instalace win7 a rozdělení disku
instalace win7 a rozdělení disku
mam novej počítač a když chci nainstalovat win tak mi to nejde protože nejsou rozdělený disky pls jak to ma udělat?
- Spyke
- člen HW spec týmu
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: instalace win7 a rozdělení disku
Vítej na Pc-Helpu!
Omlouvám se, ale z dotazu nechápu co přesně ti nejde. Jak rozdělené disky, máš na mysli disk rozdělený na oddíly? To instalaci přeci nemůže vadit. Navíc při instalaci windows je vše, dle mě, podáno srozumitelně i pro začátečníka - o který OS se jedná? Zkus napsat podrobněji, kde přesně si se zasekl, ať s tím můžeme hnout..
Omlouvám se, ale z dotazu nechápu co přesně ti nejde. Jak rozdělené disky, máš na mysli disk rozdělený na oddíly? To instalaci přeci nemůže vadit. Navíc při instalaci windows je vše, dle mě, podáno srozumitelně i pro začátečníka - o který OS se jedná? Zkus napsat podrobněji, kde přesně si se zasekl, ať s tím můžeme hnout..

Prosím, pište česky! Čtěte příbalový leták a používejte Google.
* Na světě jsou dva druhy lidí, ti co mě mají rádi a ti co půjdou do pekla..
* Tak jsem infantilní, no a co? Každý je nějaký, někdo je třeba komunista..
nabehne mi nabídka instalace nějaký ty kraviny jako jazyk atd poté nabídka ...upgrade a ruční instalace nebo nějak tak ...dam ruční instalace a nabádne mi to kam se to má uložit jenže neni kam když neni rozdělenej disk:(
- Spyke
- člen HW spec týmu
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Předpokládám tedy, že se pokoušíš nainstalovat Vistu nebo Win7, že? A jelikož nemáš disk rozdělený, nedovolí ti to nainstalovat novou kopii OS na ten jediný oddíl, kde už systém máš, že?
Nevím, čeho přesně chceš dosáhnout, jestli máš za cíl jen reinstalovat Windows nebo mít dva OS na jednom disku. Avšak to je stejně fuk, disk sis měl rozdělit před první instalaci - myslím, že v případě jen jednoho disku to je téměř nutnost. Teď ti poradím leda tak zálohu, boot z disku, formát a čistou instalaci, samozřejmě doporučuji rozdělit si HDD, aby si této situaci pro příště předešel.
Člověk tu dlouho nebyl, ale jak koukám, tak věštecká koule je tu stále mezi doporučenou výbavou..
Nevím, čeho přesně chceš dosáhnout, jestli máš za cíl jen reinstalovat Windows nebo mít dva OS na jednom disku. Avšak to je stejně fuk, disk sis měl rozdělit před první instalaci - myslím, že v případě jen jednoho disku to je téměř nutnost. Teď ti poradím leda tak zálohu, boot z disku, formát a čistou instalaci, samozřejmě doporučuji rozdělit si HDD, aby si této situaci pro příště předešel.
Člověk tu dlouho nebyl, ale jak koukám, tak věštecká koule je tu stále mezi doporučenou výbavou..

Prosím, pište česky! Čtěte příbalový leták a používejte Google.
ten počítač je úplně čistej nic tam neni,prostě tam potřebuju dostat ty winy ale nvm jak prostě:(....nejdou nainstalovat protože neni jakoby na co když tam neni rozdělenej disk tuďíž disk C,D a pod.......třeba jako kdyby ste někdo věděl jak udělat ten disk D,C nebo něco jinýho jak bych dosáhnul toho aby se tam ty winy dostaly:D
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Zdravím,
pokud chceš disk dělit, můžeš, ale nemusíš. Čistý disk máš zobrazený jako Unallocated, pokud jej označíš a klikneš na NOVÝ, máš možnost zvolit kapacitu prvního oddílu (můžeš nechat i celý). Automaticky se vytvoří první oddíl asi 100MB, který je rezervovaný pro systém, pak Tvůj jak sis ho nastavil (na obr. Disk 0 Partition 2) a další Unallocated (Disk 0 Unallocated Space). Na Unallocated zase dáš NOVÝ atd... Instaluješ potom na oddíl který označíš a dáš instalovat.
Něco podobného bys měl dostat ve výsledku.
//evidentně nevíš, co Ti nabízí instalátor na obrazovce. Kdybys nám dodal přesnější popis na co koukáš, byli bychom i mi konkrétnější...
//jinak ses rozhodl pro pokročilou instalaci, proto musíš nejdříve vytvořit oddíl/y
pokud chceš disk dělit, můžeš, ale nemusíš. Čistý disk máš zobrazený jako Unallocated, pokud jej označíš a klikneš na NOVÝ, máš možnost zvolit kapacitu prvního oddílu (můžeš nechat i celý). Automaticky se vytvoří první oddíl asi 100MB, který je rezervovaný pro systém, pak Tvůj jak sis ho nastavil (na obr. Disk 0 Partition 2) a další Unallocated (Disk 0 Unallocated Space). Na Unallocated zase dáš NOVÝ atd... Instaluješ potom na oddíl který označíš a dáš instalovat.
Něco podobného bys měl dostat ve výsledku.
//evidentně nevíš, co Ti nabízí instalátor na obrazovce. Kdybys nám dodal přesnější popis na co koukáš, byli bychom i mi konkrétnější...

//jinak ses rozhodl pro pokročilou instalaci, proto musíš nejdříve vytvořit oddíl/y
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Zdravím mám problém s rozdělením disku při instalaci win 7 OEM 64bit.Nedaří se mi ho rozdělit,mám nový disk 1TB a Rozdělený na 931GB a 100MB pro system,v nabídce rodělení disků mi nejde jej rozdelit,na policko "rozzsírit" a "nový" nejde kliknout.Prosím poradte,jsem zoufalý.Dekuji za reakce. Nemůže to být způsobeno špatným zapojením HDD? Nemusí být na HDD jumper,jako kdysi býval?NEmam tam žádný...
-
- Pohlaví:
Vítej na PC-Help!
Před chvílí si četl pravidla a už si je nepamatuješ? Založ si prosím vlastní téma a nemotej to do jiného, navíc 2 roky starého.
Před chvílí si četl pravidla a už si je nepamatuješ? Založ si prosím vlastní téma a nemotej to do jiného, navíc 2 roky starého.
Dekuji za upozorneni....
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Zatím to nikdo neoddělil, takže někdo z mod?
Jinak musíš odstranit ten oddíl C, potom se zobrazí možnost nový a tam si nastavíš velikost jakou potřebuješ.
Jinak musíš odstranit ten oddíl C, potom se zobrazí možnost nový a tam si nastavíš velikost jakou potřebuješ.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
On totiž založil své vlastní tady viewtopic.php?f=7&t=78428
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
d1amond píše:Zatím to nikdo neoddělil, takže někdo z mod?
ano,ano,uz jsem to udelal a super:) Dekuji za radu
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Rozdělení sítě na podsítě, výpočet podsítí podle počtu hostů Příloha(y)
od zuzana3 » 27 pro 2024 08:09 » v Administrace sítě - 12
- 4942
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
27 pro 2024 12:29
-
-
- 1
- 1653
-
od meda2016