Dobrý dem..jsem tu novej a moc se v počítačích nevyznám.a můj syn má za týden narozeniny a já bych mu chtěl koupit počítač,tak sem se chtěl zeptat jestli na této sestavě rozjede aspoň nějake dnešní hry.je mu 12 takže ho hodně hry baví.Předem děkuji
http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?items=_16X40115820114WD011BLK0116V0010XWZ011C2J010TF301
je tento počítač dobrý??
- Spyke
- člen HW spec týmu
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: je tento počítač dobrý??
Vítej na Pc-Helpu!
A hned wauv, synovi k narozeninám počítač za 70k. Bohužel, jak na to tak koukám, jsou to akorát vyhozené peníze, 12ti letý kluk nemá šanci potenciál tohoto stroje ani náhodou využít. Šestijádrová bestie 980X není určená na hry, nýbrž na aplikace, které tento výkon dokáží využít. Bohatě stačí několikanásobně levnější i5, která ve hrách podává naprosto dostačující výkony. MB jakbysmet, zcela zbytečná, pochybuji, že takto mladý kluk ví, co je OC, a i kdyby, tak se rozhodně nebude pouštět do přetaktování v extrémním slova smyslu, na které je tato deska určená. GK sice jedna z nejvýkonnějších, ale žravá příšera, co topí, jak kamna a žere, jak menší továrna. O ničem, na dnešní hry bohatě stačí o 5k levnější GK, která bude mít i tak velkou rezervu ve výkonu.
Blu-ray mechanika je dnes taktéž zbytečnost, optická média jsou stejně na ústupu. Barracuda XT je sice výborný disk, ovšem za ty peníze? To si může dát tři disky do RAIDU 5 a má vysmáto, a samozřejmě SSD disk, ten v této sestavě určitě nesmí chybět. Prostě, sečteno a podtrženo, celkově zbytečně drahé. IMHO si vybíral komponenty akorát podle ceny. Víme, že technologie jde stále kupředu a tedy vrážet takové peníze do Pc se rovná jejich vyhození. Bohatě postačí vrazit do Pc polovinu, kluk stejně nic nepozná, a druhou dát stranou a za dva roky koupit počítač zcela nový..
Stejně mi to celé přijde, že si z nás nějaký prcek dělá akorát srandu. Pokud se pletu, tak se omlouvám.
A hned wauv, synovi k narozeninám počítač za 70k. Bohužel, jak na to tak koukám, jsou to akorát vyhozené peníze, 12ti letý kluk nemá šanci potenciál tohoto stroje ani náhodou využít. Šestijádrová bestie 980X není určená na hry, nýbrž na aplikace, které tento výkon dokáží využít. Bohatě stačí několikanásobně levnější i5, která ve hrách podává naprosto dostačující výkony. MB jakbysmet, zcela zbytečná, pochybuji, že takto mladý kluk ví, co je OC, a i kdyby, tak se rozhodně nebude pouštět do přetaktování v extrémním slova smyslu, na které je tato deska určená. GK sice jedna z nejvýkonnějších, ale žravá příšera, co topí, jak kamna a žere, jak menší továrna. O ničem, na dnešní hry bohatě stačí o 5k levnější GK, která bude mít i tak velkou rezervu ve výkonu.
Blu-ray mechanika je dnes taktéž zbytečnost, optická média jsou stejně na ústupu. Barracuda XT je sice výborný disk, ovšem za ty peníze? To si může dát tři disky do RAIDU 5 a má vysmáto, a samozřejmě SSD disk, ten v této sestavě určitě nesmí chybět. Prostě, sečteno a podtrženo, celkově zbytečně drahé. IMHO si vybíral komponenty akorát podle ceny. Víme, že technologie jde stále kupředu a tedy vrážet takové peníze do Pc se rovná jejich vyhození. Bohatě postačí vrazit do Pc polovinu, kluk stejně nic nepozná, a druhou dát stranou a za dva roky koupit počítač zcela nový..

Stejně mi to celé přijde, že si z nás nějaký prcek dělá akorát srandu. Pokud se pletu, tak se omlouvám.
Prosím, pište česky! Čtěte příbalový leták a používejte Google.
* Na světě jsou dva druhy lidí, ti co mě mají rádi a ti co půjdou do pekla..
* Tak jsem infantilní, no a co? Každý je nějaký, někdo je třeba komunista..
No je pravda že já těm počítačum moc nerozumím.a když v praci slyším jak se někdy baví o hrách a říkaj jak sou namakanea že maj šilenou grafiku a tad tak nevím no.
- Spyke
- člen HW spec týmu
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Dej mi chvilku, nahodím ti sestavu za půlku, která bude bohatě stačit.. 

