepochopil, pořád se řeší využití, ale mě zajímal takt CPU.
AMD Ryzen 7 5800X3D MSI RX 6750 XT GAMING X TRIO12G + ASUS TUF 3060 Ti MSI MAG B550 TOMAHAWK Noctua NH-D15S chromax G.SKILL 16GB KIT DDR4 3200MHz 2x SSD_ Fractal Design ION+ 2 Platinum860W CZC.Gaming Lantern
- Michael850
- Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
Nevím sice k čemu to bude, ale v BIOSu si můžeš nastavit nějakou fixní frekvenci, toto ve Windowsu nehledej.
A když už tam budeš, tak u RAM hlavně nastav, ať ti ty RAM běží aspoň na tom 3200 MHz profilu, protože mít je takto podtaktované opravdu nemá smysl, na pouhých 2666 MHz to už musí brzdit snad i ten výkon Ryzen 5650G.
A když už tam budeš, tak u RAM hlavně nastav, ať ti ty RAM běží aspoň na tom 3200 MHz profilu, protože mít je takto podtaktované opravdu nemá smysl, na pouhých 2666 MHz to už musí brzdit snad i ten výkon Ryzen 5650G.
Ryzen 7 2700 + Freezer 34/X370 C6H/RM650x/RX 5700 Gaming X 8GB GDDR6/Vengeance LPX 2x8GB 3000MHz/Gammix XPG S11 Pro 512GB/Define S + 4x F14 Silent
- Strakery
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
Re: CPU si žije svůj svět nebo bottleneck ? Vyřešeno
U uzamčeného CPU jde nastavit v biosu, aby fungoval pořad na Boost frekvenci ?
Dodatečně přidáno po 8 hodinách 30 minutách 23 vteřinách:
No to jedno. Trochu jsem se v vrtal v Biosu a místo auto, jsem všude nastavil svoje hodnoty. Sice bolestivý jako vyšetření konečníku, 4 dny řešit PC ( zase), ale funguje to skvěle. Mám normální FPS a to nastavení napájení funguje, už jak má. Tak se mějte a děkuji za informace
Nový CPU si raději koupím s novou řadou.
Dodatečně přidáno po 8 hodinách 30 minutách 23 vteřinách:
No to jedno. Trochu jsem se v vrtal v Biosu a místo auto, jsem všude nastavil svoje hodnoty. Sice bolestivý jako vyšetření konečníku, 4 dny řešit PC ( zase), ale funguje to skvěle. Mám normální FPS a to nastavení napájení funguje, už jak má. Tak se mějte a děkuji za informace
Nový CPU si raději koupím s novou řadou.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2
- 1963
-
od liborek
Zobrazit poslední příspěvek