Dobrý den,
Jaké jsou základní postupy pro snížení teplot u notebooku? zejména u procesoru
Notebook má vysoké teploty
- Tomasb98
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Notebook má vysoké teploty
Zkusit notebook vyčistit (pomocí stlačeného vzduchu).. A pokud je tohle při nějaké zátěži tak koupit chladící podložku pokud to je v klidu tak je to divné
a ještě nemít ho v posteli či na klíně 

Našel jsem obrázek teplot podle osazeného hw stejného typu notebooku a taky mu to ukazovalo 99 stupňů v klidu a 115 v zátěži. Většina lidí se tam přikláněla k tomu, že je to možná nějaká chyba senzoru
--- Doplnění předchozího příspěvku (26 Pro 2013 20:13) ---
Zkus nějaké odlišné programy na sledování teplot. Podle toho co jsem našel tak někteří uživatelé nadávali, že jim notebook umřel na přehřání, jiní říkali, že jim programy hlásily teploty nad 100 a na dotek byl notebook v oblasti procesoru teplý, ale rozhodně ne žhavý a viděl jsem i jednoho, který si stáhl jiný program na sledování teplot a v něm mu to ukazovalo kolem 50 stupňů a ne 99.
--- Doplnění předchozího příspěvku (26 Pro 2013 20:13) ---
Zkus nějaké odlišné programy na sledování teplot. Podle toho co jsem našel tak někteří uživatelé nadávali, že jim notebook umřel na přehřání, jiní říkali, že jim programy hlásily teploty nad 100 a na dotek byl notebook v oblasti procesoru teplý, ale rozhodně ne žhavý a viděl jsem i jednoho, který si stáhl jiný program na sledování teplot a v něm mu to ukazovalo kolem 50 stupňů a ne 99.
CPU i5-6600k
ASUS Z170 Pro Gaming
GeForce 8800GT 512MB 256bit DDR3
2x 8000MB RAM
ASUS Z170 Pro Gaming
2x 8000MB RAM
Díky za reakci, ano, měřená hodnota těch 100C byla v klidu, nějakému rozebíraní notebooku bych se chtěl vyhnout, konec konců je to pracnější, než u počítače, čili jsem dal na radu Aolorna a stáhl jsem si speedfan, ten mi neukazuje teploty procesoru (což mimochodem nwm proč), tak jsem pak stahl Aidu a ta mi oproti hwmonitoru ukazuje mnohem odlišné teploty, aida mi ukazuje 50-54C, za to hwmonitor i 104C...a žhavý nebo horky se mi ten notebook momentálně nepříjde...aby měl opravdu těch 100C 
K té chladicí podložce: pomůže to? není to jen marketinkový tah?
ja jsem ochotná do toho zainvestovat i jsem o tom uvažovala.

K té chladicí podložce: pomůže to? není to jen marketinkový tah?

Chladící podložka pomůže. Výsledky záleží na tom jaká chladicí podložka a na jaký notebook, ale pár stupňů to srazí už jen díky lepšímu proudění vzduchu. Mně se zalíbila a koupil jsem is podložka NotePal U2 od coolermasteru. Přišlo mi na ní sympatické, že je celá dírkovaná a jsou k ní dva větráčky, které si můžeš na podložku zacvaknout přesně tam, kde má tvůj notebook větrací otvory.
CPU i5-6600k
ASUS Z170 Pro Gaming
2x 8000MB RAM
ASUS Z170 Pro Gaming
2x 8000MB RAM
ntbk má 111C, potřebuji říct, kde ten stlačený vzduch mám namířit? vidím tam jen jednu dírkovanou mřížku, ale tuším, že právě zrovna u tohohle otvoru se vzduch z notebooku vyfoukává, takže asi nechci ten vzduch tam ještě víc zatlačit.
-
- Pohlaví:
Ten vzduch musíš foukat zevniř ven a to znamená, že to musíš rozebrat. Asi by bylo lepší dát to vyčistit do servisu - pokud nemáš šikovného kamaráda.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 0
- 3048
-
od p3v4x
Zobrazit poslední příspěvek
07 srp 2024 22:43
-
- 10
- 3911
-
od Galli
06 zář 2024 13:17
-
-
Vysoké otáčky ventilátorů na notebooku Příloha(y)
od mateo- » 24 úno 2025 20:28 » v Problémy s hardwarem - 8
- 4935
-
od atari
26 úno 2025 08:36
-
-
- 6
- 4844
-
od 4Lift