Dobré dopoledne, mám problém s notebookem od MSI. Je starý asi rok a poslední dobou jsem zpozoroval, že i při nečinosti nebo jen surfování po internetu vytáčí pravidelně (~15 sekund) boční větrák... Mám takový pocit, že by to dělat neměl :/
Můžete mi prosím poradit, jak se tohoto jevu zbavit? Nerad bych se v tom jako neznalý šťoural a upravoval otáčky násilně pomocí nějakých programů.
Předem děkuji za radu.
vytáčení otáček ventilátoru
-
- Pohlaví:
Re: vytáčení otáček ventilátoru
Co znamená vytáčí? Točí se rychleji? Zkontroluj teploty HW-monitorem.
Ventilatory zvysuji otacky proto, ze se zvysuje teplota. A teplota se nejspis zvysuje proto, ze je chlazeni ucpane prachem.
Takze by to chtelo kompletne vycistit a nebo aspon profouknout stlacenym vzduchem.
Takze by to chtelo kompletne vycistit a nebo aspon profouknout stlacenym vzduchem.
Vzduchem jsem to už čistil, kupodivu to bylo první co mě napadlo :)
Prostě od nastartování po celý čas běhu ntb, tak na 5 sekund vytočí ventilátor do rychlejších (asi né maximálních) otáček a pak zase na 5 sekund vypne a takle stále dokola...
přikládám ještě teplpoty cpu http://imgup.cz/EB5
Prostě od nastartování po celý čas běhu ntb, tak na 5 sekund vytočí ventilátor do rychlejších (asi né maximálních) otáček a pak zase na 5 sekund vypne a takle stále dokola...
přikládám ještě teplpoty cpu http://imgup.cz/EB5
-
- Pohlaví:
Obrázky se dávají sem jako příloha. Teploty O.K. Tak se podívej jaký to dělá proces.
A jak zjistím, který proces ovládá ventiátor?
-
- Pohlaví:
Tak jsem to nemyslel, ale někdy si některý program "zatíží" jistý proces a dle toho se dá odvodit co to způsobuje, proč to zatížení vzniká.
Může to dělat cokoliv, např. momentální aktualizace antiviru apod.
Může to dělat cokoliv, např. momentální aktualizace antiviru apod.
právě že využití porcesoru minimální (pod 10%), nejvíc mi bere Mozzila a Skype...
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 8
- 2176
-
od PARKR
Zobrazit poslední příspěvek
10 úno 2025 21:49
-
- 0
- 43
-
od acc01
dnes, 13:13
-
-
Vysoké otáčky ventilátorů na notebooku Příloha(y)
od mateo- » 24 úno 2025 20:28 » v Problémy s hardwarem - 8
- 4899
-
od atari
26 úno 2025 08:36
-
Zpět na “Problémy s hardwarem”