Pískají UPS od APC

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Myskar
Level 2.5
Level 2.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Pískají UPS od APC

Příspěvekod Myskar » 19 pro 2012 11:10

V práci jsem při inventuře našel tuto UPSku APC Cyberfort Battery Backup 500va 325Watt. Vedoucí je můj kámoš, takže jsem si jí mohl vzít. Ležela tam jako nová 2-3 roky. Přinesu domu zapojím a zapnu a začal jekot a svítí červeně LEDka baterky. Vypnu a zjišťuji, že baterka není vůbec připojena (nový), tak připojím baterku a zas to samý. Asi 1 minuta jekot, pak se vypnul a jekot začal zase za 5hod. Pak jsem to vypnul. Je to tím, že je tam nová baterka a tak i tak je nutné ji na kalibrovat? Nevím jestli je to pravda, ale na netu jsem někde vyčetl, že je potřeba 15-20h na dobití této baterky a pak by měla normálně fungovat (bez zvukových a světelných projevů). Je to tak nebo je baterka už KO? Případně jestli neznáte vhodnou alternativu (levnější) baterii? Díky

Reklama
Uziv00
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Pískají UPS od APC

Příspěvekod Uziv00 » 19 pro 2012 11:30

V UPS se používají olověné akumulátory, které se chovají podobně jako aku v autě. Nevím proto, co bys na takovém aku nakalibroval. Nejprve bych zkusil osadit prověřeným akumulátorem.

LaB
Level 3.5
Level 3.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Pískají UPS od APC

Příspěvekod LaB » 19 pro 2012 11:43

Za tu dobu, co to tam leželo, může být ten akumulátor KO. Trochu to zavání "šamanismem", ale dal bych ten akumulátor prohřát na vlažný radiátor (ne horký) a prohřátý dal nabíjet.

Zpět na “Problémy s hardwarem”