A rád se optám na jednu věc: Co se tedy defacto stane vnitřně když se nezdaří flashnutí BIOSu? Předtím 2x úspěšně a ted když vše probíhalo jak má a program žádal reset a pak začne deska řvát a PC nenajede, tak co vlastně se stalo?
Flashnutí BIOSu - Nezdařilo se! PC nestartuje!
Moderátoři: Pic, Mods_senior, Mods_junior, HW spec team
Re: Flashnutí BIOSu - Nezdařilo se! PC nestartuje!
Děkuji, bude mít náležitý pohřeb
Ale kdyby někdo ještě měl radu jak krom servisu přecijen jí přivést zpět k životu, budu jenom rád
A rád se optám na jednu věc: Co se tedy defacto stane vnitřně když se nezdaří flashnutí BIOSu? Předtím 2x úspěšně a ted když vše probíhalo jak má a program žádal reset a pak začne deska řvát a PC nenajede, tak co vlastně se stalo?
Skříň: noname - Procesor: AMD Ryzen 5 2600 - Paměť: 8GB DDR4 - HDD: 1x 120 GB SSD a 1x 256 GB - Grafika: MSI RADEON RX580 8 GB ARMOR - OS: WIN 10 PROFESSIONAL OEM - Klávesnice: Trust silent - Myš: Genius Scorpion
Sluchátka: Lewitz HP710 a Intezze cliq.
- samotarrk
- Level 6

- Kontaktovat uživatele:
Na všechny Tvé otázky mile rád odpovím.
http://cz.msi.eu/index.php" onclick="window.open(this.href);return false;
http://cz.msi.eu/index.php" onclick="window.open(this.href);return false;
MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540
To jako že děláš na online podpoře MSI nebo mi rád odpovíš sem do topicu či do pošty... 
Skříň: noname - Procesor: AMD Ryzen 5 2600 - Paměť: 8GB DDR4 - HDD: 1x 120 GB SSD a 1x 256 GB - Grafika: MSI RADEON RX580 8 GB ARMOR - OS: WIN 10 PROFESSIONAL OEM - Klávesnice: Trust silent - Myš: Genius Scorpion
- samotarrk
- Level 6

- Kontaktovat uživatele:
Ne, ale tam se vše dozvíš, když pohledáš a když jim napíšeš email tak ti odpoví tak jak to je. A když ti odpoví a nebo se dočteš, že neexistuje žádný jiný způsob jak to napravit tak Ti nepomůže nikdo ani tady na fóru.
Asi takhle než se tady objeví někdo s dobrým nápadem, radou už to můžeš mít vyřešené.
Četl si toto varování a ostatní, která na tebe vyskočila. řídil se jimi a nebo je nečetl a jen klikal? http://eu.msi.com/index.php?func=html&name=liveupdate" onclick="window.open(this.href);return false;
Asi takhle než se tady objeví někdo s dobrým nápadem, radou už to můžeš mít vyřešené.
Četl si toto varování a ostatní, která na tebe vyskočila. řídil se jimi a nebo je nečetl a jen klikal? http://eu.msi.com/index.php?func=html&name=liveupdate" onclick="window.open(this.href);return false;
Naposledy upravil(a) samotarrk dne 14 kvě 2010 22:50, celkem upraveno 1 x.
MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540
Mohl se porušit nějaký zavaděč biosu, prostě se nespustí.
Je nějaká možnost s nahozením biosu. Potřebuješ ale ještě jednu funkční desku se stejným biosem a za chodu vyměníš flash čip s biosem. MYslím že tak nějak to je. Nikdy jsem to nezkoušel a i kdyby se mi stalo to co tobě, tak bych radši šel do servisu
Je nějaká možnost s nahozením biosu. Potřebuješ ale ještě jednu funkční desku se stejným biosem a za chodu vyměníš flash čip s biosem. MYslím že tak nějak to je. Nikdy jsem to nezkoušel a i kdyby se mi stalo to co tobě, tak bych radši šel do servisu
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
No, já mám spíš důvod koupit novou desku a upnout zase o něco PC, takže uvidim, co ještě provedu, ale ten servis neni snad marnej, neni to zas tak špatná deska no...MSI PM8M-V...S tím prohozením čipů, o tom ví no, ale to už je lepší koupit novou desku 
samotarrk: Děkuju za dobrou radu, určitě tam napíšu, aspon budu o něco moudřejší =)
Až se něco dozvím, prsknu sem odpověď jen pro info ostatním =)
samotarrk: Děkuju za dobrou radu, určitě tam napíšu, aspon budu o něco moudřejší =)
Až se něco dozvím, prsknu sem odpověď jen pro info ostatním =)
- El Diablo
- Elite Level 11.5

- Kontaktovat uživatele:
Když ono je to spíš na výměnu celého PC... Dnes už desky nemají AGP takže budeš potřebovat jinou GK, taky už nemívají tolik IDE řadičů takže nový disk a DVD mechaniku, CPU tam už pochopitelně taky nedáš ani RAM...
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Aktualizace firmwaru telefonu je něco úplně jinéhosamotarrk píše: Jednou jsme aktualizovali firmware v telefonu, blbý kabílek ztratil na moment kontakt a skončili jsme v servisu. To víš Nokia ta nám to opravila rychle a bezplatně. U desky MSI nevím, snad to tak umí.
-
guest
Pokud se nepovede flash Biosu, pak samozřejmě řešení je a to již zmiňovaný servis. Vydloupneš CMOS s Biosem a dáš to nějakému technikovi který je programátor a má programátor. Ten ti to přepíše - cenu netuším, ale vzhledem k tomu, že je to otázka několika minut /+sehnání potřebného Biosu/ pak bych to černě neviděl.
- samotarrk
- Level 6

- Kontaktovat uživatele:
Už tě vidím jak opravíš telefon, kde nemáš firmware. Doma? To těžko.cheas píše:Aktualizace firmwaru telefonu je něco úplně jinéhosamotarrk píše: Jednou jsme aktualizovali firmware v telefonu, blbý kabílek ztratil na moment kontakt a skončili jsme v servisu. To víš Nokia ta nám to opravila rychle a bezplatně. U desky MSI nevím, snad to tak umí.To se dá vždy v pohodě opravit...
Tak mám pro Vás výsledek...po pár testech na dvou počítačích
jsem zjistil, že celému problém překáží pouze RAMka která to asi schytala. Předtím chodila a ted když jí dám zpět na desku tak deska řve. Když jí vyjmu, najede PC v pohodě.
Předtím jsem však vypnul PC ze sítě - Clear CMOS - zpět do sítě, opět vypnout - Keep Data - a zapnout. Následně naběhl DOS z diskety, kde jsem provedl úspěšně Flash a PC naběhl štastně až do WIN. Budu doufat, že to není jen na chvíli, uvidíme...
Předtím jsem však vypnul PC ze sítě - Clear CMOS - zpět do sítě, opět vypnout - Keep Data - a zapnout. Následně naběhl DOS z diskety, kde jsem provedl úspěšně Flash a PC naběhl štastně až do WIN. Budu doufat, že to není jen na chvíli, uvidíme...
- samotarrk
- Level 6

- Kontaktovat uživatele:
Jaká značka RAM to je? A-DATA nebo Zeppelin?
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 17 Odpovědi
- 79944 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Shokata88
-
- 2 Odpovědi