PC se po upgradu RAM neprobouzí ze spánku

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

kubakoumak
Level 1
Level 1
Pohlaví: Muž
Stav:

PC se po upgradu RAM neprobouzí ze spánku

Příspěvekod kubakoumak » 06 bře 2016 12:14

Zdravím

mám počítač s touto konfigurací:

OS: Windows 10 | MB: MSI Z170A KRAIT GAMING | CPU: Skylake i5-6600K | GPU: MSI GTX970 4 GB | RAM: Kingston 4×4GB DDR4 @ 2133 Mhz | SSD: Samsung 120GB | HDD: WD Black 2TB | PSU: Fractal Design Integra M 650W

Po upgradu RAM (původně 2x4GB kit - koupil jsem ten samý kit) přestal fungovat režim spánku. Respektive probouzení z něj. Vypadá to tak, že při pokusu o probuzení je vše normální (je slyšet disk, chlazení, ...), ale monitor zůstane zhasnutý. Po pár vteřinách se počítač sám vypne a po chvíli opět zapne. Pak se nic neděje a musím to natvrdo vypnout. Opět stisknu power button a bez jakýchkoliv problémů se zobrazí obrazovka BIOSu a systém se načte z obrazu na disku (přesně ve stavu, v jakém jsem ho uspával.

Je možné, že to úplně nemusí být tou pamětí - je možné, že se třeba instalovala aktualizace driverů GPU, ale bohužel nemám moc čerstvé body obnovy... Když tak se omlouvám za špatně zvolenou kategorii, kdyby to měl být čistě sw problém.
Netušíte, čím by to mohlo být a jak to opravit?

Díky moc za odpověď
kubakoumak

Edit: Zkusím udělat memtest
Edit 2: Tak memtest jsem nechal běžet pouze na jeden průchod - nenašlo to žádné chyby, ale můžu to ještě spustit přes noc. Vím, že je jednodušší chybu odhalit než 100% říci, že tam žádná není, ale vzhledem k tomu, že ten jeden kit je úplně nový a druhý není starší než půl roku, neřekl bych, že je něco s těmi moduly něco špatně.

Reklama
rivelino
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: PC se po upgradu RAM neprobouzí ze spánku

Příspěvekod rivelino » 23 čer 2016 08:00

mam prakticky stejnou konfiguraci, jen MB je MSI H170 M3 Gaming. Mam takove PC 2 kusy jeden z 2x8GB a jeden z 2x4GB a uplne stejny problem. Zkousel jsem vse mozne v nastaveni biosu i windows a mam podezreni na nejaky power rezim graficke karty. Zjistil jsi uz neco vic?

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Tmavý monitor po restartu či režimu spánku
    od StOrKcZ » 07 úno 2025 14:45 » v Problémy s hardwarem
    7
    7617
    od StOrKcZ Zobrazit poslední příspěvek
    26 úno 2025 18:52
  • "režimu spánku" - PC nejde probudit
    od 1mara1 » 05 bře 2025 20:06 » v Windows 11, 10, 8...
    4
    3929
    od 1mara1 Zobrazit poslední příspěvek
    06 bře 2025 06:48

Zpět na “Problémy s hardwarem”