Počítač špatně (vůbec) nestartuje

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Avalanche
Level 3
Level 3
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Avalanche » 19 led 2007 21:41

Teď už sem investoval do upgradu asi 3 a půl tisíce a fakt bych se bezhlavě nechtěl pouštět do upgradu, kterej mi nepomůže. Jen by mě zajímalo, zda ty RAMky sou kompatibilní s deskou. V obchodě říkali, že jo, ale v manuálu je k tomu nějaká podmínka. 400Mhz (Conditionally Supported) prej nějaký informace o typech sou na jejich webu, ale ten už je 3 roky starej a tak už ty data dávno změnili (teda na žádný sem nenarazil) Ale RAMky nejsou žádný shity tak předpokládám že tam patří. Ty problémy nastaly o Vánocích prakticky ze dne na den. Koupil sem nové RAMky a furt. Tak sem si myslel windows, ale po formátu mám ještě větší. Chybí nějaký soubory hodně věcí, co mi fungovali už nefungujou viz CoD bez zvuku a grafiky. Co kde chybí nevim. Moc možností na otestování nemam viz problém se zaplombovanýma počítačema. Jen snad u známého, kterej je však docela daleko a než pojedu na chatu.... Nejdřív o jarních prázdninách a to ani navim, jestli bysme to dali do kupy páč by to bylo přes jeho dalšího kámoše. Tak to nejdříve chci zkusit tady. Ale možnosti se zužují HDD a zdroj. Klidně bych se pokusil znovu reinstalovat Wokna, jen už nechci volat do Microsoftu, aby mi aktivovali XP, protože mi vypršela použitelnost certifikátu.

Reklama
Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 19 led 2007 21:45

Odkud jsi, pokud to není tajné? Stačí bývalé okresní město.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

Avalanche
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Avalanche » 20 led 2007 09:14

Z Prahy, ale záměrně to nechci tahat do firmy leda s naformátovaným diskem. Vůbec nemam tucha co tam s těma počítačema dělaj a nechci, aby se mi hrabali v souborech.

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 20 led 2007 13:05

Ptal jsem se proto, zda nejsi někde poblíž. Chce to ověřit disk a zdroj, nejlépe zapůjčením od známého. Jestli nikoho takového nemáš, mrkni do Bazaru, zda není k mání nějaký levný disk, alespoň s kratší zárukou, jestli nemáš na nový. Pokud test disku skončil chybou, je opravdu asi vadný a bude se to zhoršovat, tak si ukliď pro Tebe důležitá data.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!

Avalanche
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Avalanche » 20 led 2007 13:31

Jen sem zjistil, že když vytáhnu paměťový modul ve chvíly, kdý počítač nenaběhne, tak se počítač restartuje a funguje. Ale když ho zase vypnu, už zase nenaběhne.

Avalanche
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Avalanche » 20 led 2007 17:43

Tak sem je projel memtestem. Každá zvlášť to nic nenašlo, ale když byly obě zapojené, vyhodilo mi to na testu číslo5 (Block move 64moves) 75 chyb. Co to je?

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 20 led 2007 18:02

To vypadá, že paměti nejsou stejné nebo nejsou správně osazené. Mrkni do manuálu k desce do kterého paměťového slotu se osazují. Podle toho co píšeš v podpisu máš 2 x 512. Kupoval jsi je najednou nebo postupně. V Biosu je zkus nastavit na auto a znovu otestuj.

Avalanche
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Avalanche » 20 led 2007 18:18

Jsou obě sou stejný, koupený po dvou dnech. V manuálu se píše:

Memory installation
Make sure to unplug your power supply before adding or removing memory module. Failure to do so may damage to both your mainboard and the memory module.
Pay attention to the orientation of the DIMM slots. Forcing a DIMM into a slot improperly will damage the memory module and slot itself.
Make sure you have the right type of memory module for your mainboard.

To Install DDR SDRAM Module
This series supports up to 2GB unbuffered *DDR 400/333/266 SDRAM with 2 DDR DIMM slots on board. Don´t insert other type of modules into these slots. Memory support is upgadable to DDR 400 without guarantee of sources in BIOS Setup
* DDR 400 module is supported on condition that the module has passed Soltek DDR 400 Memory Module Validation Program for chipset VIA KT400/P4X400A. Detailed information is available in http://www.soltek.com.tw

Nejsem zrovna dobrej Anglán, tak jestli z toho něco vyčteš, budu ti vděčnej. Né, že bych to nedokázal zběžně přeložit, ale jestli tomu rozumíš líp.....

Avalanche
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Avalanche » 22 led 2007 15:17

Tak sem vyndal jednu RAMku a už startuje...... nevim proč, páč byly obě stejný, ale funguje to. Škoda že mám zase jen 512MB, těšil sem se na 1024.

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 22 led 2007 16:59

Problém může způsobovat i zdroj, protože to již s další Ramkou "neutáhne"!

Avalanche
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Avalanche » 22 led 2007 17:28

No předtím sem vytáhl modem a blblo to dál, ale když tu ramku dám do jinýho slotu, tak zase blbne

pleosh
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod pleosh » 26 led 2007 00:25

4 Avalanche Zabrousil jsem sem zcela nahodne, ale pokusim se jednou pro vzdy ukoncit tve trapeni, pokud se ti to tedy uz nepovedlo vlastnimi silami, nebo pokud ten komp uz neklekl definitivne.
Tak mi pls jen lehce popis posledni stav, no a ja si jdu jeste overit, jestli moc nekecaam. zatim č.o., pleosh

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Pc nestartuje
    od SectooR » 20 čer 2024 10:54 » v Problémy s hardwarem
    1
    1632
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    20 čer 2024 11:20
  • Nový herní PC do 24 tis.Jde to vůbec?
    od yardhik » 04 lis 2024 11:26 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    12
    1976
    od yardhik Zobrazit poslední příspěvek
    04 lis 2024 22:18
  • Problém s DD příkazem, co dělám špatně? Příloha(y)
    od drobino » 13 pro 2024 19:21 » v LiNuX a ostatní alternativní OS
    7
    5834
    od drobino Zobrazit poslední příspěvek
    22 pro 2024 12:47
  • PS5 se odmítá připojit k 5GHz síti - hlásí špatné heslo
    od Renee » 19 srp 2024 09:13 » v Vše ostatní (inet)
    14
    7639
    od Renee Zobrazit poslední příspěvek
    19 srp 2024 14:01
  • Počítač cca 50k Příloha(y)
    od rykatyka » 09 lis 2024 16:54 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    4
    1918
    od rykatyka Zobrazit poslední příspěvek
    09 lis 2024 19:17

Zpět na “Problémy s hardwarem”