Ahoj,
mám asi takový kuriozní problém, jelikož nikdo neví co s tím. Předevčírem mi z ničeho nic zhasl PC. Od té doby PC se neudrží zapnutý déle než půl minuty. Nejprve jsem myslel, že to je vadný zdroj, který mi mimochodem vyhodil pojistky pár minut po tom prvním zhasnutí PC. Stalo se to zrovna, jak jsem vypojil a zapojil drát do zdroje. Pro zkoušku jsem si půjčil jiný zdroj, ale PC se furt vypíná i s tím druhým. Mezitím jsem zkoušel vypojit grafiku, ramku, cdromku, všelijak jsem přepojoval celý PC, abych zjistil, jestli to nedělá nějaký komponent, ale marně. PC furt vypíná do 30 sekund. Většinou stihne naskočit bios, vyskočí chyba že nebyl nalezen hardisk a zhasne. Pro upřesnění, nevypíná se v určitém bodě, ale jenom do tohoto časového limitu.
Pokud jsem napsal nějaký blábol, stačí říct a vysvětlím, už nevím jak to pořádně sepsat.
Děkuji za pomoc.
jestli vám to pomůže, tu je moje sestava:
Základní deska: MSI P965 Platinum
Procesor: CPU Intel Core 2 Duo E6600, 2.4 GHz
Ram: 2x1 GB DDR2
Grafická karta: Ati HD5850
Zdroj: Seasonic Energy Knight SS-500ET
PC se neustále vypíná
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: PC se neustále vypíná
Jak vypadají kondenzátory na MB? Nejsou nafouklé či vytečené? Vypadá to že odešlý zdroj odprásknul desku, případně že poškozená deska odpravila zdroj, takže nový může být v nebezpečí...
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Kondiky jsou v pohode, ale taky to vidim na desku. Protoze nic jineho krom zdroje, procesoru a desky me nenapada.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Zkoušel jsi nechat v PC vždy jen jednu paměť, tedy pokud máš alespoň dvě, a tak je postupně vyzkoušet?
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Ano, obě jsem vyzkoušel, ale na vypínání to nemá vliv.
Ještě bych měl jeden dotaz. Tata furt do mně hučí, že do toho nemám hrabat, že nejsem odborník a mám to poslat na jeho oblíbený obchod (600 za prohlídku a ani nechci vědet kolik za opravu
, samozřejmě je to můj PC ja jim zaplatím ze svojeho
). Potřeboval bych zjistit jestli ta nehoda mohla zasáhnout i jiné komponenty, třeba grafiku, nebo RAM. Já mám stejně v plánu na vánoce upgradovat na novou desku s i5, takže pokud by to byla jenom deska a ten zdroj, případně i ten procesor, tak těch pár měsíců budu na noťasu a nebudu to teď řešit, stejně se musím učit na maturu a přijímačky. Něco bych mohl i u kamaráda vyzkoušet, ale nevím, jestli jde testovat grafickou kartu bez napájení, pokud nebude mít 2x6 pin do karty
Ještě bych měl jeden dotaz. Tata furt do mně hučí, že do toho nemám hrabat, že nejsem odborník a mám to poslat na jeho oblíbený obchod (600 za prohlídku a ani nechci vědet kolik za opravu

- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Když necháš v PC jen základní desku s procesorem a chladičem, jednu paměť a GK (všechno ostatní odpojené od zdroje atd.), projeví se stejný problém?
Edit:Jaký jiný zdroj se zkoušel - značka a W?
Edit:Jaký jiný zdroj se zkoušel - značka a W?
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 0
- 2841
-
od krystofb
Zobrazit poslední příspěvek
23 pro 2024 11:35
-
- 6
- 2389
-
od buchtik
08 čer 2025 16:50
-
- 4
- 1926
-
od Petr pc help
09 led 2025 23:06
-
- 6
- 3689
-
od Laniga
14 úno 2025 14:07
-
-
Neustále mi mizí body obnovení ve Win 10 - co s tím? Příloha(y)
od Minapark » 25 srp 2024 19:26 » v Windows 11, 10, 8... - 38
- 15855
-
od Minapark
16 zář 2024 10:58
-
Zpět na “Problémy s hardwarem”