Dobře..já sice moc počítaču fakt nerozumim,ale v říkaj často že to chce něco tříjadro a to zas 4 a atd..
- Spyke
- člen HW spec týmu
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
O více než 30k levnější a přesto dostatečně výkonná sestavu s rezervou do budoucna. Na tomhle stroji může směle hrát všechny dnešní hry na maximální detaily, dokonce si může dopřát i 3D, má-li k tomu monitor a brýle (tak mě napadá, všechny ostatní periferie má?). Samozřejmě jsem tam mohl dát dvě grafické karty, cena by až tolik nevrostla, pokud bych použil levnější GTX 570, ovšem nechci z toho udělat malou elektrárnu, pokud to není opravdu třeba. Navíc i s touto sestavou může taktovat, jak o život, potenciál má velký.
CPU: Intel i5-2500K
Chladič: Noctua NH-D14
MB: Gigabyte GA-Z68X-UD4-B3
GPU: Gigabyte GTX 580 SOC 855/4100 MHz
RAM: Kingston HyperX PnP 8GB 1866MHz CL11
SSD: Crucial M4 128GB
HDD: Samsung F3 1TB
Zdroj: Seasonic X-760
Skříň: AC Xpredator Evil
Celkem: 38 504,-
CPU: Intel i5-2500K
Chladič: Noctua NH-D14
MB: Gigabyte GA-Z68X-UD4-B3
GPU: Gigabyte GTX 580 SOC 855/4100 MHz
RAM: Kingston HyperX PnP 8GB 1866MHz CL11
SSD: Crucial M4 128GB
HDD: Samsung F3 1TB
Zdroj: Seasonic X-760
Skříň: AC Xpredator Evil
Celkem: 38 504,-
- Těsňa
- Level 5.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Za mě toto: http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... GG010TEV01
Špičková grafika, Procesor Od Intelu s K= můžete popohnat OC :) .. Špičkový chladič na CPU! Krásný desing Skříně, která má výborný airflow, 8GB RAM- pak už nemusíte nic koupovat, Rychlí SSD disk na systém, 1TB HDD na ostatní data, a jeden z nejlepších zdrojů od značky Enermax :)
Špičková grafika, Procesor Od Intelu s K= můžete popohnat OC :) .. Špičkový chladič na CPU! Krásný desing Skříně, která má výborný airflow, 8GB RAM- pak už nemusíte nic koupovat, Rychlí SSD disk na systém, 1TB HDD na ostatní data, a jeden z nejlepších zdrojů od značky Enermax :)
Macbook Pro 13" 2012- Prodáno
iPhone 4S 16GB Black- Darováno
iPhone 5s 16GB Gold- Prodáno
iPhone 6 Plus 128GB Black- Prodáno
iPhone 6s 64GB Gold- Prodáno
iPhone 7 128GB JetBlack- Prodáno
iPhone X 64GB Silver - Darováno
iPhone 11 Pro 64GB Green
iPhone 4S 16GB Black- Darováno
iPhone 5s 16GB Gold- Prodáno
iPhone 6 Plus 128GB Black- Prodáno
iPhone 6s 64GB Gold- Prodáno
iPhone 7 128GB JetBlack- Prodáno
iPhone X 64GB Silver - Darováno
iPhone 11 Pro 64GB Green
To vypadá dobře.a za tu cenu asi je to lepší no.a monitor má tuším HP 22" lcd a 3d myslím není...já sice nevím co je to taktování ale to už si tady někde najdu..zatím moc děkuju za váš čas a ochotu.
- Spyke
- člen HW spec týmu
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Jak na to zpětně koukám, tak mi nějak vypadla mechanika, takže dodatečně - Samsung SH-222AB 

Se sestavou od Spyka bych souhlasil, ale udělal bych pár úprav. Nemá cenu zase "zbytečně vyhazovat", když to jde jinak. Skříň bych dal CM HAF 922, je levnější, kvalita stejně dobrá, zdroj SS M12II 620 (i pro tuto sestavu dostačující) a zvážil bych už Retail licenci OS (jako navrhl Mira), když jsou peníze, tak proč je nekoupit, v budoucnosti je s novým PC už bez starosti.
S těmito změnami je cena 37 321,-
S těmito změnami je cena 37 321,-
Ntb: HP Pavilion 13-a250nc
PC: i7-4770 + Noctua NH-U9B SE2 / GIGABYTE GA-B85M-D3H rev.1.1 / 2x Kingston HyperX Fury White 4GB 1866 MHz / Asus RX-570 OC / Samsung 870 EVO 500GB / Seagate Barracuda 7200.14 - 1TB /BITFENIX Neos, bílá + EVGA 500B / Win11 Home 64bit / AOC i2369VM
+ Genius SW-HF 5.1 4000
PC: i7-4770 + Noctua NH-U9B SE2 / GIGABYTE GA-B85M-D3H rev.1.1 / 2x Kingston HyperX Fury White 4GB 1866 MHz / Asus RX-570 OC / Samsung 870 EVO 500GB / Seagate Barracuda 7200.14 - 1TB /BITFENIX Neos, bílá + EVGA 500B / Win11 Home 64bit / AOC i2369VM
+ Genius SW-HF 5.1 4000
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Jak vrátit původní rozložení, sloupce v Tento počítač?
od Lister99 » 29 čer 2024 19:06 » v Windows 11, 10, 8... - 2
- 2240
-
od Lister99
Zobrazit poslední příspěvek
29 čer 2024 20:51
-
-
-
Jak stáhnout celý tento návod z webu?
od Peťa » 15 srp 2024 16:24 » v Internet a internetové prohlížeče - 6
- 5861