Já bych si dovolil s navrhovanými řešeními nesouhlasit
Lepší /levnější /způsob je přidat baterku jinou.
Někde si sežeň poudérko na tři tužkové baterie( v Praze se jeď podívat do GM -), no a ty pospojované články připájej na vývody současné baterie na boardu (samozřejmě dráty) baterie v pouzdru přilep někam kam se ti to hodí a zajisti je tak proti pohybu ( já jsem je přilepil na záslepku prázdné pozice rozšiřující karty)
Napětí původní baterie je 3.6V ty tři tuzkové dávají 4.8V ale board to vydrží.
proč vyhazovat 80kč když tři tužkové vyjdou na dvacku(klidně ale můžeš použít už použité třeba z walkmana), poudérko na tři tužkové stojí 12 kč
asi to nepůjde pokud bys měl notebooka ale to není tvůj připad, že ne?
Ty tomu vubec nerozumis. kdyby sis přečetl celou diskusi, tak by si pochopil...
Ten pc ma baterii integrovanou v RTS DALLAS DC1237... nelze to přepojit... teda nějak možná jo, ale nikdo neví jak...
Musím se zasmát, páč to je úplně mimo mísu . Jde o to, že sme doposud nepřišli, kdeže na tom boardu ta baterka vlastně je, to je asi tak ten největší problém . Poslední předpoklady se ubíraly směrem k tomu že je umístěná v modulu RTC...
Budu se muset asi víc dívat kolik je k tématu stránek
Pokud tam máš zapoudřený obvod Dallas no, tak to máš po ptákaách
Fakt
Pokud to toho hrábneš zkratuješ elektrody- obvod samotný je vespod - na folií mezi nožičkama
teda pokud je to stejný typ( faktem je,že rejpat se ve švábech neumím)
zkusil bych se podívat, jestli přece jenom nenajdeš konektor externí baterie a pak platí co jsem napsal o tužkových bateriích no a jestli ne- tak si sežeň nejakou jinou desku!
Fakt k po......
takový boardy seženeš za stovku nebo rovnou zadarmo!!
myslím , že žádnou . Pokud nebudeš mít jinou možnost tak bych zkusil postupně pozdro IO rozleptat- tak nebude baterie samotná vystavená žádnému mechanickému namáhání -a tak možná možná ( i když zase to čím to budeš leptat může reagovat s elektrolytem )
práce k po... jak jsem řekl
Hele asi fakt jinou desku!
Vlastně jsem až do teď neslyšel , že by tenhle obvod měly 386tky to spíš 486tky a hlavně pentia1 .
Zkus to teda odleptat ale nic, vůbec nic si od toho neslibuj.
Moderní 386-asi byla drahá....
Teď jsem si objednal novej čip 12887( ),ale nevim, jestli bude kompatib.. a jesli ho tam dostanu...a jestli přijde, protože je to free sample -pro odběratele větŠího množství...
proboha chlape
386tky se už dávno vyhazují a ty do nich objednáváš nové šváby
Prostě ji chytni a mrskní s ní směrem k nejbližšímu odpadkovému koši!
Pokus jsem si dobře všimnul, máš ji obsazenou osmi krátkými SIMMy což je asi 8MB paměti (dělaly se i 4MB takže bys tam mohl mít teoreticky až 32MB ale to skoro určitě není tvůj případ)
486tky se dělaly s kombinací krátkých i dlouhých SIMMů nebo případně pouze dlouhých - ale umožnovaly obsadit až 72MB paměti (vyzkoušené)
A hlavně - byly i desky s PCi sběrnicí , takže je možnost je dovybavit rozhraním USB WireFire nebo bůhví čím ještě
Hele já nejakou desku 386 mám. Když si přijedeš dám. a nic za to nechci
ale klidně bych tam dal i nějakou starší 486tku - ta má kooprocesor přímo v sobě
Klidně 486-ale namam na ni ram a procesor.
No, ja se do Prahy už jen tan tak nedostanu.
Bydlim u Plzně.
Jenom 28kč mě stojí lístek do Plzně.
Nemohl bys mi to poslat poštou na dobírku-cenu si řekni třeba 100 nebo 150?
Ale potřebuju, aby měla stejně umístěný DIN a ISA-nebo co to na tutom je a aby měla rozměry MAX 33,3x22,2cm.
Rozmístění potřebuju stejný jako na tutom obrázku:
pict:
foto:
Dobrý den, vážení poradci,
mám problém s nb HP EliteBook 840 G3 LTE, i7 6600U, Bang & Olufsen s max. RAM 32 GB.
Koupený byl jako repas s 500 HDD a 16 GB RAM Hynix. (RAM byla originál, byl však SSD disk co manžel chtěl klasiku HDD a 500 GB)....
Poslední příspěvek
Drazí vážení poradci,
chyba není ani v nb, ani v disku, ani ve Vašich radách........chyba je jinde.
První věc jsou Vaše věčné poznámky, že nb je starý šrot. Jeden si řekne, jsou odborníci, rozumí tomu, což jste řekli i o tomhle..........ale já ho...
Ahoj, mam problem - kdyz v biosu nastavím DOCP na profile 1, tak se mi nechce nabootovat počítač, jen se 3x restartuje a pak spadne do chyby konfigurace.
The system has POSTed in safe mode.
This may be due to the previous POST attempt failing...
Mám obavu jestli se vleze chladič ale jsou to 2mm tak by mohl ne?
Poslední příspěvek
Ten se jednak asi nevejde, ale je i zbytečně výkonný a předražený - jestli Noctua, tak stejnou službu udělá stará NH-D15 nebo srovnatelná menší NH-U12A (můžu doporučit).
Jako disk bych vzal výhodnější rovněž špičkový Kingston KC3000.
Kilowattový...
Dobrý den
Chtěl bych vás poprosit zda-li by mi někdo nepomohl s výběrem PC komponentů. Jsem v tom úplný nováček a bezmála jedinou inspiraci jsem měl ze stránek geekboye jenže po několika komentářích na tomto fóru jsem zjistil že to nejspíše nebude...
Poslední příspěvek
Zatím 1080p v budoucnu s 5070 ti samozřejmě 1440p
Na klasické hry jako csko,lolko,Thrones And Liberty, nějaké COOP hry jako dead Island 2, dying light 2, remnant 2 a pod alespoň na 60fps (před 5070ti)
Ahojte, prosím o radu. Mám starší PC (cca 10 rokov), Intel i5-4590 / DDR3 RAM ... V pondelí som do neho nahodil koupenú bazarovú grafiku GTX1660Super, o dva dny neskor som z bazaru kúpil DDR3 pamate no a dnes mi nechcel nastartovať.
Po zapnutí...
Poslední příspěvek
meda2016 : Tak zatím teda PC šlape jak má :-) ... človek sa učí celý život.
Ešte chvílku budu sledovat a jak bude všetko v poriadku tak tému uzavřu.
Ďakujem