Pískají UPS od APC
Pískají UPS od APC
V práci jsem při inventuře našel tuto UPSku APC Cyberfort Battery Backup 500va 325Watt. Vedoucí je můj kámoš, takže jsem si jí mohl vzít. Ležela tam jako nová 2-3 roky. Přinesu domu zapojím a zapnu a začal jekot a svítí červeně LEDka baterky. Vypnu a zjišťuji, že baterka není vůbec připojena (nový), tak připojím baterku a zas to samý. Asi 1 minuta jekot, pak se vypnul a jekot začal zase za 5hod. Pak jsem to vypnul. Je to tím, že je tam nová baterka a tak i tak je nutné ji na kalibrovat? Nevím jestli je to pravda, ale na netu jsem někde vyčetl, že je potřeba 15-20h na dobití této baterky a pak by měla normálně fungovat (bez zvukových a světelných projevů). Je to tak nebo je baterka už KO? Případně jestli neznáte vhodnou alternativu (levnější) baterii? Díky
-
- Pohlaví:
Re: Pískají UPS od APC
V UPS se používají olověné akumulátory, které se chovají podobně jako aku v autě. Nevím proto, co bys na takovém aku nakalibroval. Nejprve bych zkusil osadit prověřeným akumulátorem.
Re: Pískají UPS od APC
Za tu dobu, co to tam leželo, může být ten akumulátor KO. Trochu to zavání "šamanismem", ale dal bych ten akumulátor prohřát na vlažný radiátor (ne horký) a prohřátý dal nabíjet.
Zpět na “Problémy s hardwarem”