Externí disk WD MyBook Essential
Externí disk WD MyBook Essential
Zdravím. Mám malý problém se svým externím diskem Western Digital MyBook Essential 1GB se zálohama. Měli jsme doma pravděpodobně nějakou špičku v síti v době kdy byl disk připojený. Po nahození pojistek a znovuspuštění PC se box neprobral. Chvíli jsem ho zkoušel připojovat, odpojovat, vytahovat ze sítě a z novu do ní dávat ale bez úspěchu. Nakonec jsem rozebral box, vyndal disk a zapojil přímo do PC. V BIOSU sice vidět je, ale ve WinXP už ne. Mám trochu obavy, jestli neodešel i disk, ale to by snad zase nebyl vidět vůbec...
Re: Externí disk WD MyBook Essential
Tak po troše googlení jsem s hrůzou zjistil, že tyhle potvory automaticky šifrují obsah disku
. Zajímalo by mě, jak někoho mohlo něco takovýho napadnout
. Nemáte náhodou někdo nějakej šikovnej prográmek na dešifrování šifrovaného obsahu disku?

-
- Pohlaví:
Já bych nepanikařil. Jde o MyBook, takže jako síťový disk používá Linux. Tzn. že souborový systém bude ext3 (4) a windows ho nepřečtou. Takže bych zkusil nabootovat nějaký LiveLinux a zkusil načíst v něm.
Co se týče šifrování, myslím, že je to na volbě uživatele, ale to je jen dohad.
Co se týče šifrování, myslím, že je to na volbě uživatele, ale to je jen dohad.
Moc se omlouvám, měl jsem napsat přesný tip hned (neuvědomil jsem si, že jsou i síťové verze a ne jen rozdílné v kapacitě). Jedná se o WD MyBook Essential 500GB model: WDDMYPASS500B. Nemám pocit, že by byl síťový a jestli používá Linux si netroufnu hádat... Na každý pád byl připojen k WinXP přes USB. Na stránkách výrobce jsem, krom rady navštívit autorizovaný servis, nenašel nic.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3
- 3039
-
od kecalek
Zobrazit poslední příspěvek
18 lis 2024 12:22
-
- 3
- 2262
-
od shockwave
01 zář 2024 09:51
-
- 10
- 4915
-
od standacich
18 úno 2025 20:29
-
- 6
- 3208
-
od JHH1977
02 bře 2025 19:45
-
-
Externí bluetooth nenajde žádné zařízení Příloha(y)
od Mates2004CZ » 15 zář 2024 17:51 » v Problémy s hardwarem - 4
- 3265
-
od petr22
16 zář 2024 16:22
-
Zpět na “Problémy s hardwarem”