Zdravím,
mám barevnou tiskárnu HP Color LaserJet 2550l a nedaří se mi na ní tisknout barevně. Našel jsem na HP stránkách pouze jedny ovladače (nebo spíš 3, a to PCL5, PCL6 a Windows PostScript) Vzal jsem si PCL5 - radši...
http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/Te ... nvOID=4062
OS mám Win7 32bitový, v tom problém nehledejte. Takže co je problém, nebo spíš co jsem asi udělal špatně, popíšu:
Klasicky než připojím tiskárnu (kvůli plug and play) nejdříve začnu instalovat ovladače a až po vyzvání ji připojím (u tohoto ovladače s DOT4USB to nelze, nevidím USB porty, nabízí pouze v záložce místní LTP1,...COM1,.... atd. Ale žádné USB. Je to vyzkoušeno na více zařízeních, stále nevidím USB. Tak mi nezbylo nic jiného než ji připojit a poté už ji viděl pod DOT4USB portem (ALE! Windows Update ji krásně "nainstaloval", ale zařadil ji pod Neurčený (hardware) a když si rozkliknu pod tou tiskárnou HW tak tam vidím správně nainstalován DOT4USB a DOT4PORT, ALE HP Color LaserJet 2550l je nerozpoznáno. Tak jsem znovu spustil instalaci toho univerzálního ovladače a tentokráte již DOT4USB viděl (i s názvem tiskárny) tak jsem dokončil instalaci. Tiskárna sice tiskne krásně, ale problém je v tom, že netiskne barevně. Vůbec se nechová tak jakoby byla barevná (zdá se jakoby tam byl špatný ovladač).
Nevíte co s tím? Odebrat zařízení a smazat registry. Znovu ji připojit, smazat registry a pak nainstalovat ten univerzální driver? Už jsem nad tím strávil pěkných pár chvil a došla mi trpělivost a možná někdo s nadhledem uvidí něco co jsem neviděl (snad :-))
Tiskárna HP Color LaserJet 2550l Vyřešeno
-
- Pohlaví:
Re: Tiskárna HP Color LaserJet 2550l
Zkusil si podporu HP? https://h50203.www5.hp.com/wclweb/wclen ... s-CZ&cc=CZ
Volal jsem na HP a tam se klučina hrozně divil, že nechce tisknout barevně, že s tím univerzálním prý nikdy nebyl problém.
Update:
Když jsem vytiskl barevný obrázek TAK kupodivu vytiskl jej barevně ale když dám třeba tisknout odkudkoli (word, pdf) tak tiskne černobíle a ANO kontroloval jsem jestli to nemám přepnuté ve stupních šedi (není tam možnost ani barevného tisku)
Ten tisk obrázku mě teď úplně zaskočil
Jakobych měl něco já špatně nastaveného, ale kontroloval jsem jestli tam není možnost přepnutí na barvu :(
Update:
Když jsem vytiskl barevný obrázek TAK kupodivu vytiskl jej barevně ale když dám třeba tisknout odkudkoli (word, pdf) tak tiskne černobíle a ANO kontroloval jsem jestli to nemám přepnuté ve stupních šedi (není tam možnost ani barevného tisku)
Ten tisk obrázku mě teď úplně zaskočil

-
- Pohlaví:
Nebude tedy příčina v těch dokumentech? Nedávno tu byl podobný dotaz, kdy tiskárna netiskla barevné pdf. Jak se to vyřešilo ale nevím.
Tak jo omlouvám se, někdy si to stačí pořádně napsat a člověk si uvědomí sám svoje blbosti
Každopádně i tak děkuju, nečekal jsem tak rychlou odpověď! Super web! Můžeme to označit za vyřešené - ikdyž z WORDU mi to pořád nejde barevně :/, ale z PDF a OBR už vytisknu barevně, takže přinejhorším to exportuju do PDF a pak vytisknu! Aspoň nějaké řešení
Lepší než žádné :) V tom PDF jsem to musel nastavit v Advanced jako Print as Image (tisknout jako obrázek) a už to pochopil a přepl na barvu... Ale stejně by "normálně" měl tisknout barevně, ikdyž to není jako IMG ale jako Text... No neřešit, nemůžu chtít všechno perfektní :-))) Díky znovu a úspěšný den přeji 

-
- Pohlaví:
Re: Tiskárna HP Color LaserJet 2550l Vyřešeno
Za málo, hlavně že to funguje ale aspoň takto. Uzamknout to musíš sám, zelená fajfka vpravo nahoře. :-)
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2
- 5037
-
od peta501
Zobrazit poslední příspěvek
03 kvě 2025 20:29
-
-
Barevná tiskárna HP LaserJet 4550HDN Resource manager Příloha(y)
od Radovan-kocour » 03 kvě 2025 22:22 » v Problémy s hardwarem - 6
- 4491
-
od Radovan-kocour
Zobrazit poslední příspěvek
04 kvě 2025 15:32
-
Zpět na “Problémy s hardwarem”