Seka se mi pc ! Vyřešeno
Re: Seka se mi pc !
No ta teplota není dobrá.Co takhle zkusit vyčistit PC?Třeba máš zanešené kanálky od prachu a špatně se chladí.
Tak místo paměti se disk určitě nepoužívá. Počítač sice swapuje, ale to by swapoval i s 4GB RAM, navíc swap je něco úplně jinýho než RAM.
Ty paměti netestuj v systému, stáhni si GoldMemory, vypal, a testuj tím.
Ty paměti netestuj v systému, stáhni si GoldMemory, vypal, a testuj tím.
Just Fucking Google It!
V tom pripade by vubec nezalezelo na tom, kolik ma pocitac fyzicke pameti.
S 512 MB RAM je plna pamet uz pri startu OS a naprosta vetsina pameti virtualni je pouzita, pricemz system neustale zapisuje na disk a prepnuti aplikaci taky muze trvat nekolik desitek sekund. Vcetne popisovanych zaseknuti celeho systemu, kdy se ceka na nacteni dat z disku misto z pameti, coz je hned.
Se 4 GB RAM je volno 3/4 pameti, takze system necpe vse co naprosto nutne nepotrebuje do virtualni pameti jako to dela kdyz ma jenom 512 MB (coz by; standard pred 10 a vice lety a bylo to malo i v roce 2004).
S 512 MB RAM je plna pamet uz pri startu OS a naprosta vetsina pameti virtualni je pouzita, pricemz system neustale zapisuje na disk a prepnuti aplikaci taky muze trvat nekolik desitek sekund. Vcetne popisovanych zaseknuti celeho systemu, kdy se ceka na nacteni dat z disku misto z pameti, coz je hned.
Se 4 GB RAM je volno 3/4 pameti, takze system necpe vse co naprosto nutne nepotrebuje do virtualni pameti jako to dela kdyz ma jenom 512 MB (coz by; standard pred 10 a vice lety a bylo to malo i v roce 2004).
Naposledy upravil(a) petr22 dne 16 bře 2013 17:28, celkem upraveno 1 x.
Má XP..
Normálně se na XP běhalo s 256MB, 512 je víc než dostačující. Netvrdím že je to hodně, ale stačí to.
Normálně se na XP běhalo s 256MB, 512 je víc než dostačující. Netvrdím že je to hodně, ale stačí to.
Just Fucking Google It!
Behalo, jenze XP v roce 2001 byl trochu jiny system, dokonce se vesel na 4 GB disk. Dneska to ma cele 15 GB hned po instalaci vsech aktualizaci.
Tudiz pokud jsou ty XP standardne aktualizovane, tak jim 512 MB nemuze stacit, kdyz na 1 GB RAM jde otevrit pouze jednu aplikaci a pri otevreni druhe je prusvih (system swapuje jak vztekly).
Tudiz pokud jsou ty XP standardne aktualizovane, tak jim 512 MB nemuze stacit, kdyz na 1 GB RAM jde otevrit pouze jednu aplikaci a pri otevreni druhe je prusvih (system swapuje jak vztekly).
- martin sodek
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
Skontroluje mi nekdo teploty pc ja se v tom moc nevyznam a jake mají byt dik
- adavyp
- člen BSOD týmu
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
Stáhni si HWmonitor a dej sem screen teplot.
Potřebujete poradit? Napište mi SZ.
"Non scholae, sed vitae discimus." - Seneca
-
- Pohlaví:
petr22 píše:Spravit ne, daji se vymenit
Jinak 512 MB je dneska hodne malo, chce to aspon 2 GB. Takhle system pouziva misto pameti harddisk - coz zpusobuje prave to, ze se cely pocitac na chvili sekne.
Stáhni http://www.slunecnice.cz/sw/goldmemory/GM, rozbal a to ISO vypal jako obraz disku, následně z toho nabootuj a zkontroluj RAm přes noc.
- martin sodek
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
mam sthly HW monitor a jak mam dat ten screen teplot abys to videl
- adavyp
- člen BSOD týmu
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
Podle návodu např. uživatele Pic:
Stiskneš tlačítko PrtScr - přejdeš do malování - pak stiskneš klávesy Ctrl+C - v malování vyřízneš jen co chceš vložit a vložíš do nově otevřeného malování (Ctrl+C - pak dáš Uložit jako a vybereš název a formát jpg. Uložený obrázek formátu jpg vložíš, jako přílohu k příspěvku, sem na fórum. Doufám, že to stačí.
Potřebujete poradit? Napište mi SZ.
- martin sodek
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
jak to mam zmacknout PrtScr
Zpět na “Problémy s hardwarem”