Externí HDD je vidět ve Správci zařízení, ale nikde jinde ne
Externí HDD je vidět ve Správci zařízení, ale nikde jinde ne
Jsem na tříměsíční cestě po JV Asii a na zálohování máme externí 1TB 2,5" HDD Seagate. Nejdříve se připojoval normálně, ale pak přestal být vidět v Tento počítač a nemá žádné písmeno. Ve správci zařízení vidět je, ale nikde jinde. Ani ve Správě disků. Možná se jedno odpoledne přehřál, ale nejsem si jist, že blbne přesně od té doby. Potřebuju ho nutně rozchodit, HELP!
-
- Pohlaví:
Re: Externí HDD je vidět ve Správci zařízení, ale nikde jinde ne
Zkus na jiném PC.
Zkusil jsem:
Pri pripojeni k jinemu PC nabehne jako jednotka, ale ackoliv na ni bylo nekolik slozek s fotkami a ma 1000 GB, zobrazi se jen slozka IDE a v ni slozka Common7, a v ni opet slozka IDE. Kdyz zadam vlastnosti, ukaze to, ze disk ma jen 232 GB a z toho 100 MB je plnych. Zbytek nevidi.
Pri pripojeni k jinemu PC nabehne jako jednotka, ale ackoliv na ni bylo nekolik slozek s fotkami a ma 1000 GB, zobrazi se jen slozka IDE a v ni slozka Common7, a v ni opet slozka IDE. Kdyz zadam vlastnosti, ukaze to, ze disk ma jen 232 GB a z toho 100 MB je plnych. Zbytek nevidi.
-
- Pohlaví:
Pravděpodobně bude po něm.
To jsem nechtel slyset. Nejaky zpusob, jak z nej dostat data? Prece jen tak nezmizely?
Crystal Disk Info. Jaky ukazuje stav disku?
Proc z nej je treba dostat data, kdyz je pouzivan jen na zalohovani? Koupil bych v nejblizsim krame dalsi disk a data nahral na nej (nebo rovnou dva disky, dve zalohy lepsi nez zadna zaloha).
Kdyz jsme jezdili naposled po USA, tak jsem mel 10x 64 GB kartu, 1 TB interni disk v ntb a 1 TB externi disk, kazdy den vecer se to prekopirovalo z karet do ntb a na externi disk, takze vse bylo 3x. A video z 3D kamery zabira pomerne dost mista.
Samozrejmne je nutne dodrzovat zakladni pravidla jako externi disk pouzivat pouze v klidu nekde na stole, v zadnem pripade treba v aute za jizdy. Externi disk se nesmi za provozu pohnout.
Proc z nej je treba dostat data, kdyz je pouzivan jen na zalohovani? Koupil bych v nejblizsim krame dalsi disk a data nahral na nej (nebo rovnou dva disky, dve zalohy lepsi nez zadna zaloha).
Kdyz jsme jezdili naposled po USA, tak jsem mel 10x 64 GB kartu, 1 TB interni disk v ntb a 1 TB externi disk, kazdy den vecer se to prekopirovalo z karet do ntb a na externi disk, takze vse bylo 3x. A video z 3D kamery zabira pomerne dost mista.
Samozrejmne je nutne dodrzovat zakladni pravidla jako externi disk pouzivat pouze v klidu nekde na stole, v zadnem pripade treba v aute za jizdy. Externi disk se nesmi za provozu pohnout.
-
- Pohlaví:
Šance by byla, pokud jde o "rámeček" ve kterém je umístěn disk s klasickým sata rozhraním. Pak lze krabici otevřít, disk vyjmout, připojit k PC, projet programem pro záchranu dat (mě se osvědčil GetDataBack) a zachránit co jde.
Dalším řešením je specializovaná firma.
Dalším řešením je specializovaná firma.
CrystalDiskInfo ukazuje "disk not found" :(( Jsme na čtvrtroční cestě a máme dva foťáky a kameru. Zálohováním myslím to, že jsme na disk sypali pořízené fotky, abychom mohli přemazat karty a znovu na ně fotit. Ergo - není disk = nejsou fotky, které jsme už z karet smazali. Doma mám taky zálohu 2x nebo 3x, ale tady jsem na disk spoléhal, už tak táhnu techniky spoustu. GetDataBack vyzkouším, až koupím v Bangkoku pozítří nový disk a budu to mít kam sypat, kdyby se to náhodou povedlo...
Jo, zálohovat na harddisky je pohodlný, ale také na prd. Osobně bych měl Plextor BLU-Ray vypalovačku a zálohoval na 25 GB BD-R. Data bych měl zajištěné, i kdyby to byla jediná verze. A to minimálně na 20 let. Přečtu i své první CD z roku 1999 (17 let)!
Naposledy upravil(a) X dne 07 úno 2016 20:54, celkem upraveno 1 x.
Zalohovani = zalozni kopie, tzn kopie dat, ktera jsou ulozena jeste nekde jinde. Bez existence originalu nemuze byt zaloha, ceho by to bylo zaloha kdyz original uz neni? Davat jedinou kopii vsech dat na jediny disk neni zalohovani, ale nezodpovednost a hazard.
A to si o me mysleli ze jsem se zblaznil kdyz jsem koupil 10 karet po 64 GB a tahal sebou po Americe notebook a externi disk. A to jsem jeste schvalne koupil Nikon D7000, ktery uklada na dve SD karty soucasne. Aby te techniky nebylo moc, uz davno nevozim kameru - zaznam z fotaku je ostatne mnohem kvalitnejsi nez z kamery pod 30.000 Kc. Jedina vyjimka byla ta 3D kamera, protoze to se fotakem zkratka natocit neda (ale bylo z ni celkem 250 GB videa).
Nejvetsi sance je, ze to co odeslo neni disk, ale jenom elektronika v prevodniku - v tom pripade bych nekoupil znova externi disk, ale samotne USB SATA rozhrani a obycejny disk - a ten puvodni vyndal z te plastove krabicky a skusil ho pripojit pres to rozhrani. Jestli je vadne jen to rozhrani, bude disk fungovat.
Jestli se ten disk pri zapojeni roztoci a nevydava zadne podivne zvuky, tak by to mohlo byt jen tim prevodnikem.
A to si o me mysleli ze jsem se zblaznil kdyz jsem koupil 10 karet po 64 GB a tahal sebou po Americe notebook a externi disk. A to jsem jeste schvalne koupil Nikon D7000, ktery uklada na dve SD karty soucasne. Aby te techniky nebylo moc, uz davno nevozim kameru - zaznam z fotaku je ostatne mnohem kvalitnejsi nez z kamery pod 30.000 Kc. Jedina vyjimka byla ta 3D kamera, protoze to se fotakem zkratka natocit neda (ale bylo z ni celkem 250 GB videa).
Nejvetsi sance je, ze to co odeslo neni disk, ale jenom elektronika v prevodniku - v tom pripade bych nekoupil znova externi disk, ale samotne USB SATA rozhrani a obycejny disk - a ten puvodni vyndal z te plastove krabicky a skusil ho pripojit pres to rozhrani. Jestli je vadne jen to rozhrani, bude disk fungovat.
Jestli se ten disk pri zapojeni roztoci a nevydava zadne podivne zvuky, tak by to mohlo byt jen tim prevodnikem.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Externí bluetooth nenajde žádné zařízení Příloha(y)
od Mates2004CZ » 15 zář 2024 17:51 » v Problémy s hardwarem - 4
- 3304
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
16 zář 2024 16:22
-
-
- 1
- 2669
-
od TechShowGamer