Teplota CPU Vyřešeno

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Trhanec.
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Teplota CPU  Vyřešeno

Příspěvekod Trhanec. » 26 kvě 2011 23:16

A jsem tu zas :D
Tentokrat me trapi teplota cpu. Zkousel jsem merit ve vice programech a chci se zeptat cim se ridit. Jestli teplotou jednotlivych jader ci CPU. Protoze CPU mi ukazuje o 10 stpunu vic jak na jednodlivych jadrech napr v everestu, ale takovej hardware monitor neukazuje CPU, ale jen jednotlivy jadra. V klidu mam cca 35 stupnu na jadrech a na CPU o 10. cili 45 coz mi prijde uz dost v zaberu je to pak treba 68, ale na jadrech 58. Tak me zajima cim se ridit. DIky

Reklama
d1amond
člen HW spec týmu
Elite Level 12
Elite Level 12
Stav:

Re: Teplota CPU

Příspěvekod d1amond » 26 kvě 2011 23:24

O jakém CPU se bavíme? 35 °C je běžná low pracovní teplota Core i5 nebo AMD Athlon. U Phenomu je to třeba i 45°C (teď ho tu mám na stole) a navíc s box chladičem to není žádný terno.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?

Trhanec.
nováček
Stav:

Příspěvekod Trhanec. » 26 kvě 2011 23:26

965 black edition a box chladic nemam.. Me jen zajima, podle ceho se ridit, jestli podle tech jader teda

EDIT: Tady prikladam foto.. Chci vedet cim se ridit, jestli tema mensima teplotamana jadrech ci CPU co je o 10 vetsi

http://imageshack.us/photo/my-images/191/beznzvuqr.png/
Naposledy upravil(a) Trhanec. dne 27 kvě 2011 00:25, celkem upraveno 1 x.

d1amond
člen HW spec týmu
Elite Level 12
Elite Level 12
Stav:

Příspěvekod d1amond » 27 kvě 2011 00:14

Drž se teploty jader. Ta je aktuální a přesná. Jinak jak říkám, 45°C na 965 není nic.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?

CZechBoY
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod CZechBoY » 27 kvě 2011 08:15

jak můžeš mít vyšší teplotu CPU než jader? :D
já mám na CPU třeba 50°C a na jádrech 70°C, máš to rozbitý :D

hoď sem ten screen z HWmonitoru, nebo jen ty teploty, Everest někdy píše blbosti
PHP, Nette, MySQL, C#, TypeScript, Python
IntelliJ Idea, Docker, Opera browser, Linux Mint
iPhone XS
Raspberry PI 3 (KODI, Raspbian)
XBox One S, PS 4, nVidia GeForce NOW

Hurricane046
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Hurricane046 » 27 kvě 2011 10:28

já byl přesvědčenej že teplota CPU je teplota patice (asi maj senzor někde na MB nebo na desce toho CPU) a že Core Temp # jsou teploty jednotlivých jader přičemž platí pravidlo, že jedno jádro je vždycky teplejší než CPU temp tedy ta patice protože jádra jsou zdroj tepla
jo a já měřím programem RealTemp a ten je postavenej jen na teplotě jader - z toho plyne, že jedině teploty jader jsou relevantní
Obrázek
ps. běžně jsem na 80°C :onfire:
Cyclone i7-2600k 4,8 GHz | Corsair H70 | MSI P67A-GD55 | Sapphire 6970 AC Extreme Plus 950/5800 | EAH6950 DCII 950/5800 | Vengeance 4x4 GB | Corsair GS700 | 2 TB | Case El-Diablo Advance

Trhanec.
nováček
Stav:

Příspěvekod Trhanec. » 27 kvě 2011 10:59

CZechBoY píše:jak můžeš mít vyšší teplotu CPU než jader? :D
já mám na CPU třeba 50°C a na jádrech 70°C, máš to rozbitý :D

hoď sem ten screen z HWmonitoru, nebo jen ty teploty, Everest někdy píše blbosti

HW monitor ukazuje jen jadra, CPU neukazuje a mi ukazuje stenje jako everest

CZechBoY
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod CZechBoY » 27 kvě 2011 11:18

tak vyměň ohřejvač za chladič :D
PHP, Nette, MySQL, C#, TypeScript, Python
IntelliJ Idea, Docker, Opera browser, Linux Mint
iPhone XS
Raspberry PI 3 (KODI, Raspbian)
XBox One S, PS 4, nVidia GeForce NOW

samotarrk
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod samotarrk » 27 kvě 2011 12:07

Hurricane046 píše:já byl přesvědčenej že teplota CPU je teplota patice (asi maj senzor někde na MB nebo na desce toho CPU) a že Core Temp # jsou teploty jednotlivých jader přičemž platí pravidlo, že jedno jádro je vždycky teplejší než CPU temp tedy ta patice protože jádra jsou zdroj tepla
jo a já měřím programem RealTemp a ten je postavenej jen na teplotě jader - z toho plyne, že jedině teploty jader jsou relevantní
ps. běžně jsem na 80°C :onfire:

BIOS sleduje teplotu CPU nikoliv jader - to mám vyzkoušené, takže teplota jader je ... údaj nic neříkající. Také se mi stává, že naplno beží jen jedno jádro, ale teplotu mají stejnou. U jiné desky je zase teplota jader různá ...
MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540

Hurricane046
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Hurricane046 » 27 kvě 2011 12:30

teď sem tě nepochopil

BIOS sleduje teplotu CPU nikoliv jader - to mám vyzkoušené
já netvrdím že bios sleduje něco jinýho

takže teplota jader je ... údaj nic neříkající
jestli je tohle pravda tak já sem zatím měl asi štěstí protože odjkaživa sleduju teplotu jader a všechno je v pořádku :smile: vždyť jádra jsou zdrojem teploty a právě tam se ty stupně navíc ukážou jako první

Také se mi stává, že naplno beží jen jedno jádro, ale teplotu mají stejnou
tak maj dvě jádra třeba 49°C a RealTemp ti vyhodí prostě jednu z těch dvou teplot, nevidím v tom nějakej zásadní smysl, neovlivňuje to bezpečnost... měl jsem napsat "platí pravidlo, že ALESPOŇ jedno jádro je vždycky teplejší"... takhle to vypadalo že tvrdím, že v CPU je 1 jádro co vždycky převýší ostatní tak za to se omlouvám

U jiné desky je zase teplota jader různá ...
to jakože vemu svůj procesor a ve dvou deskách budou mít jádra jiný teploty? jak je to možný? vždyť deska jen dává frekvenci a napětí a nezáleží na výrobci... když máš všechny hodnoty na dvou různejch deskách stejný tak ten procesor bude topit stejně - pokud ne tak chci vidět desku která neohřejvá můj procesor tolik jako ta moje :D
Cyclone i7-2600k 4,8 GHz | Corsair H70 | MSI P67A-GD55 | Sapphire 6970 AC Extreme Plus 950/5800 | EAH6950 DCII 950/5800 | Vengeance 4x4 GB | Corsair GS700 | 2 TB | Case El-Diablo Advance

samotarrk
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod samotarrk » 27 kvě 2011 12:41

ohledně těch desek je to takto: (musel jsem odejít od Pc a nestihl to dopsat)

mám přímé zkušenosti s 4 deskama. Dvě jsou pro AMD a dvě pro Intel. Teploty jader na deskách se socketem pro AMD CPU jsou vždy stejné. U Intel různé. Nevím zda je to pravidlo 100% jako při mých zkušenostech, ale u mě to tak je :D
MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540

Trhanec.
nováček
Stav:

Příspěvekod Trhanec. » 27 kvě 2011 13:50

Ja teda nevim, ale kdyz je teplota jader nic nerikajici a zalezi na CPU, tak proc ve spouste programu na mereni teploty je jen teplota jader. A i kdyby byla dulezita teplota CPU kterou mam o 10 vic jak jednotlivych jader podle everestu, tak mam v zatezi 68 stupnu a to mi prijde dost s dokoupenym chladicem procesoru za 600 a spravne nainstalovanym. Myslim, ze dulezita je teplota tech jader, kterou mam 56-58 v zatezi.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Teplota M2 SSD
    od Rewqa » 31 pro 2024 20:04 » v Vše ostatní (hw)
    9
    3551
    od Rewqa Zobrazit poslední příspěvek
    01 led 2025 15:14
  • Teplota M.2 disku Patriot P310 480GB Příloha(y)
    od SGvagon » 09 lis 2024 19:50 » v Problémy s hardwarem
    3
    1808
    od SGvagon Zobrazit poslední příspěvek
    09 lis 2024 22:09

Zpět na “Problémy s hardwarem”