Ve starším PC mám připojen sata hdd, ovšem ne přímo na sata řadiči na mb (ASUS K8N4-E SE), ale na přídavném řadiči do pci slotu (PCIS-35). Při instalaci WXPpro mi instalace skončí na hlášce, že "V počítači nebyly nalezeny žádné pevné disky". Předpokládám že to je proto, že ovladače na instalačním cd nerozpoznají ten přídavný řadič nebo disk. Jelikož ovladač k tomu přídavnému řadiči nemám (a nemůžu ani na netu najít) a tonoucí se stébla chytá, tak jsem na cd s ovladači k mb našel i nějaké IDE a RAID ovladače včetně souboru txtsetup.oem pro přihrání při instalaci z diskety, ale bohužel disk ani poté instalátor WXP nerozpoznal. Poradí někdo jak tuto situaci řešit? Abych mohl nainstalovat systém i na takto připojený disk? Předem díky za odpovědi. xy
Instalátor XP Pro nedetekuje disk
Moderátoři: Pic, Mods_senior, Mods_junior, HW spec team
Instalátor XP Pro nedetekuje disk
Dobrý den. Mám možná trochu kuriozní problém, nicméně problém to je a nevím si s ním rady. Pokusím se je popsat co nejlépe, třeba se někdo s podobným problémem setkal a pomůže.
Ve starším PC mám připojen sata hdd, ovšem ne přímo na sata řadiči na mb (ASUS K8N4-E SE), ale na přídavném řadiči do pci slotu (PCIS-35). Při instalaci WXPpro mi instalace skončí na hlášce, že "V počítači nebyly nalezeny žádné pevné disky". Předpokládám že to je proto, že ovladače na instalačním cd nerozpoznají ten přídavný řadič nebo disk. Jelikož ovladač k tomu přídavnému řadiči nemám (a nemůžu ani na netu najít) a tonoucí se stébla chytá, tak jsem na cd s ovladači k mb našel i nějaké IDE a RAID ovladače včetně souboru txtsetup.oem pro přihrání při instalaci z diskety, ale bohužel disk ani poté instalátor WXP nerozpoznal. Poradí někdo jak tuto situaci řešit? Abych mohl nainstalovat systém i na takto připojený disk? Předem díky za odpovědi. xy
- El Diablo
- Elite Level 11.5

- Kontaktovat uživatele:
Re: Instalátor XP Pro nedetekuje disk
Jak nemůžeš najít? http://www.axago.cz/cz/servis-a-podpora ... mware.html" onclick="window.open(this.href);return false; mě to trvalo pár sekund...
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Re: Instalátor XP Pro nedetekuje disk
Mi to hledání asi moc nejde, což?
Díky za pomoc, problém je zřejmě vyřešen, už instaluju dál....
Ještě jednou díky, kéž by každé řešení bylo tak jednoduché.....
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek