Nehorázné zatížení RAM.
Re: Nehorázné zatížení RAM.
no ono dost záleží na hardwaru
Já osobně jsem měl rád i vistu. Když teda odmyslim blankytnou obrazovku 3x denně prvních čtvrt roku než nvidia vydala pořádný ovladače pro GeForce 9800GX2

asus p8p67 rev.3 | intel i5 2500k | Asus Matrix 5870 platinum | 8Gb DDR3 1333 Mhz RAM | 1TB WD | Corsaire cmpsu-750tx | 24'' LG Flatron | Razer Megalodon | Razer Lycosa Mirror | Razer Gloliathus alpha | Logitech G9x
- Funstorm007
- Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
No já přešel z XP rovnou na W7. Ale to už je z jiného soudku. Mě to momentálně při puštěném FF a pár blbinkách (jako antivir) okolo papá 2 GB. Pravda, ještě 6 mi jich zbývá takže mě to nijak nezatěžuje
ale je to NORMÁLNÍ. XP si vystačili i s 512MB RAMkou o tom není řeč ale počínaje Vistami se to rapidně zvýšilo.

Ale i ty XP, které jsem původně provozoval s 256 MB RAM, začaly víc žrát jak v okamžiku, kdy jsem jim dal 512 MB, tak znovu „nenasytně“ spolykaly hned po startu další paměť v okamžiku navýšení RAMky na 2 GB. Takže jestliže mají W7 lepší správu paměti, vůbec se popisované žravosti nedivím. Ještě jednou – RAMka není k ničemu, pokud se nepoužívá a úplně něco jiného by bylo, kdyby spolykaly všechnu a přesto swapovaly, jako kdyby jí pořád neměly dost – pro běžnou práci jim ty 4 GB musejí stačit s přehledem.
- Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
- Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
- Orcus
- člen Security týmu
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Jak píše Myloš 4 GB stačej, tedy pokud neděláš videa atp. Mimochodem o.paměť je od toho, aby se používala a né aby ležela ladem.
Momentálně mi tu neběží nic krom Chromu a bsplayeru a mám 39% RAM (4x1GB 800 DDR2) využito.

Láska hřeje, ale uhlí je uhlí.
Log z HJT vkládejte do HJT sekce. Je-li moc dlouhý, rozděl jej do více zpráv.
Pár rad k bezpečnosti PC.
Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto, jaro3 a Diallix
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše fórum.

Log z HJT vkládejte do HJT sekce. Je-li moc dlouhý, rozděl jej do více zpráv.
Pár rad k bezpečnosti PC.
Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto, jaro3 a Diallix
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše fórum.
Lepší a rychlejší na slabších strojích.
- Martin63
- Level 5.5
- Pohlaví:
- Stav:
No, dnes jsem nechal pc zapnuté přes noc a bylo zabráno 2gb a na 4gb ram ddr3 se mi to zdá hodně, no snad se pletu. Dobrou... 

Raději se 3x zeptej, než provedeš něco, čeho bys pak mohl litovat.
Je lepší to opravit přes TeamViewer a do fóra pak napsat konečné řešení problému, než trávit drahocenný čas radou, kterou méně znalý člověk může pojmout jinak, než byla samotným tvůrcem myšlena.
Jsem tu, pokud nemůžu spát, a pokud nemůžu spát, tak je něco špatně.

Je lepší to opravit přes TeamViewer a do fóra pak napsat konečné řešení problému, než trávit drahocenný čas radou, kterou méně znalý člověk může pojmout jinak, než byla samotným tvůrcem myšlena.
- MiliNess
- člen BSOD týmu
-
Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
Určitě se pleteš. Memory management je velmi komplikovaná věc, ale jak tu už poznamenal např. Myloš, paměť je od toho, aby se používala.
V podstatě jde o to, že je pro systém výhodnější mít po ruce data v rychle přístupné operační paměti, než na pomalém disku.
Chybějící data v paměti se pak řeší velmi pomalou obsluhou výpadku paměťové stránky, což je oproti přečtení dat přímo z paměti neskutečně líná operace.
V podstatě jde o to, že je pro systém výhodnější mít po ruce data v rychle přístupné operační paměti, než na pomalém disku.
Chybějící data v paměti se pak řeší velmi pomalou obsluhou výpadku paměťové stránky, což je oproti přečtení dat přímo z paměti neskutečně líná operace.
-každý má svou pravdu a ta se nemusí vždycky shodovat s tvou vlastní
-naše problémy jsou pouze v naší hlavě
-okolní svět není ani dobrý ani špatný, je mu zcela lhostejné, jestli existuješ
-nejdůležitější v životě je láska. Všechno ostatní jsou zbytečnosti
-naše problémy jsou pouze v naší hlavě
-okolní svět není ani dobrý ani špatný, je mu zcela lhostejné, jestli existuješ
-nejdůležitější v životě je láska. Všechno ostatní jsou zbytečnosti
- Martin63
- Level 5.5
- Pohlaví:
- Stav:
Snad máte pravdu, díky za vysvětlení 

Raději se 3x zeptej, než provedeš něco, čeho bys pak mohl litovat.

Zpět na “Problémy s hardwarem”