Zdravím,jednomu známému při hraní náročnějších her zamrzá obraz (pruhy přes monitor a musí se PC vypnout vytažením ze zásuvky,ebo vypínačem na zadní straně).Když se hra nastaví na co nejmenší rozlišení,tak to funguje dobře,někdy vypne tatuhne až za deset hodin. Dnes jsme na zkoušku vzali PC(jen bednu) ke mě a tesovali.PC šlape jak hodinky i na nejvyšší rozlišení.Věci jsou tak,že já mám pouze 17ku LCD a on nějakej větší (snad 22 palců). Má někdo tip v čem může být problém ?
Hardware:
GIGABYTE HD 7850 2GB DDR5 R7850OC-2GD (s dvěma ventilátory)
MB MSI s.1155 Z77A-G34,ATX,Z77
CPU Intel Core i5 2380P 3.1GHz
RAM Kingston HyperX XMP 4GB (kit 2x2GB) 1600MHz CL9 x2 (celkem 8 GB)
Zdroj Seatsonic 520W S12II-520 Bronze
Teplota CPU se pohybuje kolem 43°C
Měl by někdo tip co zkontrolovat,nebo přenastavit ?
Děkuji.
Problém s grafikou
Re: Problém s grafikou
Ano, může to schazovat grafická karta. Jaké rozlišení bylo na jeho a tvém monitoru?
Já jsem já a ty jseš ty.
"Milan Hvězda"
"Milan Hvězda"
Na mém nějakých 1280x 1024 na jeho podstatně vyšší (momentálně nevím přesně)
Zkoušeli se i starší ovladače -bez změny k lepšímu.Teplota CPU je při zaseknutí OK.
Zkoušeli se i starší ovladače -bez změny k lepšímu.Teplota CPU je při zaseknutí OK.
Naposledy upravil(a) jar_st dne 30 led 2013 22:51, celkem upraveno 1 x.
Ozkoušej grafiku v jiným pc nebo opačně.
Já jsem já a ty jseš ty.
"Milan Hvězda"
"Milan Hvězda"
-
- Pohlaví:
Nic nikam nenos a koukni na teploty HW-monitorem. Odkaz mám v podpisu.
Maximální teplota grafiky vylezla na 44°C.Je mějaký prohram na pořádný zatížení grafický karty,aby se to dalo pořádně vyzkoušet?
Blue Spirit> výpis teplot sem vložím až se mi podaří tu GK pořádně zatížit.
Blue Spirit> výpis teplot sem vložím až se mi podaří tu GK pořádně zatížit.
-
- Pohlaví:
Vzhledem k tomu vypínání bych neřekl že to dělá GK, i teplota je dobrá. Nepíše to nějaká chybová hlášení?
omlouvam se chybne vlozeno...
Naposledy upravil(a) pirkrb dne 31 led 2013 00:29, celkem upraveno 1 x.
Blue Spirit píše:Vzhledem k tomu vypínání bych neřekl že to dělá GK, i teplota je dobrá. Nepíše to nějaká chybová hlášení?
Teplota GK se vyšplhala na 57°C.Jsou vyšší i teploty CPU.Test proveden na hře CRYSIS rozlišení vše na maximum.
Edit: teď už je teplota GK na 60°C.
To vypada na graf.pamet. Je ta karta taktovana? Pokud ano, tak ji dej na zakladni taktt.Kdyz to stale blbne stahni https://www.sapphireselectclub.com/ssc/TriXX/TriXX.aspx a podtaktuj rychlost pameti asi o teset procent.A otestuj zda zavada trva.Mezi chladicem a pametmi muze byt taky bordel.Da se to profouknout stlacenym vzduchem.
Jsem flegmatik no a co?
emba5: Mám pocit,jestli není náhodou karta přetaktovaná z výroby (uživatel rozhodně nic netektoval).Moje GK je taky přetaktovaná už z výroby(NVIDIA GeForce GTX 460 1G GLH).Když jsem PC sestavil,tak mi to někdy při hraní her restartovalo PC (před restartem byli na monitoru různý pruhy).Povrtal jsem se v nastavení GK a od tý doby je to OK (horší je,že nevím proč to zlobilo a proč to nezlobí teď).
Přikládám několik screenů nastavení samotný GK:
Přikládám několik screenů nastavení samotný GK:
Pokud je to presne tato http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 0BV9501KRP tak ji nemas pretaktovanou.Presto ji muzes otestovat, nejdriv s podtaktovanou pameti na 1000 Mhz a pokud zmizi problemy, tak vyskousej nepatrne pridat na 1240 apokud se budou projevovat vic.Tak jsou vadne a reklamace.
Jsem flegmatik no a co?
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 1
- 1574
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek