WD My Book Essential - fomátování Vyřešeno

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Dieesels
Level 1
Level 1
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

WD My Book Essential - fomátování  Vyřešeno

Příspěvekod Dieesels » 25 pro 2009 19:17

Dobrý den, poměrně nedávno jsem si pořídil tento externí harddisk. Vyzkoušel jsem zálohování a také funkci lock. Tzn. zamknutí disku.

Bohužel po dvou týdnech jsem na to nějak zapoměl, respektive na heslo. Po opětovném zapnutí jsem zkoušel zadat různé hesla, ale neúspěšně.

Nejde mi o data, jen bych ho chtěl zformátovat. Zkoušel jsem to pomocí live cd, linux atd...Ale nikde není vidět.
Také jsem to zkusil podle tohodle návodu: http://en.kioskea.net/forum/affich-26975-wd-my-boo k-reset-password
Neůspěšně...

Tedy jak ho zformátovat?

Vůbec mi nejde o ty data, nechci ani resetovat heslo...Jednoduše ho chci zformátovat úplně, ale to znamená že ho musím vůbec vidět...

Budu rád za jakoukoliv odpověd.

Reklama
El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Re: WD My Book Essential - fomátování

Příspěvekod El Diablo » 25 pro 2009 20:39

Zkus ve správě disků odebrat oddíl, znovu vytvořit a ten pak naformátovat.
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

Dieesels
Level 1
Level 1
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Re: WD My Book Essential - fomátování

Příspěvekod Dieesels » 25 pro 2009 21:04

To je právě to, jak jsem už zmínil, zkoušel jsem live cd, linux, a také vaší volbu. Bohužel, když je drive lock, tak nelze nikde vidět...Vyřešil jsem to z pomocí firmware, které jsem stáhnul z ofisciálních stránek. Byla tam možnost formátování, tedy jediná možnost....

Zpět na “Problémy s hardwarem”