Rastart nové desky
Moderátoři: Pic, Mods_senior, Mods_junior, HW spec team
Díky za radu, to by mohlo všechno vyřešit, jenom potřebuju ještě poradit jak zformátovat disk v XP. Má jeden disk (Seagate 80 GB, Ultra ATA) a ten mám teď ve starém PC a potřebuju ho dostat do nového.Do DOSu se v XP nemůžu dostat a z Příkazového řádku to při spuštěných Woknech neudělám...(Floppynu už nemám)mijaja píše:Koukni sem Tady už je to horší, než jsem myslel. Ale třeba se z toho dostaneš.
start->ovladaci panely->vykon a udrzba->nastroje pro spravu->sprava pocitace->sprava disku.
hmm ale kdyz mas jeden disk a na nem system tak ti to asi moc nepude(pochybuju ze ti wokna spachaj harakyri). jakou mas verzi woken home nebo profi? hod cd do mechaniky nabootuj a v prubehu ti nabidne zformatovat disk.
hmm ale kdyz mas jeden disk a na nem system tak ti to asi moc nepude(pochybuju ze ti wokna spachaj harakyri). jakou mas verzi woken home nebo profi? hod cd do mechaniky nabootuj a v prubehu ti nabidne zformatovat disk.
:)
Tak XP už jsem nainstaloval a stačilo vymazat CMOS,protože jsem tam napoprvé dával HDD s nainslovanýma Win z jiného PC. Jediné co mě ještě nejede je druhá mechanika.Mám ji připojenou na IDE 2 a při startu Pc mi ji na obrazovce i napíše: Secondary Master DVD Toshiba.Když najedou XP tak tam ale není.V BIOSu jsou IDE na AUTO a zkoušel jsem i nastevení jako SLAVE i CS, ale nic...
- mijaja
- Tvůrce článků
- Kontaktovat uživatele:
Máš ji na káblu samostanou, nebo ještě s něčím jiným?
Jestli ji máš samostatnou, tak by neměl být problém s najumperováním. Jestli ji máš třeba s ještě jedním diskem, tak musí být jasně dané co je Master a co je Slave. Master musí být na konci kabelu a Slave uprostřed. Koukni se taky, jestli nemáš jiný kabel - měl by být 80žilový a nesmí být přetočený! Zkontroluj, jestli jsou dobře zasunuté konce ve slotech.
Spusť Správce disků .
Tento počítač (pravým) > Spravovat > Úložiště > Správa disků a podívej se jestli je ta mechanika tam a jestli nemá třeba stejné písmenko jako něco jiného (to by se sice nemělo stát, ale co kdyby)
Jestli ji máš samostatnou, tak by neměl být problém s najumperováním. Jestli ji máš třeba s ještě jedním diskem, tak musí být jasně dané co je Master a co je Slave. Master musí být na konci kabelu a Slave uprostřed. Koukni se taky, jestli nemáš jiný kabel - měl by být 80žilový a nesmí být přetočený! Zkontroluj, jestli jsou dobře zasunuté konce ve slotech.
Spusť Správce disků .
Tento počítač (pravým) > Spravovat > Úložiště > Správa disků a podívej se jestli je ta mechanika tam a jestli nemá třeba stejné písmenko jako něco jiného (to by se sice nemělo stát, ale co kdyby)
Ja samostatně a kabel není křížený.Jumpery jsem zkoušel různě a nic.XP tu mechaniku ani nevidí i při vyhledání nového HW.Kabel je nový...mijaja píše:Máš ji na káblu samostanou, nebo ještě s něčím jiným?
Spusť Správce disků .
Tak tohle taky mám nastaveno na Automaticky rozpoznat.Myslím že to bude nějakým nastavením IDE v BIOSu, ale už se v tom hrabu od včerejška a fakt už nevím...jinak ale díky za cenné rady.mijaja píše:Je to takový oříšek. Zkus ještě ve Správci zařízení > řadiče IDE ATA/ATAPI > sekundární kanál IDE > Vlastnosti > Využití zařízení na kartě Obecné - jestli tam není zákaz používání (náhoda je blbec) , na kartě Upřesnit nastavení - Automatické rozpoznávání - nedá-li se vnutit ta mechanika.
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek