Externí čtečka SD karet - chybné chování

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

tomil2002
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Externí čtečka SD karet - chybné chování

Příspěvekod tomil2002 » 23 lis 2012 12:52

Zdravím , mám dvě stejné čtečky SD karet.Před nedávnem mi jedna přestala řádně fungovat a to tím způsobem, že po jejím zasunutí ať už s kartou nebo bez se buď objeví hláška s žádostí o naformátování karty ( na kartě jsou fotky ) .Teď už to dospělo dál.Když jsem jednu kartu naformátoval ve čtečce, tak mi funguje jako USB flash disk.Kartu nelze použít jinde, ani na druhém PC.Takže k této čtečce je přiřazena natrvalo jedna karta a tuto kartu nelze naformátovat a používat např.ve fotoaparátu. Nějak moc jsem to neřešil i když jsem se podíval do správy disků kde se vše jeví v pořádku, odebíral jsem disk , přidával, formátoval.... Ale druhá stejná čtečka mi začala dělat to samé a nyní už nechce pracovat vůbec.Ty čtečky jsem kupoval jednu v r.2008 a druhou v 2010.Takže nějaký Skocký žertík ze strany výrobce bych vyloučil.POjistka na kartě je ve správné poloze.Na druhém PC můžu normálně používat všechny karty které mám mimo té o které píši výše.Přeinstaloval jsem systém a vše je při starém.Přeinstalaci jsem udělal způsobum že HD na kterém je systém jsem byl nalinkovaný , naformátovaný aby nezůstaly nějaká data na disku, tudíž úplně čistá instalace.
Ještě jedna poznámka, možná se mi tyto problémy začaly projevovat když jsem měl sebou flešku v práci a mrsknul jsem ji občas do tamních počítačů.Doma mám WXP a v práci je WXP a W7 .Nejede už ani v práci. Normální klasickou flešku taky přenáším se sobory s domu do práce a zpět a zatím žádný problém.
Tak nevím, nemáte někdo zkušenost co s tím ? O moc nejde, dva adaptéry a jednu 4gb SD kartu asi na vyhazov.
M

Reklama
  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Čtečka karet Bticino 353200
    od Paja32 » 02 led 2025 09:57 » v Vše ostatní (hw)
    0
    2511
    od Paja32 Zobrazit poslední příspěvek
    02 led 2025 09:57
  • Prapodivné chování HDD
    od Noire » 20 pro 2024 17:48 » v Windows 11, 10, 8...
    4
    2867
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    20 pro 2024 20:06
  • Zvláštní chování integrované grafiky
    od FELINY » 23 zář 2024 23:27 » v Problémy s hardwarem
    4
    2257
    od FELINY Zobrazit poslední příspěvek
    24 zář 2024 17:18
  • Externi dvd mechanika
    od shockwave » 25 srp 2024 15:13 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC