Procesor se využívá málo? Proto málo fps ve hrách? GW2
Procesor se využívá málo? Proto málo fps ve hrách? GW2
Nevim, jestli tohle je přímo problém s HW, ale nějak se mi to nezdá. Hraju guild wars 2, sestava je amd 965 BE 4,1 Ghz takt, 4gb ram, 7850 1gb OC, rozlišení 1920x1080; fps se mi pohybuje podle lokace 40-80 fps při všem na max, jen stíny high, ale ty občas musím vypínat. Fps je tedy docela v pohodě, ale občas to prostě kolísne i na 30 fps a přitom nechápu proč. Místo je skoro stejný, nevidim, že by tam byly nějaký náročnější elementy jako třeba kouř, dým atd. To samý v eventech(hodně hráčů při sobě, efekty kouzel atd), jasně jsou náročnější, je tam dost akce, ale přece to nemůže klesnout z 50 fps normálně na 15 fps kolikrát. Nejhorší je, že měním nastavení hry a jediný co trochu fps přidá je vypnutí stínů. Všechno jsem vypnul a stejně jsem měl asi 20 fps. Přece pár světelkujících kouzel nevezme tolik výkonu nebo je to opravdu tak náročný? Pokud ano tak proč mám využití procesoru pořád stejný? Co jsem tak koukal tak využití procesoru je 50-60%. Pokud je něco náročnějšího tak by přece měl přidat nebo? Mi to případá tak, že to mam nějak blbě nastavený(což by bylo divný, mám za sebou reinstal windowsů kompletně) a procesor pořád jede stejně a když je prostě náročnější event kde je hodně hráčů nebo tak a bylo by potřeba aby přidal, tak jede pořád stejně a proto takovej pokles fps. Navíc mi příjde, že rozdíl mezi taktem 3,7 a 4,1 není vůbec žádnej rozdíl. To samý když taktuju grafiku nebo ne. Grafický ovladače mám nejnovější. Je možný, že procesor prostě jede na nižší frekvenci než by měl? Dá se to nějak nastavit, aby jel na vyšší obrátky? Sice poskočí teploty, ale alespon bych viděl, jestli je to tim. Druhá věc je možná blbá optimalizace hry. Nevim prostě, ale vytáčí mě to, že nemůžu pořádně hrát s celkem dobrým hardwarem. Díky za případný postřehy.
Re: Procesor se využívá málo? Proto málo fps ve hrách? GW2
Též mám tenhle procák, a opravdu někdy ty stíny daj zabrat našemu phenomu, ale jinak nevím až na 30 fps ..
Tak stíny by spíš měly být otázka grafiky. Smysl topicu je, jestli se procesor nevyužívá málo, přece by měl makat víc než 60% pokud je to sakra náročný... Nebo to prostě víc ta hra toho procesoru n evyužije?
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Jakou máš GK? Problém nejspíše není v procesoru.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Psal jsem, že amd 7850 OC verzi od Sapphire, ještě jí mam nataktovanou.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 8
- 2268
-
od Fantousek
Zobrazit poslední příspěvek
03 říj 2024 14:10