Ahoj,
mám takový dotaz, v PC mám disk 1TB Seagate, ale co slýchám tak Seagaty nejsou až tak vychvalované. Doma se mi válí ještě WD 160GB, přemýšlel jsem, že bych ho také zapojil a používal jako systémový disk a 1TB bych používal na filmy, hry apod.
Moje otázka zní: když zapojím ten 160GB disk co budu muset udělat už by tam měli být nainstalováni Widle 7 (na stejné desce jako 1TB), stejně jako na 1TB. Popřípadě dalo byse ten 160GB naformátovat a jenom "překopírovat z 1TB? Díky
Jak na připojení disku, kde je nainstalovaný Windows?? Vyřešeno
Jak na připojení disku, kde je nainstalovaný Windows?? Vyřešeno
AMD Ryzen 5 5600x
MSI B450-A PRO
16GB DDR4 3200MHz
XFX AMD RADEON RX 6700 XT
EVGA GQ 750
MSI B450-A PRO
16GB DDR4 3200MHz
EVGA GQ 750
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Jak na připojení disku, kde je nainstalovaný Windows??
Překopírovat ne. Odpojit 1T disk a připojit ten WD a pokud není prázdný, odstranit oddíl, vytvořit oddíl, naformátovat NTFS (pomalý formát - dělá i kontrolu disku). Pak nainstalovat systém , ovladače a aktualizace systému. Teprve až budeš mít vše nainstalované, připojit 1T disk, jako druhý disk. Programy nainstalované na tom 1T disku nepůjdou spouštět. Pokud by jsi měl připojený při instalaci 1T disk, měl by jsi problémy. Detaily jsem vynechal.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Aha tak to se na to vyprdnu, to je moc složité, udělám to jinak, připojím ten 160GB disk, smažu složku Windows, nebo to celé naformatuji a použiji pouze jako zálohu na fotky..
Jen tak mimochodem můžu ho připojit a spustit součesně s tím 1TB nebo to bude dělat paseku? Když na obouch jsou nainstalované Windows.
A ještě doplním, na tom WD už Widle jsou a měli by být na tomto PC funkční akorát jsem ten disk měnil za větší.
Jen tak mimochodem můžu ho připojit a spustit součesně s tím 1TB nebo to bude dělat paseku? Když na obouch jsou nainstalované Windows.
A ještě doplním, na tom WD už Widle jsou a měli by být na tomto PC funkční akorát jsem ten disk měnil za větší.
AMD Ryzen 5 5600x
MSI B450-A PRO
16GB DDR4 3200MHz
EVGA GQ 750
MSI B450-A PRO
16GB DDR4 3200MHz
EVGA GQ 750
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Bude záležet na tom, který disk nastavíš v BIOSu jako první spouštěcí. Pokud jsi Winy na WD disku instaloval v uvedeném PC, tak by neměl být problém spustit systém i z něho, ale není to dobré pro možné zmatky na PC.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
-
- Pohlaví:
Já bych se spíš přiklonil k té čisté instalaci. Takto se jistě momentálně ušetří pár hodin práce, ale dost možná se budou později vyskytovat nějaké problémy.
Ta druhá možnost, ten menší disk formátovat a používat jako záložní jde také, ale stejně bych to udělal obráceně a dal systém na ten menší disk.
Ta druhá možnost, ten menší disk formátovat a používat jako záložní jde také, ale stejně bych to udělal obráceně a dal systém na ten menší disk.
Sice u nich nepíšeš otáčky, ale stejně si tipnu, že ten menší je starší a tedy pomalejší (menší hustota ploten). Takže počítej se znatelným zpomalením OS ...
Mozna jsem presne nepochopil otazku a kdyz se spletu tak mi to prominte.
Tohle jsem take resil.
Udelal jsem to tak ze jsem ten disk ze ktereho jsem W7 chtel spoustet(u tebe 160GB) naformatoval.
A pomoci programu Acronis jsem na nej z toho stareho(u tebe 1TB) nakopiroval windows soubory. Jen se me to zeptalo jestli nechci disk rozdelit na segmenty atd..
V Biosu jsem na stavil boot na ten novy disk a vse jelo naprosto v pohode.
Odesláno z mého GT-I9100G pomocí Tapatalk 2
Tohle jsem take resil.
Udelal jsem to tak ze jsem ten disk ze ktereho jsem W7 chtel spoustet(u tebe 160GB) naformatoval.
A pomoci programu Acronis jsem na nej z toho stareho(u tebe 1TB) nakopiroval windows soubory. Jen se me to zeptalo jestli nechci disk rozdelit na segmenty atd..
V Biosu jsem na stavil boot na ten novy disk a vse jelo naprosto v pohode.
Odesláno z mého GT-I9100G pomocí Tapatalk 2
Asus M5A78L-M LX V2
AMD Athlon II X4 640
8GB DDR3 1333MHz
MSI Radeon HD5670 Cyclone 1G
Windows 10 Pro 64-bit
AMD Athlon II X4 640
8GB DDR3 1333MHz
MSI Radeon HD5670 Cyclone 1G
Windows 10 Pro 64-bit
oba disky by měli být 7200RPM.
--- Doplnění předchozího příspěvku (07 Led 2013 08:53) ---
Ještě mám dotaz, proč doporučujete mít Win na menším disku? Ten 1TB disk mám rozdělený na C/D, přičemž na C (250GB - systém, programy) D (750GB - hudba, filmy, hry)
--- Doplnění předchozího příspěvku (07 Led 2013 08:53) ---
Ještě mám dotaz, proč doporučujete mít Win na menším disku? Ten 1TB disk mám rozdělený na C/D, přičemž na C (250GB - systém, programy) D (750GB - hudba, filmy, hry)
AMD Ryzen 5 5600x
MSI B450-A PRO
16GB DDR4 3200MHz
EVGA GQ 750
MSI B450-A PRO
16GB DDR4 3200MHz
EVGA GQ 750
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Tak jsi to v dotazu také chtěl.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 6
- 8238
-
od zeus