Kolize Acer Aspire One Vyřešeno
Kolize Acer Aspire One
Dobrý den, prosím o doporučení, jak dál. Notýsek fungoval zcela normálně, ale před týdnem už nenajel. Není slyšet křupání HDD, displej je černý, nenajede BIOS, jen ventilátorek se točí v proměnlivých otáčkách. Měl jsem malé podezření, jestli kolabs nemohl způsobit adaptér, na kterém byla provedena oprava. Káblík směrem od adapteru k NTB byl přerušený dlouhodobým používáním, ale byl odborně scínován, zaizolován a následující den byl notýsek s adapterem plně funkční. Baterie je rovněž nabitá, takže adaptér bych jako pachatele vyloučil. Mám ještě nějaké možnosti, nebo je notes zralý na servis nebo kontejner? Děkuji za rady...
Re: Kolize Acer Aspire One
Příliš ti neporadím. Podle tvého popisu bych předpokládal, že MB není pod napětím, tudíž displej, HDD nevykazují téměř žádné známky života. Nevím, kde bereš jistotu, že baterie je funkční a nabitá. Pokud jsi ji nepřeměřil měřákem nebo multimetrem, jistý si nelze být. Pokud má někdo v tvém okolí stejný notebook, zkusil bych si od něj vypůjčit baterii, vyzkoušet zda potíž není právě v ní.
Díky za komentář. Myslím si, že na té baterii tak nezáleží, protože když ji vyjmu a zapojím adaptér, je výsledek tentýž, točí se jen ventilátor. Zkusil jsem připojit externí monitor, ale taky nic. No, vypadá to na větší závadu, takže nevím, jestli servis nebo vyhodit. Nic už mě nenapadá, snad jen do toho vlézt, omrknout nějaký reset BIOSu, baterka, zatahat a dorazit komponenty, nevím. Asi finito... :-)
U některých notebooků je podmínkou vložená baterie, i když jsou napájeny ze sítě. Alespoň u NB co máme doma. Baterie je už za zenitem, tudíž se využívá většinou pouze za připojení k síti. Někdy stačí neopatrně pohnout baterií, a kompletně se vypne. Proto ten komentář v předchozím příspěvku.
Napadá mě vyzkoušet ještě externí zdroj, než se pustíš do něčeho hlubšího. Přece by jen bylo na škodu "bastlit" a pak zjistit, že závadou byla prasklá pojistka ve zdroji.
Někde na fóru bylo téma s podobným problémem. Nějaký náš guru (Myloš, X nebo jiný) se tam zmiňoval jak najít závadu. Začít nutnými komponenty k běhu PC, tuším že zdroj + základní deska spolu s integrovanou grafickou kartou a v případě, že vše fungovalo, přidávat dodatečné komponenty jako HDD, RAM aj.
V tvém případě můžeš zkusit reset BIOS, případně reset CMOS baterie, ale nic bych si od toho nesliboval. Avšak v žádném případě bych Tvůj NB nevyhazoval. Často se může jednat o poškození nějaké elektroniky, kupříkladu polovodičové součástky integrovaného obvodu na DPS desce, která nepatří mezi nákladné opravy.
Napadá mě vyzkoušet ještě externí zdroj, než se pustíš do něčeho hlubšího. Přece by jen bylo na škodu "bastlit" a pak zjistit, že závadou byla prasklá pojistka ve zdroji.
Někde na fóru bylo téma s podobným problémem. Nějaký náš guru (Myloš, X nebo jiný) se tam zmiňoval jak najít závadu. Začít nutnými komponenty k běhu PC, tuším že zdroj + základní deska spolu s integrovanou grafickou kartou a v případě, že vše fungovalo, přidávat dodatečné komponenty jako HDD, RAM aj.
V tvém případě můžeš zkusit reset BIOS, případně reset CMOS baterie, ale nic bych si od toho nesliboval. Avšak v žádném případě bych Tvůj NB nevyhazoval. Často se může jednat o poškození nějaké elektroniky, kupříkladu polovodičové součástky integrovaného obvodu na DPS desce, která nepatří mezi nákladné opravy.
- Orcus
- člen Security týmu
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Externí zdroj ? Na NB? Ale prosímtě.... ten mi ukaž, rád se přiučím o něčem, co tu ještě nebylo.
Všiml jsi si že má notebook? Tam asi těžko něco vyndá.
V tvém případě můžeš zkusit reset BIOS, případně reset CMOS baterie, ale nic bych si od toho nesliboval. Avšak v žádném případě bych Tvůj NB nevyhazoval. Často se může jednat o poškození nějaké elektroniky, kupříkladu polovodičové součástky integrovaného obvodu na DPS desce, která nepatří mezi nákladné opravy.)
Clear CMOR se dělá vyndáním baterie a to už se musí pod klávesnici - v lepším případě. V horším případě se odšasuje celej ntb. Nehledě na to, že pokud má poškozenou základní desku, tak určitě nemá smysl jí opravovat. Nebo proč se asi ZD měnej jako celky a neopravujou se? Protože najít tu chybu trvá půl dne a když jí najdeš, tak může bejt další jinde.
Zkus jinou baterii, případně ověř jestli není někde studenej spoj. Dál bych se podíval jestli se někde na aukru neválí tenhle ntb na díly a případně ho koupil a složil z nich jeden funkční.
Láska hřeje, ale uhlí je uhlí.
Log z HJT vkládejte do HJT sekce. Je-li moc dlouhý, rozděl jej do více zpráv.
Pár rad k bezpečnosti PC.
Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto, jaro3 a Diallix
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše fórum.

Vyzkoušel jsem, co bylo v mých silách - bezvýsledně. Dokonce jsem se chtěl dostat dovnitř, omrknout reset BIOSu, s něčím zahýbat a tak, ale neměl jsem šanci se tam dostat. Jelikož potřebujeme desítku netbook co nejdřív, rozhodli jsme se pořídit nový. Můžu požádat o doporučení na nějaký 10- palcový netbook v ceně od 6 do 7 tisíc? Děkuji
- Orcus
- člen Security týmu
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Žádat můžeš, ale založ si na to nový téma + toto označ jako vyřešené, nebo změň název současnýho. Takle asi nikoho nenapadne, že pod"Kolize AAO" se skrývá vybírání nového a tím pádem se Ti nedostane rad, nebo pokud ano tak méně než by slušelo. 

Láska hřeje, ale uhlí je uhlí.

Re: Kolize Acer Aspire One Vyřešeno
Ano, ukončím a napíšu nové téma. Kde se to označuje za přeštené, tím "Ukončit sledování tématu"?
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 6
- 1866
-
od RIKI22
Zobrazit poslední příspěvek
16 črc 2024 22:32