Zdravím vás, mám takí menší problém, s ktorím si neviem rady. K počítaču mám pripojených 5 externých harddiskov prioritne učené na pripojenie do USB 3.0, každý harddisk má samostatné napájanie, štyri harddisky sú pripojené do USB 3.0 na PC prostredníctvom USB 3.0 hubu, a ten posledný je pripojený priamo do USB 3.0 počítača samostatným USB káblom, no a tu je ten problém, ten harddisk čo je pripojený na priamo do pc ide bez problémov, ale tie čo sú pripojené cez USB hub sa všetky asi vždy tak po dvoch až troch hodinách prevádzky sami odpoja zo systému, jednoducho systém ich prestane detekovať, musím odpojiť USB kábel, a znova ho zapojiť, aby ich zasa všetky načítalo, viem, že problém bude v USB hube, keď s tým, čo je pripojený priamo do USB počítača nie sú žiadne problémy. Ale vyskúšal som už tri značky rôznych USB 3.0 hubov, a rovnaký problém, jeden USB 3.0 hub nedokázal dokonca PC ani detekovať. A ešte chcem dodať, že pri pripojení do USB 2.0 PC cez USB 2.0 hub nie sú žiadne problémy s detekciou, a harddisky idú nepretržite bez odpojenia zo systému. Máte niekto s niečím podobným skúsenosti, alebo čo by ste mi poradili? Lebo je to na zbláznenie keď pracujem prostredníctvom dvoch či troch harddiskov, a pri prenose dát sa mi z ničoho nič odpoja. Budem vďačný za každú radu.
//podívej se prosím do Pravidel, jak nemá vypadat název tématu. Zjistíš, že varianta Problém s ... je jedna z těch špatných
//přejmenováno
//mmmartin
Ext. HDD, připojené přes USB HUB se po čase "odpojují".* Vyřešeno
-
- Pohlaví:
Re: Ext. HDD, připojené přes USB HUB se po čase "odpojují".*
Zkus ve správci zařízení najít uvedený hub. Ve vlastnostech pak zruš zatržení u "dovolit vypínat zařízení z důvodu úspory"
Vďaka za radu, skúsil som to, uvidím čo to urobí. Síce mi chvíľu trvalo kým som našiel v správcovi tú správnu položku, je to pod označením USB Root Hub (xHCI), ani som nevedel, že tam je tá možnosť vypnutia, a zapnutia toho režimu, zasa som o niečo múdrejší. A ešte som v prvom príspevku zabudol uviesť, že súčasťou toho USB 3.0 hubu je aj napájací zdroj, ale nemôžem ten Hub samostatne napájať, lebo keď som tam pripojil aj adaptér tak mi vyhodilo hlášku, že USB zariadenie nebolo rozpoznané, a keď som napájanie toho Hubu vypol, tak to bolo zasa v poriadku, pravdepodobne to už asi bolo príliš veľa energie, z dôvodu, že každý externý harddisk má aj tak svoje vlastné napájanie, čo myslíte? A inak k počítaču mám pripojený aj USB Hub 2.0, a ten je samostatne napájaný, ale v správcovi zariadení, keď som otvoril vlastnosti toho USB 2.0 Hubu je dokonca uvedené, že potrebuje prídavné napájanie, dokonca aj s uvedením potrebného napájacieho prúdu, ale vo vlastnostiach 3.0 Hubu som žiadnu takúto informáciu nenašiel, napriek tomu, že sa k novému produktu dodáva aj samostatný napájací zdroj, zaujímavé...Zatiaľ vďaka, a ozvem sa ako to dopadlo.
Zatiaľ to ide bez samočinného odpojenia, vďaka, ale aj tak nechápem ako môže systém odpojiť USB Hub z dôvody úspory, keď na pripojených perifériach práve prebieha prenos údajov, veď OS, a nové základné dosky sú už natoľko inteligentné, že by sa toto nemalo stať. Hlavne že je to už v poriadku. Pekný deň.
Re: Ext. HDD, připojené přes USB HUB se po čase "odpojují".* Vyřešeno
Všetko funguje ako má, problém vyriešený, ešte raz vďaka.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 8
- 1822
-
od Cleric
Zobrazit poslední příspěvek
07 čer 2025 21:02