Výběr grafické karty

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_senior, Mods_junior, HW spec team

Zamčeno
Stinger
Level 1.5
Level 1.5
Kontaktovat uživatele:

Výběr grafické karty

Příspěvek od Stinger »

Nedávno jsem zde popisoval problémy, které mi – dle mého úsudku – způsobovala GK Matrox Millenium G400.
Abych měl jistotu, že se nejedná např. i o závadu na ZD, tak jsem si vypůjčil dobrou, funkční GK a touto zaměnil GK Matrox.
Potvrdilo se, že pravděpodobně příčinou popsávaných problémů byla zmíněná GK Matrox.

Potřebuji tuto GK nahradit jinou a ježto nemám přehled o kterou bych se měl zajímat, tak se obracím zde do poradny, do fóra s prosbou o doporučení vhodného typu GK pro můj PC – v dalším uvádím základní informace a to jak o PC, tak o tom, co by měla nová GK splňovat.

Sestava PC: Asus P4S800D, Celeron 2,13 GHz, RAM 1,5 GB, AGP 8x/4x (pouze 1,5V)

Mé požadavky na GK: Na PC nehraji, neprovozuji hry, na PC pouze vytvářím grafy a tabulky, prezentace apod.

Ježto mám LCD tvp s úhlopříčkou 37“ a ježto bych chtěl na tomto tvp prohlížet jak prezentace /form. pps/, tak filmy z DVD, které by při vyšším rozlišení LCD tvp oproti klasickým měly pak větší kvalitu, tak potřebuji GK s S-Video výstupem = konektorem …

S ohledem na staří a vybavenost mého PC by bylo zbytečné doň vsazovat extra výkonnou GK – a do modernizace HW mého PC již nemá smysl investovat - rozhodující s ohledem na mé potřeby je především tv výstup = S- Video.
Prosím o doporučení pro kterou jakou GK bych se měl rozhodnout.
:-( :smile:
zao
Level 6.5
Level 6.5
Kontaktovat uživatele:

Re: Výběr grafické karty

Příspěvek od zao »

no záleží kolik by si chtěl investovat tvoje podmínky splňuje skoro kadá gk co je na trhu, ale šel bych asi do ati 3850, 3870, 4670, 4770 nebo do nV 9600GT od gigabytu pasivně chlazenou

btw dvi imho kvalitnější než s-video
Jsem tu abych vám poradil s výběrem jakéhokoliv HW a klidně vám udělám sestavu na míru za peníz jakej si řeknete a samozřejmě pomůžu i z něčím jiným když budu vědět.
El Diablo
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od El Diablo »

http://www.cdr.cz/a/26995" onclick="window.open(this.href);return false;

Pozor potřebuje verzi AGP!

http://www.barbone.cz/?t=PC&dealer=&str ... klad=-1000" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.alfacomp.cz/php/index.php?ei ... tr%9Een%E9" onclick="window.open(this.href);return false;
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Marfy
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marfy »

Bohatě ti bude stačit tato grafická karta http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... K000000P7P" onclick="window.open(this.href);return false;
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
Zamčeno
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Výběr bazarové grafické karty nebo procesoru
    od HelFix » » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    6 Odpovědi
    7707 Zobrazení
    Poslední příspěvek od HelFix
  • Výměna grafické karty
    od Rabo74 » » v Rady s výběrem hw a sestavením PC