Náladový zánovní monitor Vyřešeno

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Uživatelský avatar
iDkcz
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 2538
Registrován: červenec 08
Pohlaví: Muž

Náladový zánovní monitor

Příspěvekod iDkcz » 07 črc 2024 14:43

Zdravím po letech.

Mám následovný problém s monitorem Samsung G5 34´ 1440p 144Hz. Monitor je pár měsíců starý, až do nedávné doby fungoval jako externí monitor k ntb. Pak sem jednoho dne přišel ráno, zapnul ntb a monitor nic. Prozkoušel sem nějaké "babské" rady s jiným rozlišením, obnovovací frekvencí, portama atd,.. 14 dní sem ho měl doma, pak sem ho odvezl na reklamaci, kde se na první dobrou rozběhl ( ano za kreténa obecného sem si připadal :lol: ), poděkoval sarkasticky za rychlé vyřešení reklamace a odjel domu. Týden a něco teď opět běžel a dnes ráno opět tma. Jednu věc sem si zapamatoval - před prvním i tímto problémem sem ho večer nenechal x minuto doblikat no signaly, ale dal sem turn off přes menu monitoru - jestli je to s tím nějak spojené nevím. A dalšé věc, které sem se všiml ( možná to tak má být ? .. ) je, že monitor klasicky po zapnutí do sítě ( tlačítko nikdy nereaguje ) jednou blikne diodou a nesvítí. Připojím ntb, vypojím napájecí kabel od monitoru a notebook zhasne jak kdyby detekoval externí monitor - připojím napájecí kabel k monitoru a ntb se rozsvítí, jak kdyby se monitor odpojil / vypl - prostě uplně naopak.

Tak než se opět odhodlam si jet nechat "opravit" monitor o 20km dál, nesetkal se někdo s podobným problémem ? Poprvé "spraveno" na prodejně, podruhé se štěstím se jim to nemusí rozjet a v servisu jím náladově zase pujde, vratí se nepujde, počtvtý pujde na prodejně i doma, pak zase nepujde a v servisu půjde... chápeme se :) díky
Lenovo Legion 5 ( Ryzen 7, RTX3070 140W, 32GB RAM )
Acer Predator G5-793 ( i7 6700HQ, GTX1060 6GB )

Reklama
Uživatelský avatar
mmmartin
Moderátor
Elite Level 10
Elite Level 10
Příspěvky: 9529
Registrován: srpen 04
Bydliště: Praha
Pohlaví: Muž

Re: Náladový zánovní monitor

Příspěvekod mmmartin » 07 črc 2024 15:33

1) Ntb ve správci zařízení monitor vidí?

2) Když dáš WIN + P, je nastavený režim Duplikovat, nabo Rozšířit?
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 53884
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Náladový zánovní monitor

Příspěvekod petr22 » 07 črc 2024 16:04

Pripoj monitor k jinemu pocitaci. Chova se stejne?

Pokud se po pripojeni k jinemu PC chova spravne, neni problem v monitoru.

Uživatelský avatar
iDkcz
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 2538
Registrován: červenec 08
Pohlaví: Muž

Re: Náladový zánovní monitor

Příspěvekod iDkcz » 07 črc 2024 16:21

Odpovím vám obecně pro oba, ať to necituju všechno.

Ve správci monitor nevidí. Zkoušel sem možnosti duplikování, pouze druhý monitor i rozšířit - paradoxně ntb zhasne obrazovku při odpojení externího monitoru z napájení a naopak rozsvítí ntb obrazovku při zapojení externího do sítě zpátky - Takže během zapojení se chová tak, že nic neregistruje a při odpojení ( kdy nemůže mít signál ) je naopak obrazovka ntb černá, jako kdyby registroval signál :D tyto změny způsobí pouze zapojení / vypojení z napájení, na hdmi / dp nereaguje vůbec.

Monitor se chová v podstatě pouze tak, že při připojení k napájení pouze na 1s blikne stavová dioda a to je veškerá činnost. Různá PC, různá místa, různé zasuvky, kabely, porty, rozlišení, frekvence atd,..

EDIT: Asi 150-2000. zapojení a vypojení napájecího kolíku ( na zásuvku nereagovala ani 1s stavová dioda, pouze kolíkem ) zaplo monitor - nějaký psí kusy sem zkoušel a drží. Co je pod plastem už je pro mě španělská vesnice a tímhle stylem může fungovat celou záruku i po - zjistily by teoreticky něco v servisu / na reklamaci, pokud tam nějaký kondík apod uvnitř byl nemocnej ? Nebo mám spíše počítat s variantou, aby se sešlo - nejde mě, nejde na přijetí reklamace a nejde ani v servisu :wtf: :lol: protože je mi jasný, že pokud by někde po cestě si usmyslel fungovat, bude se mi stále vracet "funkční" monitor. Mám jich tu několik téměř totožných v parametrech, tak mi uplně srdce netrhá - ale z principu, že má pár měsíců a funguje jak "funguje",..
Lenovo Legion 5 ( Ryzen 7, RTX3070 140W, 32GB RAM )
Acer Predator G5-793 ( i7 6700HQ, GTX1060 6GB )

Uživatelský avatar
pcmaker
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1257
Registrován: březen 18
Bydliště: Soukromý byt
Pohlaví: Muž

Re: Náladový zánovní monitor

Příspěvekod pcmaker » 07 črc 2024 18:09

Pokud jsi provedl "...před prvním i tímto problémem sem ho večer nenechal x minuto doblikat no signaly, ale dal sem turn off přes menu monitoru", tak jsi monitor vypnul a žádný signál jej neprobudí. Monitor (alespoň ten můj) si pamatuje poslední stav a protože jsi jej manuálně vypnul, nereaguje na příchozí signál. Pokus chceš aby se automaticky zapnul, nebo spíš probudil, nevypínej monitor, ale nechej doblikat "No signal" až se sám vypne.

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 53884
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Náladový zánovní monitor

Příspěvekod petr22 » 07 črc 2024 18:14

To ze se po pripojeni napajeni monitor zapne, zjisti ze na vstupu nic neni a pak se prepne do rezimu spanku je normalni.
Kdyz ho vypnes vypinacem, sam se neprobudi se zapnutim PC, i to je normalni.

Sam se vypne pouze kdyz odpojis vsechny zdroje (vypnes PC) a monitor se prepne sam do erzimu spanku, pak se zapne
i se zapnutim PC. Nesmis ale odpojit napajeni.

Co se tyce reklamaci - ty potrebujes uznanou reklamaci, takze popisovane chovani natoc a video priloz k reklamaci.

Servis nezkouma zavadu tak, ze rucne zkousi to co ty, ale zakladni desku pripoji na diagnostiku od vyrobce a ta rekne OK nebo KO.

Uživatelský avatar
iDkcz
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 2538
Registrován: červenec 08
Pohlaví: Muž

Re: Náladový zánovní monitor

Příspěvekod iDkcz » 07 črc 2024 18:27

Už sem se do toho sám přes tenhle kolotoč docela zamotal, tak jen podotknu, že sem ho běžně sem tam ručně vypinal přes menu - turn off na monitoru, než čekat x minut aby doblikaly no signaly. Normálně se vždy zapnul a tím, že fungoval jako externí na ntb tak sem běžně odpojoval připojoval i s více zařízeními o rozdílných rozlišeních / frekvencích až jednoho dne tma viz dnes - tím myslím, že jediná aktivita byla na 1s rozvicení stavové diody, ani běžně podsvícena černá obrazovka s no signaly právě nenaběhly. Vlastně s večerních vypnutím a ranním zapnutím se krom myši absolutně s ničím nehnulo. Manuální vypnutí monitoru přes menu sem teď zkoušel a nemá vliv / pokud monitor zrovna chce fungovat / takže mi z toho vychází něco uvnitř, případně napájecí trafo.

Jinak chápu, monitor svítí, deska je OK. To, že občas mu to pár set pokusů trvá zjistit, že se má zapnout.. :thumbup:
Naposledy upravil(a) iDkcz dne 07 črc 2024 18:33, celkem upraveno 2 x.
Lenovo Legion 5 ( Ryzen 7, RTX3070 140W, 32GB RAM )
Acer Predator G5-793 ( i7 6700HQ, GTX1060 6GB )

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 53884
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Náladový zánovní monitor

Příspěvekod petr22 » 07 črc 2024 18:31

Uz jsem videl nekolik zarizeni, ktera znicilo nebo poskodilo zapojeni HDMI konektoru do vstupu kdyz byla zapnuta.

Nektera maji dokonce v navodu, ze se to nesmi delat.

(specifikace HDMI rika, ze kabely je mozne odpojovat a zapojovat za provozu zarizeni).

Uživatelský avatar
iDkcz
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 2538
Registrován: červenec 08
Pohlaví: Muž

Re: Náladový zánovní monitor

Příspěvekod iDkcz » 07 črc 2024 18:36

Mě za provozu nikdy. Teď podruhé přes noc beze změny čehokoliv okolo. Poprvé sem ho téměř 2 tydny zapínal a vypínal ( od obyčejného nechte zařízení 24-48 odpojené od přívodu až po trochu psí kusy ) a nic, na prodejně první zapojení a šel - i doma. Teď to samé, kdy přemlouvání trvalo "pouze" den.

Trochu mi zaráží situace, kdy napájecí trafo je připojené k monitoru a přes zapojení do zásuvky se nerozsvítí v ten moment ani dioda. Pokud je trafo připojené do zásuvky a zapojím kolík do monitoru, zapne se dioda na 1s - co jsem vypozoroval, tak aby se zapla, musím vždy s vypojeným kolíkem alespon 3-5s počkat. Trochu mi z toho smrdí napájecí trafo viz situace - mám fungl autobaterku, umytý čelní sklo, ale palivové čerpadlo se ne a ne rozjet naplno, aby uživilo chod..

Ale asi se v tom nebudu více babrat, přístí blackout valím na prodejnu se staženým zadkem, ať zroooovinka se nerozhodne fungovat.

Díky všem, díky Petře ( i po letech sem si vzpomněl, že tu jsi a trochu očekával, že přispěješ vodou do mlýna ;) )
Lenovo Legion 5 ( Ryzen 7, RTX3070 140W, 32GB RAM )
Acer Predator G5-793 ( i7 6700HQ, GTX1060 6GB )

Uživatelský avatar
pcmaker
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1257
Registrován: březen 18
Bydliště: Soukromý byt
Pohlaví: Muž

Re: Náladový zánovní monitor

Příspěvekod pcmaker » 07 črc 2024 18:43

jj, mělo by to vydržet, ale už jsem taky odpálil HDMI vstup na monitoru. Monitor jinak normálně funguje na ostatních vstupech, ale HDMI je KO. Stačí mít zapojených do sebe několik vícezásuvek a pokud je jedna vadná, pěkně to kope a taky může odpálit citlivější zařízení. V PSU jsou X, Y kondenzátory z nuláku a z fáze na kostru a pokud je uvalený zemnící kolík ve vícezásuvce, pak hrozí výše uvedené. Nehrozí úraz, protože kapacita těch kondenzátorů je malá, ale pěkně to brní.

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 53884
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Náladový zánovní monitor  Vyřešeno

Příspěvekod petr22 » 07 črc 2024 18:49

Hlavne natoc to, co to dela, aby to bylo uplne jasne a k te reklamaci jim dej i video.

Idealne hned, dokud se to deje.

Pokud chces reklamovat, nesnaz se to opravit - ono by se ti mohlo podarit.

Uživatelský avatar
iDkcz
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 2538
Registrován: červenec 08
Pohlaví: Muž

Re: Náladový zánovní monitor

Příspěvekod iDkcz » 07 črc 2024 18:59

:lol: Tak to si mi rozesmál s tou poslední větou. Materiály jako důkaz samozřejmě mám nějaké. Díky locknu to tu.
Lenovo Legion 5 ( Ryzen 7, RTX3070 140W, 32GB RAM )
Acer Predator G5-793 ( i7 6700HQ, GTX1060 6GB )


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Herní 12 jádro Ryzen 9 7900, 32GB DDR5, RX7800 XT 16 GB – zánovní
    od DeNNI85 » 03 kvě 2024 16:18 » v P: Hardware
    1
    1499
    od DeNNI85
    15 kvě 2024 00:32
  • Monitor 27”
    od ignig » 24 lis 2023 17:06 » v Vše ostatní (hw)
    3
    2669
    od flowem
    25 lis 2023 11:29
  • Monitor vs TV
    od green93 » 07 zář 2023 13:42 » v Vše ostatní (hw)
    0
    1648
    od green93
    07 zář 2023 13:42
  • Monitor
    od ShadowWord:Pain » 20 črc 2023 10:49 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    6
    1294
    od ShadowWord:Pain
    21 črc 2023 19:50
  • PC monitor
    od Shokata88 » 23 led 2024 14:01 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    4
    1118
    od Shokata88
    23 led 2024 20:37

Zpět na “Problémy s hardwarem”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 9 hostů